REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
„Warriors“ – NBA čempionė (nuotr. SCANPIX)

LeBronas Jamesas ir vėl buvo nuostabus, bet vienas lauke – ne karys. Dar tada, kai šis karys žaidžia su lūžusia ranka.

47

LeBronas Jamesas ir vėl buvo nuostabus, bet vienas lauke – ne karys. Dar tada, kai šis karys žaidžia su lūžusia ranka.

REKLAMA

Klivlando „Cavaliers“ krepšininkai NBA finalo serijoje 0-4 nusileido Oklando „Golden State Warriors“ vyrukams ir nuleidę galvas pasitinka iššūkius žadančią vasarą.

Beveik neabejojama, kad žiemą 34-erių metų sulauksiantis L.Jamesas kelsis į komandą, kurioje turės realių galimybių kovoti dėl NBA titulo.

Jis prabėgusiame NBA finale ir vėl buvo nuostabus – vidutiniškai rinko po 34 taškus, atkovojo 8,5 kamuolio ir atliko po 10 rezultatyvių perdavimų.

Ir tą puolėjas darė nepaisant galimo rankos lūžio. Šią žinią po paskutinių finalo rungtynių žurnalistams atskleidė pats krepšininkas.

REKLAMA
REKLAMA

„Atrodo, kad paskutinėse trejose rungtynėse žaidžiau su lūžusia ranka“, – po pralaimėjimo 85:106 sakė L.Jamesas.

Pasirodo, kad krepšininkas nesutvardė pykčio po pirmųjų serijos rungtynių, kurias „Cavs“ išvykoje po pratęsimo pralaimėjo 114:124, nors turėjo puikius šansus laimėti.

REKLAMA

Tada ketvirto kėlinio pabaigoje, likus žaisti 4,7 sek., George’as Hillas stojo mesti baudos metimų ir turėjo šansą persversti rezultatą. Gynėjas pataikė pirmą metimą ir išlygino rezultatą 107:107, bet antras metimas tikslo nepasiekė.

Kas vyko vėliau, jau tapo sezono anekdotu. J.R.Smithas atkovojo kamuolį puolime, bet nemetė iš po krepšio, neatliko perdavimo, o tiesiog kamuolį nusivarė iki vidurio linijos ir leido ištiksėti laikui.

Vėliau krepšininkas mažiausiai tris kartus keitė savo pasiaiškinimą, kodėl taip pasielgė.

Tada 51 tašką pelnęs L.Jamesas neslėpė apmaudo ant atsarginių žaidėjų suolelio, o po mačo pyktį išliejo smogdamas į lentą, skirtą deriniams braižyti ir pastaboms rašyti.

REKLAMA
REKLAMA

Smūgis buvo toks stiprus, kad puolėjo ranka nežmoniškai ištino ir nepavyko atlikti tyrimo ir nustatyti galimo lūžio.

Dešinę ranką susižeidęs L.Jamesas du kartus atliko magnetinio rezonanso tyrimą finalo metu. Su specialiu įtvaru L.Jamesas visiems pasirodė tik pasibaigus ketvirtoms rungtynėms. Iki tol šią žinią krepšininkas nuo visuomenės slėpė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų