REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje Nigerijos futbolininkams pasibaigė iškart po grupių etapo varžybų.

Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje Nigerijos futbolininkams pasibaigė iškart po grupių etapo varžybų.

REKLAMA

Lemiamas D pogrupio rungtynes 1:2 Argentinai pralaimėję Afrikos atstovai buvo priversti krautis lagaminus.

Nigerijos rinktinės kapitonas Mikelis Johnas Obi neseniai šokiravo visą pasaulį prisipažinęs, jog likus kelioms valandoms iki akistatos su Argentina, sulaukė grasinančio skambučio.

Futbolininkui buvo pranešta, kad jo tėvas yra pagrobtas ir bus nužudytas, jeigu jis kam nors apie tai praneš.

Nigerijos rinktinės kapitonas sulaukė šokiruojančios žinios tada, kai keliavo su komanda autobusu į Sankt Petersburgo stadioną, kur ir įvyko dvikova prieš Argentiną.

Vienas iš šeimos narių paskambino futbolininkui ir pasakė, kad jis privalo paskambinti pagrobėjams nurodytu numeriu. Kai Mikelis tai padarė, iš jo buvo pareikalauta sumokėti išpirką.

REKLAMA
REKLAMA

Britų dienraštis „TheGuardian“ tvirtina, jog Mikelis negalėjo niekam pasipasakoti iš Nigerijos futbolo federacijos.

Iš dalies dėl to, kad jis nenorėjo blaškyti komandos prieš svarbias rungtynes.

Futbolininko tėvas buvo pagrobtas Nigerijos pietryčiuose, kai keliavo į laidotuves Makurdi-Enugu greitkeliu.

REKLAMA

Pasak Nigerijos komandos kapitono, jo tėvas buvo kankinamas, tačiau policijai pavyko jį išlaisvinti ir šiuo metu jis yra gydomas ligoninėje.

Tai buvo jau antrasis jo pagrobimas, pirmą kartą tai įvyko 2011 metų rugpjūčio mėnesį.

Nepaisydamas šokiruojančios žinios, Mikelis Johnas Obi bandė nustumti į šalį visas blogas mintis ir dvikovoje prieš Argentiną aikštelėje praleido visą mačo laiką.

Lygiosios Nigerijos rinktinei būtų atvėrusios aštuntfinalio duris, tačiau argentiniečio Marcuso Rojo susitikimo pabaigoje pelnytas įvartis palaidojo afrikiečių viltis.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš žaidžiau, o mano tėvas buvo banditų rankose“, - kalbėjo Mikelis. „Aš bandžiau tai slopinti. Man paskambino likus vos keturioms valandoms iki dvikovos pradžios. Buvau emociškai sutrikęs ir ilgai galvojau, ar esu pasiruošęs rungtynėms. Nežinojau, ką daryti, tačiau galiausiai supratau, kad negaliu nuvilti 180 mln. Nigerijos žmonių.

Aš nieko apie tai nesakiau nei treneriams, nei federacijos atstovams. Apie šią nelaimę žinojo tik artimiausias mano draugų ratas. Man buvo pasakyta, kad jie nušaus mano tėtį iškart, jeigu aš apie tai kam nors pranešiu. Neketinau apie tai kalbėtis su treneriu Gernotu Rohru, nes nenorėjau, kad mano bėdos darytų poveikį likusiai komandai.

Laimei, mano tėvas dabar yra saugus ir toliau mėgaujasi gyvenimu. Dėkoju policijos institucijoms už gelbėjimo darbus bei paramą, kurią gavau iš draugų ir šeimos narių“, – skaudžia gyvenimo patirtimi dalijosi Mikelis Johnas Obi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų