REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
51
Kim Jong Unas, Dennisas Rodmanas ir Donaldas Trumpas (nuotr. Getty Images)

Pasaulis ilgai laukė dienos, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas atsisės prie bendro derybų stalo.

51

Pasaulis ilgai laukė dienos, kai JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas atsisės prie bendro derybų stalo.

REKLAMA

Dar visai neseniai atrodė, jog branduoliniais ginklais pasaulį bauginęs korėjiečių vadas jokiais būdais nesileis į derybas su Vakarų pasaulio atstovais.

Tačiau praėjusią savaitę Singapūre įvykęs dviejų „nesutaikomų priešų“ susitikimas paneigė išankstines prognozes.

Ir daugelis Jūsų turbūt net nesusimąstėte, jos dėl to labiausiai yra kaltas skandalingiausias žaidėjas Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) istorijoje.

D.Rodmanas – ekscentriška asmenybė

Penkis kartus NBA čempionu tapęs Dennisas Rodmanas savo spalvingos karjeros metu iškrėtė ne vieną visuomenę šokiravusį pokštą.

REKLAMA
REKLAMA

Išskirtinai sunkiu charakteriu pasižymėjęs krepšininkas netgi leisdavo sau pavėluoti į NBA finalo serijos rungtynes, kai įžengdavo į areną prasidėjus antrajam susitikimo kėliniui.

REKLAMA

Po tokio akibrokšto žiniasklaidos atstovų paprašytas pakomentuoti, kaip sugebėjo pavėluoti į finalines rungtynes, „Kirmino“ pravardę turintis krepšininkas ištraukdavo savo stipriausius „kozirius“:

„Visą naktį linksminausi ir lošiau azartinius žaidimus. Net nepajutau kaip greitai prabėgo laikas, todėl nespėjau į dvikovos pradžią,“ – be jokio jaudulio veide atsakydavo D.Rodmanas.

Kartais viskas būdavo dar „aštriau“. Vieną vakarą „Kirminas“ galėjo atkovoti 20 kamuolių, tada visą naktį šėlioti vakarėlyje su merginomis, ir sekantį vakarą vėl sugriebti 20 kamuolių po krepšiais.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausius karjeros metus Detroito „Pistons“ ir Čikago „Bulls“ klubuose praleidęs puolėjas net 7-is sezonus (1991-1998 m.) iš eilės pirmavo NBA lygoje pagal atkovotus kamuolius, nors jo ūgis siekė „tik“ 2 metrus.

Amžinas klajoklis

Denniso Rodmano pavardė paskutinį kartą NBA pirmenybėse šmėkščiojo 2000-aisiais metais, vėliau jis pagrindinį dėmesį skyrė filmų kūrybai ir imtynėms, o nuo 2004-ųjų metų populiarino krepšinį rungtyniaudamas Meksikos, Suomijos ir Didžiosios Britanijos komandose.

2006-aisiais metais jis sužaidė savo paskutines oficialias rungtynes krepšinio aikštelėje ir galutinai pakabino sportbačius ant vinies.

Ir nors skandalingasis žaidėjas jau dvylika metų profesionaliai nežaidžia krepšinio, žiniasklaidos atstovai visame pasaulyje apie jį nesiliauja kūrę pašėlusių antraščių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pastarąjį dešimtmetį Dennisas Rodmanas ir toliau dažnai pateisindavo savo, kaip vakarėlių liūto, vardą.

Niekas per daug nesistebėdavo, jei 7-tą valandą ryte gatvėje pastebėdavo buvusį krepšininką gulintį ant žemės be sąmonės ženklų.

Skandalingi pareiškimai, vagystės, skyrybos, automobilio vairavimas išgėrus, teismo posėdžių lankymas – tokia buvo „blogojo berniuko“ kasdienybė pabaigus šlovingą karjerą.

Ir nors šiandien D.Rodmanas kaip įmanydamas bando laimėti kovą prieš alkoholį bei pradėti blaivų gyvenimą, darbai kuriuos jis nuveikė Šiaurės Korėjoje verti Dievo atleidimo dėl visų jo iškrėstų šunybių.

Pamilo tautos priešą

2013-aisiais metais legendinis krepšininkas šokiravo visą pasaulį, kai nepaisydamas amerikiečių kritikos, atvyko į Šiaurės Korėją.

REKLAMA

Kaip tada teigė pats žaidėjas, vienas pagrindinių kelionės tikslų buvo krepšinio populiarinimas šiame nuo pasaulio atsiskyrusiame krašte.

Tačiau netrukus pagrindine „Kirmino“ misija tapo JAV ir Šiaurės Korėjos santykių suartėjimas.

Kim Jong Unas nuo mažų dienų buvo aistringas NBA gerbėjas, o jo mėgstamiausias krepšininkas yra Michaelis Jordanas, su kuriuo D.Rodmanas kartu gynė Čikago „Bulls“ garbę 1995-1998 m. bei tris kartus tapo NBA čempionais.

Prieš penkis metus įvykęs Šiaurės Korėjos lyderio ir skandalingojo krepšininko susitikimas greitai peraugo į artimais santykiais paremtą dviejų vyrų draugystę.

„Kartu su Kim Jong Unu patyriau ne vieną liksmą akimirką. Kad ir ką jis bedarytų, jo veide pastoviai spindi šypsena. Jam patinka kontrolė, tačiau viduje jis yra labai šilta asmenybė. Jis yra mano sielos draugas ir žinau, kad tą patį jis galvoja ir apie mane. Be to, jis svajoja vieną dieną savo akimis pamatyti Jungtines Amerikos Valstijas,“ – sugrįžęs iš Šiaurės Korėjos atskleidė D.Rodmanas.

REKLAMA

Pasaulis toliau stebėjosi iš nuostabos, kai žymusis krepšininkas tęsė savo keliones į šalį, kurioje iki šiol draudžiamas internetas ir varžoma žmonių laisvė.

Tačiau labiausiai visi liko be žado tada, kai D.Rodmanas su Kim Jong Unu šventė pastarojo gimtadienį, kartu sėdėjo prie bendro stalo, vartojo alkoholį ir traukė gimtadienio dainas.

Skandalingasis amerikietis neseniai prisipažino, jog 2017-aisiais metais Šiaurės Korėjos lyderiui gimtadienio proga įteikė knygą apie Donaldą Trumpą, kuris praėjus kelioms savaitėms oficialiai tapo JAV prezidentu.

Tai buvo pirmas kartas, kai Kim Jong Unas išgirdo buvusio verslininko pavardę, o praėjus beveik 1,5 metų jie nustebino visą pasaulį, kai susėdo prie bendro derybų stalo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išvadino kvailiu

Kad šis susitikimas pagaliau įvyktų D.Rodmanui teko nueiti kryžiaus kelius ir išgirsti ne vieną kritikos strėlę savo atžvilgiu.

Legendinis NBA krepšininkas iki šiol lieja tulžį ant buvusio JAV prezidento Baracko Obamos, kurį kritikuoja dėl prastos užsienio politikos.

„Barackas Obama niekada manęs neklausydavo, jis netgi neskirdavo man pakankamai laiko, kai norėdavau su juo susitikti ir pakalbėti dėl Kim Jong Uno. Buvęs JAV prezidentas niekada nebūtų pritaręs idėjai pasimatyti su Š.Korėjos lyderiu, tačiau aš visada žinojau, jog D.Trumpas yra kitoks ir mėgsta priimti naujus iššūkius,“ – po praėjusią savaitę įvykusio dviejų šalių vadų susitikimo JAV televizijai atskleidė D.Rodmanas.

REKLAMA

Tiesa, D.Trumpas irgi pakankamai ilgai spyriojosi dėl vizito į Tolimuosius Rytus, kur jį nuvykti ne kartą kvietė NBA legenda.

Dabartinis JAV prezidentas asmeninėje „twitter“ paskyroje seniau dažnai kritikavo D.Rodmaną ir vadino jį nesąmones tauškiančiu pakvaišėliu:

„Vienintelis amerikietis kada nors susitikęs su Šiaurės Korėjos lyderiu vaiku yra Dennisas Rodmanas. Nežinau, ar tai labiau gąsdina ar liūdina,“ – D.Trumpas.

 

 

„Pakvaišęs Rodmanas teigia, jog aš noriu nuvykti į Šiaurės Korėją kartu su juo. Niekada nesame apie tai kalbėję ir manęs nė kiek nedomina, nes tai paskutinė vieta Žemėje, kurią norėčiau aplankyti,“ – D.Trumpas.

REKLAMA

Tačiau po pastarosios žinutės net nespėjo praeiti keturi metai ir D.Trumpas kartu su Kim Jong Unu kalbėjo apie pasaulio taiką, o JAV prezidentas pasibaigus susitikimui atskleidė, jog gerai praleido laiką.

Nusipelnė Nobelio premijos?

Niekas kitas pasaulyje nebuvo toks laimingas, išvydęs istorinį JAV ir Š.Korėjos lyderių susitikimą, kaip Dennisas Rodmanas.

Pastaruosius penkis metus šių dviejų šalių politinius santykius bandęs atšildyti buvęs krepšininkas pagaliau pasiekė savo.

Iškart po šio susitikimo tiesioginiame amerikiečių televizijos CNN eteryje jis sunkiai tramdė ašaras ir prasitarė, jog tai viena laimingiausių jo dienų.

Apie Singapūre įvykusį susitikimą palankiai kalbėjo ir D.Trumpas.

„Istorija liudija, kad net ir didžiausi priešai gali tapti draugais. Praeitis neturi apibrėžti ateities. Pasaulis žengė didelį žingsnį toliau nuo potencialios branduolinės katastrofos. Daugiau jokių raketų paleidimų, branduolinių bandymų ar tyrimų! Įkaitai grįš namo pas savo šeimas. Ačiū jums, pirmininke Kim (Jong Unai), mūsų drauge praleista diena buvo istorinė,“ – spaudos konferencijoje po vizito Singapūre kalbėjo JAV prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skandalinga D.Rodmano praeitis netrukus gali būti kiek primiršta ir apie šią spalvingą asmenybę turėsime progą kalbėti iš gerosios pusės.

Jeigu Šiaurės Korėjos lyderis ištesės duotą pažadą D.Trumpui dėl branduolinio nusiginklavimo, D.Rodmanas netgi galėtų sulaukti Nobelio taikos premijos prizo ir apie tai yra užsimenama vis garsiau.

Dar visai neseniai jis buvo pakrikštytas etatiniu alkoholiku ir viešosios tvarkos griovėju, tačiau šiandien apie šį buvusį krepšininką kalbama su didele pagarba.

Kad ir kaip sunku tuo patikėti, tačiau būtent D.Rodmano nuolatiniai susitikimai su Kim Jong Unu atvėrė naują puslapį šių dviejų nesutaikomų priešų istorijoje ir buvusi NBA legenda nusipelnė būti įvertintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų