REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai turėjo kaip reikiant pavargti ir privertė savo sirgalius nervuotis, bet galiausiai dvidešimtą kartą tapo šalies čempionais.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai turėjo kaip reikiant pavargti ir privertė savo sirgalius nervuotis, bet galiausiai dvidešimtą kartą tapo šalies čempionais.

REKLAMA

Žalgiriečiai penktosiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serijos rungtynėse namie 80:70 (18:20, 18:19, 22:17, 22:14) palaužė Vilniaus „Lietuvos rytą“.

„Žalgiris“ seriją iki keturių pergalių laimėjo 4-1. Tai jau aštuntasis iš eilės LKL čempionų titulas Kauno klubui.

Rungtynių lūžis įvyko antroje ketvirto kėlinio pusėje, kai po tritaškį pataikė A.White’as bei V.Micičius, o „Žalgiris“ nutolo devyniais taškais. Netrukus A.Milaknis trimis baudų metimais išvedė kauniečius į priekį dviženkliu skirtumu ir pradėjo švęsti.

Aikštėje lygi kova truko 36 minutes, po kurių „Žalgiris“ pirmavo tik 68:66. Vis tik tada jie spurtavo 12:2.

Antroje rungtynių pusėje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pademonstravo geležinę gynybą ir „Lietuvos rytui“ leido pelnyti vos 31 tašką.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 34:29 bei atliko daugiau rezultatyvių perdavimų (26 prieš 16). Abi komandos padarė po dešimt klaidų.

REKLAMA

„Žalgirio“ krepšininkus į pergalę vedė dar vienas monstriškas rungtynes sužaidęs amerikietis Brandonas Daviesas. Centras visų rungtynių metu terorizavo Rimo Kurtinaičio auklėtinius ir per 33 minutes pelnė 29 taškus (9/13 dvit., 11/14 baud.), atkovojo 8 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė tris kamuolius, išprovokavo 9 pražangas bei surinko 42 naudingumo balus. 

Vilniaus „Lietuvos rytą“ į neviltį varęs vidurio puolėjas sužaidė naudingiausias rungtynes Lietuvos krepšinio lygos finalų istorijoje.

Ankstesnis rekordas priklausė taip pat žalgiriečiui. 1996-aisiais nepamirštamą pasirodymą surengė Saulius Štombergas, kuris pelnė 21 tašką ir surinko 39 naudingumo balus. Vis dėlto tuomet nebūdavo skaičiuojamos išprovokuotos pražangos.

REKLAMA
REKLAMA

Tai būtų gerokai pakėlę S. Štombergo naudingumą, kadangi žalgirietis finale prieš Kauno „Atletą“ metė 12 baudos metimų.

B. Daviesui nedaug trūko ir iki geriausio pasirodymo Lietuvos krepšinio pirmenybių atkrintamosiose. Šis rekordas priklauso kitam žalgiriečiui Gintarui Einikiui. 1995-aisiais legendinis aukštaūgis rungtynėse su „Šiauliais“ surinko 45 naudingumo balus, kai pelnė 36 taškus.

„Žalgiris“: B.Daviesas 29, B.Udrihas ir K.Pangosas po 10, V.Micičius 8, A.White’as 7, P.Jankūnas 6, A.Toupane’as 5, A.Milaknis 3, E.Ulanovas 2, A.Kavaliauskas, G.Masiulis ir P.Valinskas po 0.

„Lietuvos rytas“: L.Mavrokefalidis 20, M.Echodas 9, T.Petersonas, Ch.Krameris ir R.Giedraitis po 8, J.Baronas ir B.Madgenas po 7, M.Lukauskis 2, A.Jomantas 1, M.Girdžiūnas 0.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

***

Starto penketai. „Žalgiris“: K.Pangos, A.Toupane’as, E.Ulanovas, P.Jankūnas ir B.Daviesas. „Lietuvos rytas“: M.Girdžiūnas, B.Madgenas, M.Lukauskis, T.Petersonas ir M.Echiodas.

Ketvirtasis kėlinys: „Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“ 80:70 (18:20, 18:19, 22:17, 22:14)

R.Kurtinaitis dar likus žaisti šešias minutes ketvirtame kėlinyje paprašė paskutinės savo minutės pertraukėlės. Sunerimti jį privertė keturiais taškais 65:61 į priekį pabėgęs „Žalgiris“ .

Trečiasis kėlinys: „Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“ 58:56 (18:20, 18:19, 22:17)

„Lietuvos rytas“ vos per dvi su minutes susirinko penkias komandines pražangas. Tuo pasinaudojęs „Žalgiris“ sugebėjo ir vėl išsiveržti į priekį 42:41, bet labai trumpam. „Lietuvos rytas“ puolime rado ginklų ir naudojosi netaikliais varžovų metimais - 46:42.

REKLAMA

Geriausią savo atkarpą finalo serijoje žaidė K.Pangosas, pelnęs 7 taškus iš eilės. V.Micičiaus tritaškis paskutinę minutę leido šeimininkams prieš lemiamas dešimt minučių turėti dviejų taškų pranašumą.

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“ 36:39 (18:20, 18:19)

„Žalgiris“ suaktyvino gynybą ir toliau kamuoliais maitino B.Daviesą, kurio sąskaitoje jau buvo 16 taškų. Įpusėjus antram ketvirčiui žalgiriečiai pirmavo 33:29.

Vis tik antroje kėlinio dalyje iniciatyvą perėmė svečiai, kurie sustabdė kauniečių puolimą ir susikrovė tirjų taškų persvarą.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“ 18:20

Brandonas Daviesas ir vėl siautėjo po vilniečių krepšiu. Amerikietis įpusėjus pirmam kėliniui jau spėjo pelnyti šešis taškus, o „Žalgiris“ pirmavo 8:7.

„Lietuvos rytas“ taip pat atrado savo lyderį. Nuo suolo pakilęs Loukas Mavrokefalidis pelnė 9 taškus iš eilės ir leido vilniečiams išsiveržti į priekį. Vienu metu sostinės krepšininkai turėjo penkių taškų pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų