REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Du sezonus Vilniaus „Lietuvos ryte“ žaidęs Saulius Kuzminskas norėtų, kad ši komanda triumfuotų šio sezono šalies krepšinio lygos (LKL) finale.

Du sezonus Vilniaus „Lietuvos ryte“ žaidęs Saulius Kuzminskas norėtų, kad ši komanda triumfuotų šio sezono šalies krepšinio lygos (LKL) finale.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Lietuvos rytas“ – sportinės formos pike

„Turiu draugų ir vienoje, ir kitoje komandoje. Žaviuosi šiuo finalu. Gal būtų smagu, jei po tiek metų LKL laimėtų „Lietuvos rytas“. Įveikti taip gerai šiame sezone žaidžiantį Kauno „Žalgirį“ būtų kažkas tokio“, – šypsojosi S. Kuzminskas.

REKLAMA

Vis dėlto buvęs sportininkas prognozuoti finalo baigties nebuvo linkęs.

„Žinome, kokio lygio krepšinį šiame sezone demonstruoja „Žalgiris“. Jam Eurolygos patirtis tikrai gali padėti. Tačiau nenorėčiau nurašyti „Lietuvos ryto“. Kadangi ten teko žaisti, prognozuoti finalo baigtį būtų nelabai etiška. Manau, gali prireikti šešerių, gal net septynerių rungtynių. O kas laimės – nenorėčiau sakyti. Visko gali būti“, – mano buvęs „Lietuvos ryto“ aukštaūgis.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ pirmąsias finalo rungtynes namie laimėjo 96:83, bet antrosiose svečiuose patyrė nesėkmę – 73:82.

Vyriausiasis Kauno komandos treneris Šarūnas Jasikevičius po antrojo mačo sukritikavo savo auklėtinius, sakydamas, kad laimėjo ta ekipa, kuri to labiau norėjo.

„Dažniausiai sakoma, kad komanda žaidžia taip, kaip jai leidžia priešininkė. „Lietuvos rytas“ atliko gerus namų darbus, išstudijavo stipriąsias, silpnąsias „Žalgirio“ puses. Manau, vilniečiai šiuo metu yra savo formos pike. Galbūt kauniečiams po Eurolygos rungtynių nėra lengva persiorientuoti į LKL. Tuo metu bet kuriai šalies komandai, o ypač „Lietuvos rytui“, žaisti prieš „Žalgirį“ yra dviguba motyvacija“, – mano buvęs krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasmerkė išsišokėlį sirgalių

S. Kuzminskas pabrėžė, kad vilniečiams „Siemens“ arenoje labai padėjo sirgaliai, sukūrę neeilinę atmosferą. Vis dėlto pašnekovas sukritikavo „Lietuvos ryto“ aistruolį, pastūmusį žalgirietį Vasilije Micičių.

„Tokie įvykiai absoliučiai nepuošia krepšinio. Peržengtos visos ribos. Nežinau, kas kaltas, bet, manau, labiausiai turėjo reaguoti apsauga. Prisimenu, kai žaidžiau „Lietuvos ryte“, Izraelyje sirgaliai lietė rankomis, spjaudė ant galvų. Tai sportui grožio neprideda“, – vertino buvęs krepšininkas.

REKLAMA

Pašnekovas išskyrė antrajame mače komandą ant pečių tempusį Vilniaus ekipos graiką Louką Mavrokefalidį.

„Jis – aukščiausio lygio žaidėjas, rungtyniavęs Eurolygos komandose. Be abejo, jam jau ne 20 metų, bet tai, kokį krepšinį jis demonstuoja, yra įspūdinga. Jis gali atlikti perdavimą, pelnyti taškų, – analizavo S. Kuzminskas. – Galima paminėti ir Roką Giedraitį, Mindaugą Girdžiūną, Mindaugą Lukauskį. Pastarasis eilę metų žaidžia aukščiausio lygio krepšinį. Nuostabu, kaip tokio garbaus amžiaus žaidėjas išlaiko gerą sportinę formą. M. Girdžiūnas turi rinktinės patirties, R. Giedraitis labai pasitiki savo jėgomis. Tai – krepšininkai, kurie nebijo imtis iniciatyvos.“

REKLAMA

S. Kuzminskui finale įdomiausia L. Mavrokefalidžio ir Brandono Davieso dvikova. Pašnekovas pastebėjo, kad centrai dažniausiai būna vienodo braižo, o šie krepšininkai – labai skirtingo tipažo. L. Mavrokefalidis gali pataikyti iš toli, B. Davieso žaidimas grįstas atletiškumu.

Sukritikavo Šarą

Po antrųjų rungtynių kaltinimus lygai metė Š. Jasikevičius: „Šiandien labiausiai patenkinta LKL. Ji nori šio finalo. Ir tai aiškiai matėsi pusfinalio serijoje. Ne iš gero gyvenimo tai sakome, bet nekalbėti neįmanoma.“

S. Kuzminskas turi kitokią nuomonę: „Š. Jasikevičius pasakė tai, ką galvojo. Jis iš vidaus mato geriau. Tačiau man, kaip žiūrovui, buvusiam krepšininkui, smagu matyti atkaklų ir įnirtingą finalą. Tokio nebuvo eilę metų. Neklystančių nėra, bet nemanau, kad viską reikėtų suversti teisėjams.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiosios ir penktosios serijos rungtynės bus žaidžiamos Kaune, ketvirtosios – Vilniuje.

Minimalaus rungtynių skaičiaus nepakaks ir mažajame finale, kuriame Klaipėdos „Neptūnas“ rungtyniauja su Panevėžio „Lietkabeliu“. Abi komandos laimėjo mačus svečiuose. Serijoje – lygybė 1:1.

„Ten – svarstyklės. Pirmosios rungtynės parodė, kad „Neptūnas“ neturi jokių variantų, bet Panevėžyje pamatėme visiškai kitokį Klaipėdos komandos veidą. Tiek kova dėl pirmosios, tiek dėl trečiosios vietų dovanoja daug gerų emocijų“, – džiaugėsi S. Kuzminskas.

REKLAMA

„Armani“ nepasinaudoja stipriausiomis brolio savybėmis

Atkakliai vyksta ir Italijos lygos finalas. Serijos rezultatas – 3:2, Milano „EA7 Emporio Armani“ naudai. Šios komandos garbę gina S. Kuzminsko brolis Mindaugas.

„Po dviejų namuose laimėtų rungtynių išvykoje pamatėme visiškai kitokį Milano komandos veidą. „Armani“ neprisitaikė prie fiziško varžovų žaidimo stiliaus ir tiesiog subyrėjo, – analizavo S. Kuzminskas. – Ekipa nepasinaudoja stipriosiomis brolio pusėmis. Jis žaidžia ne savo pozicijoje. Mindaugas rungtyniauja ketvirtuoju numeriu, kuriuo gali žaisti iš bėdos.“

REKLAMA

S. Kuzminskas atkrintamųjų serijos metu buvo nuvykęs į Milaną. Ten, palaikyti brolio, buvęs krepšininkas su visa šeima ir tėvais planuoja keliauti, jei prireiktų lemiamų finalo rungtynių.

Vasarą Kuzminskų laukia Mindaugo vardo krepšinio stovykla.

„Esame suplanavę atostogas. Mindaugo dar laukia Lietuvos rinktinė. Jam ši vasara kitokia. Pernai brolis anksti baigė sezoną, nes Niujorko „Knicks“ nepateko į Nacionalinės krepšinio asociacijos atkrintamąsias. Šiemet Mindaugas dar rungtyniauja. Liepą praleisime turiningai – paatostogausime, pasportuosime. Mindaugui reikės palaikyti sportinę formą. Padėsiu jam tiek, kiek galėsiu“, – šypsojosi Saulius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų