REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Artimiausiu metu Kauno „Žalgirio“ komandos sistema savo gretas papildys perspektyviu lietuviu – NCAA lygoje atsiskleidusiu aukštaūgiu Martinu Gebenu.

Artimiausiu metu Kauno „Žalgirio“ komandos sistema savo gretas papildys perspektyviu lietuviu – NCAA lygoje atsiskleidusiu aukštaūgiu Martinu Gebenu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

23-ejų metų lietuvis už Atlanto praleido ketverius metus ir ten visą laiką gynė „Notre Dame“ komandos garbę.

REKLAMA

Su varžovais iš prestižinių krepšinio universitetų besigrūmęs 208 cm ūgio vidurio puolėjas NCAA pirmenybėse paskutiniais metais demonstravo itin išaugusius skaičius – per mačą vidutiniškai rinko 11,1 taško ir aštuonis atkovotus kamuolius.

Ryškiausiomis spalvomis atsiskleidęs lietuvis gavo kvietimą į „Portsmouth Invitational“ turnyrą, kuriame dalyvauja ketvirtame kurse aukštus rezultatus demonstruojantys, pajėgiausių koledžų atletai.

REKLAMA
REKLAMA

Gražių žodžių su Kauno komanda ateitį susiejusiam lietuviui negailėjo „Žalgirio“ sporto direktorius Robertas Javtokas, kuriam įspūdį padarė profesionalius krepšininko požiūris į darbą.

„Martinas Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) subrendo visokeriopai ir kaip žmogus, ir kaip krepšininkas. Šis žaidėjas kasmet demonstravo vis gerėjantį žaidimą, atkreipė į save dėmesį ir ne kartą žibėjo prieš tas komandas, kurių žvaigždės vėliau buvo pakviestos NBA naujokų biržoje. Mūsų prioritetas buvo ir bus jaunų lietuvių integravimas į komandą, šalies krepšinį, o dabar jau nuo paties M. Gebeno darbo treniruotėse priklausys, kaip toliau klostysis jo karjera“, – akcentus sudėliojo „Žalgirio“ sporto direktorius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Gebenas pasiruošimą sezonui pradės pagrindinės komandos treniruočių stovykloje, tačiau nėra atmetama galimybė, kad pirmąjį sezoną jis bus skolinamas kitai šalies krepšinio lygos komandai.

Tuo metu į Lietuvą sugrįžtantis vidurio puolėjas pakvietimą į „Žalgirio“ sistemą laiko nemažu įdėto darbo bei pastangų įvertinimu.

„Prisijungti prie „Žalgirio“ man didžiulė garbė. Tai yra iki šiol įdėto darbo ir pastangų įvertinimas. Noriu atvykęs pasinaudoti man suteiktu šansu, dirbti su savo srities profesionalais, tobulėti kaip žaidėjas, ir padėti komandai siekti aukščiausių tikslų“, – kalbėjo M. Gebenas.

REKLAMA

Paskutiniu metu JAV stažavęsis aukštaūgis su Lietuvos jaunimo (U19) rinktine pasaulio čempionate yra iškovojęs bronzą, o praėjusią vasarą atstovavo Lietuvos studentų rinktinei universiadoje. Tomo Masiulio schemose svarbų vaidmenį atlikęs M.G ebenas rinkdavo 10,4 taško ir atkovodavo 7,5 kamuolio.

Didžiajame universiados finale lietuviai netikėtai 85:74 patiesė JAV krepšininkus. Aukso medaliais vainikuotame mače M. Gebenas galingiems varžovams atseikėjo 12 taškų ir septynis atkovotus kamuolius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų