REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos lengvaatlečiai – geriausi Baltijos šalyse. Tai paaiškėjo po šeštadienį Uogrėje (Latvija) pasibaigusio Baltijos šalių čempionato. Treti po pirmos varžybų dienos buvę lietuviai iškovojo 272 taškus bei po dramatiškos kovos pranoko latvius (266 tšk.) ir estus (262 tšk.).

Lietuvos lengvaatlečiai – geriausi Baltijos šalyse. Tai paaiškėjo po šeštadienį Uogrėje (Latvija) pasibaigusio Baltijos šalių čempionato. Treti po pirmos varžybų dienos buvę lietuviai iškovojo 272 taškus bei po dramatiškos kovos pranoko latvius (266 tšk.) ir estus (262 tšk.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrąją pirmenybių dieną mūsiškiai iškovojo penkias pergales, o pirmosios autoriumi tapo ir pernai Baltijos čempionatą laimėjęs rutulio stūmikas Šarūnas Banevičius. Lietuvis įrankį nustūmė 18,25 m bei pasiekė geriausią savo sezono rezultatą.

REKLAMA

Praėjusiais metais Š. Banevičius užfiksavo geriausią karjeros pasiekimą, Universiadoje rutulį nustūmęs 19,72 m, tačiau šį sezoną lengvaatlečio kortas sumaišė patirta trauma.

„Sportas neatsiejamas nuo traumų. Kol kas didelių traumų pavyksta išvengti, bet mikrotraumų – ne. Tai sporto dalis, su tuo reikia susitaikyti. Po truputuką judu į priekį, vasara dar tik įsibėgėja, įgausiu pagreitį ir, manau, dar save nustebinsiu, – vylėsi Š. Banevičius. – Iki Lietuvos čempionato viskas bus gerai, grįšiu į vėžes ir dar pagerinsiu praėjusių metų savo rezultatą.“

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant sudėtingos sezono pradžios, rutulio stūmikas sugebėjo apginti pernai iškovotą Baltijos čempionato nugalėtojo titulą. Antrąją vietą užėmė estas Janderis Heilas, įrankį nustūmęs 18,02 m.

„Lietuviai visą laiką yra kovingi ir kai iškovoja, tai lengvai nepaleidžia. Tikslas buvo nugalėti ir komandai iškovoti kuo daugiau taškų“, – sakė iš Gargždų kilęs sportininkas.

Moterų 1500 m rungtyje triumfavo Monika Elenska, nuotolį įveikusi per 4 min. 23,93 sek. Lengvaatletė vakar iškovojo sidabrą 800 m bėgime. Vyrų 800 m rungtyje nepralenkiamas buvo Benediktas Mickus. Mindaugo Krakio auklėtinis distanciją nubėgo per 1 min. 49,15 sek. ir užfiksavo geriausią Lietuvos sezono rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien neturėjau tikslo siekti Europos čempionato normatyvo (1 min. 47,60 sek. – lengvoji.lt). Tiesiog norėjau pasibandyti ir žiūrėti, kaip bėgasi. Dar reikia pasiekti pačią geriausią formą ir rasti gerą startą – ieškosime varžybų užsienyje“, – teigė B. Mickus.

Pirmąjį distancijos ratą iniciatyvos ėmėsi drauge bėgęs Eduardas Survilas, o tai buvo iš anksto sutartas lietuvių komandinis darbas.

„Susitarėme su Eduardu, kad jis „praves“ 400–500 metrų ir aš tada pagreitėsiu. Jam reikėjo normatyvo į pasaulio jaunimo čempionatą, tai taip tarėmės“, – pasakojo B.Mickus.

REKLAMA

E. Survilas tarp Baltijos šalių čempionato dalyvių iškovojo antrąją vietą, nuotolį nubėgęs per 1 min. 51,26 sek.

3000 m kliūtinį bėgimą laimėjo rimtesnės konkurencijos nesulaukęs Justinas Beržanskis (8 min. 45,73 sek.), o 110 m barjeriniame bėgime nepralenkiamas buvo Rapolas Saulius. Pastarasis džiaugėsi geriausiu savo sezono rezultatu, tačiau norėjo spartesnio progreso.

„Džiaugiuosi, kad rezultatas po truputį kyla, tačiau norėtųsi, kad jis kiltų daug greičiau. Norisi grįžti prie savo rezultato ir išbėgti iš 14 sekundžių, to šiandien labai tikėjausi, bet padariau keletą klaidų. Džiaugiuosi, kad idealiai įveikiau bent pirmą barjerą“, – pasirodymą komentavo R. Saulius.

REKLAMA

Barjerininko tikslas – 13,85 sek. Per tokį laiką reikia įveikti 110 m barjerinio bėgimo distanciją, norint varžytis Europos čempionate. Praėjusių metų Lietuvos čempionate bėgikui nuotolį pavyko įveikti per 13,73 sek., tačiau tada vėjas viršijo leistiną ribą. Tuo metu šiemet prie tokio rezultato priartėti kol kas nepavyko.

„Gal kiek sunku buvo derinti sportą, studijas ir darbą. Studijos į pabaigą – liko mokytis iki vasario, tad rezultatai turėtų gerėti. Tikrai tikiuosi, kad pavyks įvykdyti normatyvą. Reikia suimti save į vadžias ir padaryti rezultatą“, – sakė R.Saulius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Viena svarbiausių čempionato rungčių Lietuvai buvo moterų 4x400 m estafetė – mūsiškės siekė sutvirtinti pozicijas kovoje dėl patekimo į Europos čempionatą. Komanda, kurioje nebuvo Agnės Šerkšnienės, Modestos Morauskaitės ir Eglės Balčiūnaitės, distanciją įveikė per 3 min. 40,35 sek. bei užėmė antrąją vietą.

Tam, kad pagerintų poziciją Europos šalių reitinge, lietuvėms reikėjo bėgti per 3 min. 39,40 sek., todėl norint varžytis Senojo žemyno čempionate joms reikės estafetę tarptautinėse varžybose įveikti dar kartą.

Baltijos lengvosios atletikos čempionato dieną pasižymėjo 1500 m Lietuvos rekordą pagerinęs Simas Bertašius (3 min. 39,88 sek.) bei tolimus metimus atlikę ietininkai Liveta Jasiūnaitė (61,61 m) ir Edis Matusevičius (82,67 m). Visi trys sportininkai viršijo Europos čempionato normatyvus – tą padarė 30 Lietuvos lengvaatlečių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų