REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
14
Varžybų akimirkos (nuotr. Sauliaus Čirbos)

Panevėžyje vykusioje Olimpinėje dienoje šalia pagrindinės renginio scenos visą dieną varžėsi stipriausi CrossFit sporto atstovai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Ukraina ir Norvegijos.

14

Panevėžyje vykusioje Olimpinėje dienoje šalia pagrindinės renginio scenos visą dieną varžėsi stipriausi CrossFit sporto atstovai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Ukraina ir Norvegijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą Lietuvoje surengtose tokio tipo tarptautinėse varžybose triumfavo Lenkijos „Crossfit Bialostok“ komanda. Ją sudarė Patricija Horodynska, Darija Tvardovska, Pavelas Kozakas ir Damianas Truchelis.

REKLAMA

„Nugalėtojai yra profesionalai, iš to išgyvena, tad natūralu, kad jų pranašumas – didelis“, – sakė vienas iš CrossFit varžybų organizatorių, olimpietis Rokas Milevičius.

CrossFit – tai universalus sportas, jungiantis sunkiosios atletikos, lengvosios atletikos, gimnastikos ir net galiūnų sporto elementus. Šio sporto žavesys – netikėtumas. Nei vienas dalyvis iki varžybų starto nežino, kokias rungtis teks įveikti. Sportininkai varžėsi ištisą dieną kepinant karščiui – nuo 9 iki 15 val. Panevėžyje susirinkę sportininkai varžėsi 4 rungtyse.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia jiems reikėjo parodyti savo ištvermę plaukimo-bėgimo rungtyje. Vėliau sportininkai darė pritūpimus su vis didėjančiu svoriu. Pavyzdžiui, moterims reikėjo su 75 kg svoriu per 8 minutes padaryti 8 pritūpimus, o vyrams – su 130 kg.

Antroje rungtyje sportininkai poroje turėjo rauti štangą ir daryti kojų kėlimus ant skersinio su svoriais. Labiausiai komandą, anot organizatoriaus, išbandė kirmėlės rungtis – su ja reikėjo sportininkams dirbti komandiškai.

„Labai daug sinchrono reikalauja kirmino rungtis, jei vienas išsiderina – gali nebepavykti padaryti pratimo“, – paaiškino R. Milevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Norime supažindinti Lietuvą su sparčiai pasaulyje populiarėjančia sporto šaka. Tikslas, kad kuo daugiau žmonių galėtų pamatyti tuo užsiimančius – Lietuva nėra tik krepšinio šalis. Yra daug labai įdomių sporto šakų“, – apie itin jauną sporto šaką Lietuvoje pasakojo buriuotojas.

Lietuvos komandos atitinkamai užėmė 4 ir 5 vietas. 17 taškų surinkęs lietuvių ketvertas iš „VS-Fitness“, pavadinta „21-15-9“ buvo ketvirtas, ją sudarė Indrė Didžklapytė, Kęstutis Žukas, Martynas Knyzelis ir Raminta Stonkutė. Penktąją vietą užėmė kita Lietuvos ekipa iš „Amber Crossfit“, pavadinimu „Atsipūtę“. 19 taškų surinkę lietuviai buvo Rima Budvytytė, Paulius Brilinga, Justina Rybakovaitė ir Edgaras Krasavčevas.

Olimpinės dienos dalyviai galėjo išbandyti 83 sporto šakas ar rungtis. Pirmą kartą šventėje buvo surengtos krepšinio 3x3, „Afidea” plaukimo atvirame vandenyje bei irklenčių varžybos. Šventėje apsilankė 28 tūkstančiai žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų