REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Palaukite, turiu atsisveikinti su Brandonu Daviesu“, – tv3.lt atsiprašė Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas. Jo, kaip ir kiekvieną vasarą, laukia krepšinio klubo dėlionė, kurią direktorius norėtų pradėti nuo esminės detalės – trenerio Šarūno Jasikevičiaus.

„Palaukite, turiu atsisveikinti su Brandonu Daviesu“, – tv3.lt atsiprašė Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas. Jo, kaip ir kiekvieną vasarą, laukia krepšinio klubo dėlionė, kurią direktorius norėtų pradėti nuo esminės detalės – trenerio Šarūno Jasikevičiaus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tikimybė išlaikyti didžiąją komandos dalį – nedidelė

„Palaikome ryšį. Ir susitiksime kitame sezone“, – po šilto apsikabinimo su B. Daviesu amerikiečiui tarė P. Motiejūnas.

REKLAMA

Jo balse didelio užtikrintumo nebuvo. Nepaisant to, kad „Žalgiris“ apie porai metų pratęstą bendradarbiavimą su vidurio puolėju pranešė balandžio pradžioje.

Po sezono Ispanijos žiniasklaida pranešė, kad į B. Daviesą taikosi „Barcelona“. Ten pat sparnus pakels ir „Žalgirio“ lyderis Kevinas Pangosas. Stambulo „Anadolu Efes“ taps Kauno komandos serbo Vasilije Micičiaus karjeros stotele.

„Atsisveikinimas – sunkiausia dalis, – atsiduso P. Motiejūnas. – Tiek laiko praleidžiame kartu, pripranti, o paskui žinai, kad kai kurių krepšininkų gal net gyvenime nepamatysi. Keviną sutiksim Barselonoje, Vasą – Stambule, bet bendravimas nebebus toks, kaip dabar, kai juos matome dieną iš dienos ir stengiamės, kad jiems būtų gerai.“

REKLAMA
REKLAMA

P. Motiejūnas dėl kitų komandos karių likimų atsakymų kol kas neturi.

„Tikimybė išlaikyti didžiąją dalį komandos – nedidelė. Visą laiką žinome, kad taip bus. Toks klubas esame ir nieko nepakeisime. Didžiausias malonumas, jog visi žaidėjai eina ten, kur jiems geriau. Didžioji dauguma gauna dvigubai, ar net daugiau, didesnes, ilgalaikes gerų klubų sutartis. Džiaugiamės. Mūsų patrauklumas kitiems jauniems žaidėjams didėja. Vadinasi, tai, ką turime padaryti, atlikome“, – kalbėjo „Žalgirio“ direktorius.

Jis su nerimu laukia pagrindinio pergalių architekto – Š. Jasikevičiaus – sprendimo.

„Esame viską susakę, išsišnekėję. Toliau jau Šarūnas turi išsidėlioti galvoje, pasitarti su šeima, tėvais, viskuo ir pranešti sprendimą, – pasakojo P. Motiejūnas. – Turime planą „B“, „C“, bet labai norėtųsi juos traukti ne šią vasarą. Kažkada reikės tą padaryti, bet būtų gerai ne dabar.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išbris iš skolų

Ketvirtadienį „Žalgiris“ pranešė apie pirmąjį naujoką – amerikietį Thomą Walkupą.

Penktadienį paskelbta, kad komandoje liks Antanas Kavaliauskas. Be to, „Šiauliams“ praėjusiame sezone paskolintas Laurynas Birutis grįš į Kauną ir pakeis Martyną Sajų. Su šiuo vidurio puolėju sutartis nepratęsta.

Gegužės pabaigoje žiniasklaidoje pasirodė informacija, jog Lietuvos čempionai domisi Berlyno ALBA žaidžiančiu savo auklėtiniu Mariumi Grigoniu.

„Darbai vyksta, bet savo taktikos nekeisime – kai ką nors paskelbsime, matysite ir komentarus. Gandų nepradėsime leisti, nes tada mums atsiranda labai daug darbo. Jums taip pat“, – šypsojosi P. Motiejūnas.

REKLAMA

Jis dar negalėjo atsakyti, ar „Žalgiris“ kitiems klubams skolins savo jaunuolius – Martyną Arlauską, Gytį Masiulį, Paulių Valinską.

„Po tokio nuostabaus sezono esame dėkingi absoliučiai visiems žaidėjams. Jie prisidėjo prie sėkmės ir buvo geri, – gyrė „Žalgirio“ vadovas. – Po Eurolygos finalo ketverto jautėme šiokią tokią nuoskaudą dėl vienos pritrūkusios pergalės. Tačiau sezonas – nuostabus, bet žiauriai nelengvas. Turbūt todėl, kad užsitęsęs. Visi pavargę, esmociškai išsekę. Taip pat ir mūsų vadovybė.“

REKLAMA

P. Motiejūnas tikisi, kad sėkmingi metai atkreips didesnį dėmesį – klubas ras naujų rėmėjų, tarp jų – ir generalinį.

„Žalgiris“ prieš praėjusį sezoną pristatė 8,5 milijono eurų biudžetą. P. Motiejūno teigimu, klubas naujus iššūkius pasitiks storesne pinigine, mat nebereikės dalies biudžeto skirti skoloms. Esą jų iki liepos 1-osios neliks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų