REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
56
Rungtynių akimirkos (nuotr. Fotodiena.lt)

Įspūdingai žaidusio amerikiečio Brandono Davieso vedami Kauno „Žalgirio“ krepšininkai vėl apgynė namų aikštės pranašumą ir susigrąžino persvarą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale.

56

Įspūdingai žaidusio amerikiečio Brandono Davieso vedami Kauno „Žalgirio“ krepšininkai vėl apgynė namų aikštės pranašumą ir susigrąžino persvarą Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finale.

REKLAMA

Lietuvos čempionų titulą ginantys kauniečiai ketvirtadienį namie 90:80 (24:19, 16:21, 27:19, 23:21) įveikė Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir dabar serijoje iki keturių pergalių pirmauja 2-1. Ketvirtosios serijos rungtynės šeštadienį vyks Vilniuje.

„Žalgiriui“ pergalę nukalė nesulaikomas rungtyniavęs B.Daviesas, kuris per 28 minutes pelnė net 27 taškus (8/12 dvit., 11/12 baud.), atkovojo 7 kamuolius ir surinko net 38 naudingumo balus.

„Lietuvos rytas“ šiose rungtynėse ir vėl žaidė kietai, bet tuo pačiu atsakė ir kauniečiai. Tai pridarė labai daug bėdų Rimo Kurtinaičio auklėtiniams. Travisas Petersonas ir Martynas Echodas nebaigė rungtynių dėl penkių asmeninių pražangų, keturias užsidirbo ir Loukas Mavrokefalidis.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo net 42:20. Tiesa, „Lietuvos rytas“ dvigubai rečiau klydo - 7 klaidos prieš 15.

„Žalgiris“ daužė svečius žaisdami arti krepšio - realizavo net 26 dvitaškius iš 37 (70 proc.), kai vilniečiai pataikė tik 17 iš 37 (45 proc.).

REKLAMA

Dar vienas blankias rungtynes sužaidė visą sezoną „Žalgirį“ Eurolygoje į priekį tempęs Kevinas Pangosas. Gynėjas pelnė 5 taškus (1/3 dvit., 1/3 trit.), atkovojo 5 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus, bet du kartus suklydos, tris kartus prasižengė ir tesurinko 7 naudingumo balus.

Kol kas šioje serijoje gynėjas renka vos po 4,3 taško.

„Lietuvos rytui“ nuo suolo pakilę žaidėjai surinko 51 tašką iš 80. L.Mavrokefalidis buvo rezultatyviausias su 19 taškų, 16 pridėjo Chrisas Krameris, 12 Rokas Giedraitis. Iš starto penketo narių vienintelis dviženklį taškų skaičių pelnės M.Echodas, surinkęs 12.

REKLAMA
REKLAMA

Žalgiriečiai rungtynes pradėjo taip, kaip visi iš jų laukė nuo pat serijos pradžios – su milžiniška energija ir nusiteikimu.

Tai pribloškė „Lietuvos rytą“, kuris atsiliko 1:12 ir pusę kėlinio nesugebėjo pelnyti taškų iš žaidimo. Vis tik netrukus „Žalgirio“ energija dingo, o atsarginių žaidėjų įkvėpti vilniečiai ėmė vytis ir antrajame kėlinyje jau pirmavo 30:29.

Nuo šio momento iki trečio kėlinio vidurio vyko lygi kova, bet tada kauniečiai surengė spurtą ir pabėgo aštuoniais taškais 65:57.

Ketvirto kėlinio pradžioje pagaliau prabilo Kevinas Pangosas, pelnęs penkis taškus ir leidęs „Žalgiriui“ susigrąžinti dviženklę persvarą. Vis tik ja šeimininkai ilgai nesidžiaugė, nes kelis kartus kvailai suklydo kapitonas Paulius Jankūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirį“ į priekį ištempė įspūdingai žaidęs B.Daviesas, leidęs vėl susikrauti dešimties taškų pranašumą, kurios kauniečiai jau neišvaistė.

 

„Žalgiris“: B.Daviesas 27, E.Ulanovas 15, A.White’as 12 (7 atk. kam.), P.Jankūnas 10, A.Toupane’as 8, A.Kavaliauskas 6, K.Pangosas 5, V.Micičius 4, A.Milaknis 3, B.Udrihas ir G.Masiulis taškų nepelnė.

„Lietuvos rytas“: L.Mavrokefalidis 19, Ch.Krameris 16, R.Giedraitis ir M.Echodas po 12, B.Madgenas 7, T.Petersonas ir M.Girdžiūnas po 5, M.Lukauskis 3, E.Mockevičius 1, A.Jomantas taškų nepelnė.

Ketvirtasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“

Kevinas Pangosas pabudo ir pelnė penkis taškus iš eilės, taip leisdamas „Žalgiriui“ susigrąžinti dviženklę persvarą 74:64. Vis tik ja šeimininkai ilgai nesidžiaugė, nes kelis kartus kvailai suklydo kapitonas Paulius Jankūnas.

REKLAMA

Toliau savo jėgą rodė B.Daviesas, leidęs kauniečiams ir vėl pirmauti dešimčia taškų.

Trečiasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 67:59 (24:19, 16:21, 27:19)

Nė viena ekipa nesugebėjo įgyti apčiuopiamos persvaros. Kėlinys prasidėjo B.Davieso ir M.Echodo mikrodvikova, kai abu centrai apsikeitė keturiais taškais.

„Žalgiris“ ir toliau dažniau klydo, o siaubingą žaidimą demonstravo Eurolygoje siautėjęs Kevinas Pangosas. Įpusėjus kėliniui rezultatas buvo lygus 54:54.

Netrukus Š.Jasikevičius buvo nubaustas technine pražanga, bet „Lietuvos rytas“ to neišnaudojo. R.Kurtinaitis turėjo prašyti minutės pertraukėlės, kai po B.Davieso dėjimo „Žalgiris“ bandė pabėgti ir įgijo aštuonių taškų persvarą 65:57.

REKLAMA

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 40:40 (24:19, 16:21)

Sužaidus vos 59 sekundes Šarūnas Jasikevičius prašė minutės pertraukėlės, nes „Lietuvos rytas“ surengė spurtą 5:0 ir lygino rezultatą.

Įpusėjus kėliniui M.Echodas pataikė dvitaškį ir pirmą kartą išvedė „Lietuvos rytą“ į priekį 30:29.

„Žalgiris“ susigrąžino persvarą, bet reikalus kiek sugadino nesportinė Vasilje Micičiaus pražanga. Serbas verždamasis stipriai trenkė į veidą Ch.Krameriui. Netrukus įspūdingą greitą ataką surengė A.Toupane’as ir Aaronas White’as, atlikę derinį „žemė-oras“. Kauniečiai pirmavo 38:34.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“ 24:19

Net nesužaidus dviejų minučių Rimas Kurtinaitis buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės, nes Axelio Toupane’o vedamas „Žalgiris“ jau pirmavo 8:0. Prancūzas iš pradžių pataikė tritaškį, o vėliau greitoje atakoje pelnė du taškus su pražanga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš žaidimo „Lietuvos rytas“ pirmą kartą jie pataikė įpusėjus kėliniui, bet gyvybės kiek įpūtė Chriso Kramerio prasiveržimai bei M.Lukauskio tritaškis. „Žalgiris“ vis dar pirmavo 16:10.

L.Mavrokefalidis pelnė 7 taškus iš eilės ir leido savo klubui stabilizuoti situaciją bei panaikinti dviženklį „Žalgirio“ pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų