REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Arnoldas Kulboka (nuotr. Fotodiena.lt)

Arnoldas Kulboka tapo 14-uoju krepšininku iš Lietuvos, kuris išgirdo savo pavardę NBA naujokų biržos metu. 20-metį snaiperį 55-uoju šaukimu pasirinko Šarlotės „Hornets“, tačiau neskubėkime snaiperiui paišyti ateities NBA. Ką šis šaukimas reiškia lietuviui?

48

Arnoldas Kulboka tapo 14-uoju krepšininku iš Lietuvos, kuris išgirdo savo pavardę NBA naujokų biržos metu. 20-metį snaiperį 55-uoju šaukimu pasirinko Šarlotės „Hornets“, tačiau neskubėkime snaiperiui paišyti ateities NBA. Ką šis šaukimas reiškia lietuviui?

REKLAMA

Būti pašauktam antrojo naujokų biržos rato pabaigoje visų pirma dar nieko negarantuoja. Neabejotina, kad sutartį su Bambergo „Brose“ turintis 206 cm A.Kulboka dar bent keliems metams liks Europoje, kur toliau tobulės. O ir vėliau ta pati „Hornets“ neprivalo siūlyti garantuotis sutarties žaidėjui. Ji gali iškeisti teises į lietuvį kitai komandai arba paprasčiausiai jų atsisakyti.

Antrajame rate savo pavardes yra išgirdę septyni lietuviai ir tik du iš jų debiutavo NBA. Tiesa, į šiuos skaičiavimus neįtraukiami Šarūnas Marčiulionis ir Arvydas Sabonis, nes jie buvo pasirinkti, kai naujokų birža vyko kitokiu formatu.

REKLAMA
REKLAMA

1985 metais A.Sabonį Atlantos „Hawks“ pašaukė ketvirtajame rate 77-uoju šaukimu. Tiesa, šis šaukimas vėliau pripažintas negaliojančiu, nes biržos metu Sabui nebuvo suėję 21-erių. Po metų jį jau „legaliai“ pasikvietė Portlando „Trail Blazers“, tą padarydami pirmajame rate 24-uoju šaukimu.

REKLAMA

Po metų Š.Marčiulionis 127-as išgirdo savo pavardę, kai šeštajame biržos rate jį pašaukė Oklando „Golden State Warriors“.

Vėliau jie abu debiutavo ir sėkmingai žaidė NBA lygoje, palikdami ryškų pėdsaką.

Per šiuolaikinės biržos istoriją, kai yra kviečiama tik 60 žaidėjų, antrajame rate buvo pasirinkti Martynas Andriuškevičius (44 šaukimas), Artūras Gudaitis (47), Renaldas Seibutis (50), Darius Songaila (50) Eurelijus Žukauskas (54) ir Robertas Javtokas (56). Prie jų šią naktį prisijungė ir A.Kulboka.

Vienintelis D.Songaila iš jų sukūrė ganėtinai sėkmingą karjerą NBA. Čia jis praleido aštuonerius metus, o sėkmingiausio sezono metu rinko 9,2 taško ir atkovojo 4 kamuolius.

REKLAMA
REKLAMA

M.Andriuškevičius debiutavo NBA, tiesa, sužaidė vos šešerias rungtynes vilkėdamas Klivlando „Cavaliers“ marškinėlius ir niekada nepelnė nė taško.

R.Seibutis du kartus bandė prasimušti į jį pašaukusios Dalaso „Mavericks“ gretas, žaidė Vasaros lygose, bet galiausiai svajonės taip ir neįgyvendino.

R.Javtokas kelis kartus taip pat turėjo šansą mėginti laimę „Spurs“ gretose, bet niekad to ir nepadarė.

E.Žukauskas irgi niekada nebuvo priartėjęs prie NBA slenksčio ir visą karjerą praleido Europoje.

Realių šansų pakliūti į NBA vis dar turi 25-erių A.Gudaitis. Jis buvo pašauktas 2015 metais, o teisės į krepšininką šiuo metu priklauso Klivlando „Cavaliers“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai buvo pašauktas biržoje, A.Gudaitis spėjo pakeisti tris komandas. Iš Kauno „Žalgirio“ perėjo į Vilniaus „Lietuvos rytą“, iš kurio galiausiai patraukė į Milano „AX Armani“.

Tiesa, yra ir sėkmės istorijų, kai esi pašaukiamas antrame rate. Puikias karjeras sukūrė Jeffas Hornacekas (46 šaukimas), Carlosas Boozeris (35), Michaelas Reddas (43), Stephenas Jacksonas (43), Rashardas Lewisas (32), Monta Ellisas (40), DeAndre Jordanas (35), Paulas Millsapas (47), Isaiahas Thomas (60), Marcas Gasolis (48), Manu Ginobilis (57) ar Draymondas Greenas (35).

Pirmajame naujokų biržos rate savo pavardes yra išgirdę Jonas Valančiūnas (5), Donatas Motiejūnas (20), Žydrūnas Ilgauskas (20), Linas Kleiza (27), Doamntas Sabonis (11) ir jau anksčiau minėtas A.Sabonis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų