REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
184
Šarūnas Jasikevičius ir Jonas Kazlauskas (nuotr. Fotodiena.lt)

Nusileido jubiliejinio 25-ojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono uždanga. Trečiadienį Vilniuje apdovanotos prizininkėmis tapusios komandos, išdalyti asmeniniai prizai.

184

Nusileido jubiliejinio 25-ojo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono uždanga. Trečiadienį Vilniuje apdovanotos prizininkėmis tapusios komandos, išdalyti asmeniniai prizai.

REKLAMA

Per apdovanojimą – Rimo Kurtinaičio pokštas klubo vadovybei

Pirmosios vietos taurę atsiėmė Kauno „Žalgiris“. Šiai komandai atiteko ir LKL čempionų žiedai.

„Treneris liepė šnekėti, negaliu atsisakyti, – juokėsi nugalėtojų kapitonas Paulius Jankūnas. – Šitas sezonas buvo sunkus, bet kupinas gerų emocijų. Manau, jį dar ilgą laiką atsiims ir juo džiaugsis sirgaliai.“

Vicečempionu tapo Vilniaus „Lietuvos rytas“.

„Vaikinai, jūs geriausi pasaulyje, – į auklėtinius kreipėsi vilniečius treniravęs R. Kurtinaitis. – Norėčiau padėkoti šitiems vyrams už sezoną, kuris buvo įdomus visam Lietuvos krepšiniui. Ačiū ir vadovybei, kad lemiamu metu susikaupė ir mums padėjo.“

REKLAMA
REKLAMA

Pastarieji žodžiai prajuokino publiką, mat pusfinalio metu paskelbta, kad R. Kurtinaitis paliks komandą, o trenerio regalijos bus perleistos Dainiui Adomaičiui.

REKLAMA

Bronzos medaliai užkabinti Klaipėdos „Neptūnui“.

„Šiemet nuėjome sunkų kelią. Kritome ir vėl kėlėmės. Ačiū komandai“, – dėkojo klaipėdiečių strategas Kazys Maksvytis.

Prizai žalgiriečiams

Geriausio LKL trenerio apdovanojimą atsiėmė „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius.

„Labai ačiū už titulą. Šnekėsiu angliškai, nes krepšinio galima išmokyti, o lietuvių kalbos sunkiau. Tai – komandos apdovanojimas. Kaip ir visada“, – prizu su ekipa dalijosi Šaras.

Geriausio LKL legionieriaus trofėjus atiteko žalgiriečiui Kevinui Pangosui. Kanadietis dėkojo komandos draugams ir trenerių štabui.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai buvo įsimintinas laikas kartu“, – pabrėžė „Žalgirio“ lyderis.

K. Pangosas įtrauktas ir į simbolinį LKL sezono penketuką. Taip pat jame – Donatas Sabeckis („Šiauliai“), Rokas Giedraitis („Lietuvos rytas“), Edgaras Želionis („Neptūnas“) ir Brandonas Daviesas („Žalgiris“)

Pastarasis pripažintas naudingiausiu finalo serijos žaidėju.

„Labas vakaras. Ačiū, komanda“, – lietuviškai dėkojo su dukryte ant scenos lipęs B. Daviesas.

Įvertino jaunąjį šiaulietį

Naudingiausiu LKL reguliariojo sezono krepšininku tapo „Žalgirio“ Šiaulių klubui paskolintas ir ten pražydęs Laurynas Birutis. Jis prizu pasidalijo su komandos draugais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu nebūtų tiek prametę, nebūčiau tiek kamuolių atkovojęs“, – juoko bangą sukėlė šiaulietis.

L Birutis pripažintas ir geriausiu jaunuoju lygos žaidėju.

„Labai malonus įvertinimas. Ačiū komandai, kuri daug prie jo prisidėjo. Ypač treneris Antanas Sireika. Dėkoju ir visai klubo vadovybei, grąžinusiai sirgalius į areną“, – kalbėjo 20-metis.

Geriausiai besiginančiu žaidėju išrinktas „Lietuvos ryto“ amerikietis Chrisas Krameris. Jis atidavė duoklę komandai ir sveikino čempionu tapusį „Žalgirį“.

Dėkojo už garbę

L. Birutis atskleidė, kad garbingiausiu LKL krepšininku būtų rinkęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėją Mindaugą Lukauskį.

REKLAMA

Tuo metu lygos teisėjai buvo kitokios nuomonės, prizą atidavę „Neptūno“ gynėjui Renaldui Seibučiui.

„Jei atvirai, nesitikėjau, – neslėpė klaipėdietis. – Mano favoritas irgi pagrįstai buvo M. Lukauskis, kuris eilę metų iš eilės renkamas garbingiausiu. Galiu padėkoti tiems, kurie išrinko, įvertino. Turiu būti jiems dėkingas.“

Apdovanojimą už džentelmeniškumą sporte ir gyvenime gavo „Šiaulių“ strategas A. Sireika. Jis renginyje nedalyvavo, bet padėkos kalbą įrašė. Treneris visiems linkėjo puikių atostogų ir gero laiko su šeimomis.

Labiausiai patobulėję – du klubai

Šiemet įteikti du labiausiai patobulėjusios organizacijos prizai. Juos atsiėmė Panevėžio „Lietkabelis“ ir „Šiauliai“.

REKLAMA

Pasak LKL prezidento Remigijaus Milašiaus, panevėžiečiams grąžinta skola už praėjusius metus.

„Puiku, kad duoklė atiduota. Geriau vėliau negu niekada. Praėjusiais metais konkurentas buvo labai grėsmingas – „Žalgiris“. Su juo nepakovosi“, – mano „Lietkabelio“ prezidentas Alvydas Bieliauskas.

Geriausiu LKL teisėju išrinktas Tomas Jasevičius.

„Džiugu, kad Š. Jasikevičiui suteiktas Kauno miesto garbės piliečio vardas. Smagu, jog krepšininkai dirba kaip ambasadoriai. Puiku, kai miestas dirba ir gerbia savo žmones“, – džiaugėsi R. Milašius.

Jis įteikė LKL garbės ženklą Kauno miesto merui Visvaldui Matijošaičiui.

„Ačiū „Žalgiriui“ ir ačiū Šarui“, – dėkojo Kauno vadovas, padovanojęs gėlių puokštę Š. Jasikevičiaus žmonai Annai Doukai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų