REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Rytis Vyšniauskas (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

TV3 komentatorius Rytis Vyšniauskas Kaliningrade gyvai stebėjo pasaulio futbolo čempionato rungtynes tarp Kroatijos ir Nigerijos rinktinių. Stadione netrūko keistenybių. Tokių, kaip rūkančių ar su žiūronais mačą stebinčių, Sovietų Sąjungos vėliava apsigaubusių, žiūrovų.

40

TV3 komentatorius Rytis Vyšniauskas Kaliningrade gyvai stebėjo pasaulio futbolo čempionato rungtynes tarp Kroatijos ir Nigerijos rinktinių. Stadione netrūko keistenybių. Tokių, kaip rūkančių ar su žiūronais mačą stebinčių, Sovietų Sąjungos vėliava apsigaubusių, žiūrovų.

REKLAMA

Kroatai neparodė tikrojo potencialo

Susitikimą Kroatijos rinktinė laimėjo 2:0. 32-ąją minutę į savuosius vartus įsimušė Oghenekaro Etebo. 71-ąją 11 metrų baudinį realizavo Luka Modričius.

„Rungtynės buvo blankios, – mano R. Vyšniauskas. – Neaukštas tempas, mažai pavojingų momentų, abu įvarčiai gan kvailoki. Atrodė, kad kroatai nežaidžia aukščiausia pavara. Jie laimėjo pelnytai, bet tikiu, jog dar neparodė tikrojo savo potencialo. Nigerijos rinktinė paliko prastai organizuotos, nedrausmingos komandos įspūdį. Afrikiečiai nuolat priimdavo prastus sprendimus. Individualiais veiksmais išsiskyrė Victoras Mosesas.“

R. Vyšniausko vertinimu, kroatai gali kovoti dėl pirmosios vietos D grupėje ir nužygiuoti bent iki varžybų ketvirtfinalio. Tuo metu didelio įspūdžio lietuviui nepalikusi Nigerijos rinktinė namo turėtų vykti po grupių etapo.

REKLAMA
REKLAMA

Su Kroatijos ir Nigerijos ekipomis taip pat varžosi Argentinos bei Islandijos komandos. Pastarosios pirmąsias rungtynes sužaidė lygiosiomis 1:1.

Kroatai kūrė šventę ir stadione, ir gatvėse

Rungtynes Kaliningrado stadione stebėjo per 31 tūkstantį žiūrovų. Arena talpina beveik 34.

Pasak R. Vyšniausko, stadiono personalas dirbo puikiai, o tribūnose dominavo kroatai, jų spalvos bei dainos.

REKLAMA

„Įstrigo ir keli keisti momentai. Vienas, gerokai įkaušęs, Kroatijos rinktinės gerbėjas tribūnose užsirūkė ir gavo pastabą iš stadiono personalo, kad čia nerūkoma, bet antrajame kėlinyje ramiai susisuko dar vieną tabako suktinę ir ją surūkė, švęsdamas L. Modričiaus įvartį. Netoli mūsų sėdėjo pagyvenęs vyriškis, apsigaubęs Sovietų Sąjungos vėliava. Jis rungtynes stebėjo su žiūronais“, – pažymėjo R. Vyšniauskas.

Jo teigimu, kroatai šėlo ir prieš rungtynes mieste – buvo šventiškai nusiteikę, dainavo, sveikinosi su visais, spinduliavo gera nuotaika.

REKLAMA
REKLAMA

„Kroatai totaliai dominavo. Jie visiškai užėmė vieną greito maisto restoranų, apkabinėdami jį savo vėliavomis“, – pasakojo futbolo komentatorius.

Kaliningradas – ne geriausia vieta tokiam renginiui

Rytis lankėsi ir specialioje sirgalių zonoje, kur stebėjo Islandijos bei Argentinos rinktinių rungtynes. Lietuvio teigimu, ši pramoga sulaukė didelio vietinių susidomėjimo, buvo daug žmonių.

Tiesa, R. Vyšniauskui sąlygos sirgalių zonoje, logistika iki stadiono ir iš jo didelio įspūdžio nepaliko.

„Rusai, ko gero, pasiruošę. Daug policijos, didžiulis dėmesys saugumui. Tačiau, manau, Kaliningradas nėra labai gera vieta tokiam renginiui, – įsitikinęs lietuvis. – Labai suerzino, kad iki stadiono neįmanoma nusigauti taksi ar panašiomis transporto priemonėmis. Sirgalių būrius gabena specialūs autobusai. Pasibaigus rungtynėms, aistruoliai grūdosi, kad į juos patektų. Žinant rusų kultūrą, suformuoti tvarkingą eilę praktiškai neįmanoma. Sirgalius neturėtų valandą trankytis alkūnėmis, kad galėtų paliktų stadiono teritoriją.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komentatoriui patiko, kad Kaliningrade bet kuriuo paros metu galima nesunkiai rasti maitinimo įstaigų.

„Tačiau man, kaip lietuviui, sunkoka prisitaikyti prie sovietinių simbolių ir kitų neskanių dalykų aplink“, – neslėpė Rytis.

Tikisi sėkmingo afrikiečių pasirodymo

Pašnekovas Kaliningrade lietuvių nesutiko, bet rungtynėse esą buvo nemažai kolegų ir kitų futbolo gerbėjų iš Lietuvos. R. Vyšniauskas tribūnose pastebėjo savo šalies trispalvę.

Komentatorius su problemomis, gaudamas bilietus ar kirsdamas Lietuvos ir Rusijos sieną, nesusidūrė. Esą viskas vyko sklandžiai bei tvarkingai.

R. Vyšniauskas į Kroatijos ir Nigerijos rungtynes pateko atsitiktinai, mat iš visų Kaliningrade vyksiančių mačų bilietus gavo būtent į šį.

„Pasaulio čempionate vienos labai palaikomos komandos neturiu. Noriu, kad pirmenybės būtų sėkmingos Afrikos žemynui. Be to, simpatizuoju Anglijos, Belgijos rinktinėms, nes jas sudaro „Premier“ lygos, kurią komentuoju visą sezoną, žvaigždės, – sakė Rytis. – Jei žinočiau, kas laimės čempionatą, praturtėčiau. Manau, bet kas įvardytų keturis penkis tuos pačius favoritus. Spėju, kad šį kartą laimės brazilai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų