REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Saulius Skvernelis išbandė neįgaliųjų sportą (nuotr. Organizatorių)

„Olimpinės dienos“ renginiai šeštadienį į Aukštaitijos sostinę Panevėžį sukvietė sporto entuziastus iš visos Lietuvos.

45

„Olimpinės dienos“ renginiai šeštadienį į Aukštaitijos sostinę Panevėžį sukvietė sporto entuziastus iš visos Lietuvos.

REKLAMA

Masiškiausios metų sporto šventės pradžią paskelbė šio renginio globėjo Lietuvos ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio uždegta olimpinė ugnis. Panevėžiečiai ir miesto svečiai pasinėrė į sporto fiestą.

Jau 29-tą kartą surengtoje „Olimpinėje dienoje“ daugiau kaip 40 sporto federacijų siūlo išbandyti net 83 rungtis. „Olimpinėje dienoje“ tradiciškai reprezentuojamas ir neįgaliųjų sportas: šoudaunas (aklųjų stalo tenisas), tinklinis sėdint, bočia, smiginis, baudų mėtymas sėdint ir rutulio stūmimas sėdint.

Neįgaliųjų sporto šakos sudomino ir premjero Saulių Skvernelio šeimą. Vyriausybės vadovas į Panevėžį atvyko su žmona Silvija Skvernele ir dviem atžalomis. Pirmiausiai premjero dėmesį patraukė prie azartiškos „Olimpinės dienos“ dalyvių kovos prie šoudauno stalo virusios aistros. O netrukus S. Skvernelis paėmė į rankas krepšinio kamuolį, sėdo į vežimėlį ir pats išbandė baudų mėtymą sėdint.

REKLAMA
REKLAMA

Įdienojus, savanoriai neįgaliųjų sporto erdvėse vos spėjo suktis, nes norinčių sa-vo jėgas išbandyti netradicinėse sporto šakose netrūko.

Judėjimo negalią turintis lengvaatletis Ramūnas Verbavičius dalino patarimus rutulio stūmimo sektoriuje, kur dalyviai įrankį stumdė iš specialios kėdutės.

REKLAMA

„Susidomėjusių labai daug, net nusidriekė eilės. Dirbame „po prakaitu“. Bet smagu. Labai smagu. Esame talentinga tauta. Visi gerai stumdo rutulį, šaunu. Žmonės per daug neklausinėja. Tiesiog eina ir bando. Visi praktikai“, – šypsojosi R. Verbavičius.

Itin didelio populiarumo sulaukė bočia ir tinklinis sėdint. Bočios entuziastams buvo įrengtos trys aikštelės, o tinklinio sėdint mėgėjams – dvi.

Tinklinio sėdint kovose spėjo sudalyvauti ir Lietuvos parolimpinio komiteto prezidentas Mindaugas Bilius.

„Tinklinį sėdint žaidžiu ne pirmą kartą, bet kaskart stebiuosi, kaip stipriai ši sporto šaka skiriasi nuo tradicinio tinklinio. Vis tik čia ne mažiau azarto, aistrų ir noro laimėti. Žiauriai smagu. Džiugina, kad atėjo tiek daug žmonių. Visi noriai susipažįsta su parolimpiniu sportu. Mums itin svarbu būti čia, „Olimpinėje dienoje“, nes esame matomi. Kuo daugiau mus mato, tuo labiau mumis domisi“, – sakė M. Bilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Olimpinėje dienoje“ reprezentuojamas ir Japonijos miestas Hiratsuka, su kuriuo šį ketvirtadienį istorinę bendradarbiavimo sutartį pasirašė Lietuvos parolimpinis komitetas.

Jau šį rudenį mūsų šalies parolimpiečiai Hiratsukoje surengs treniruočių stovyklą, kuri bus pasirengimo 2020 m. Tokijo parolimpiadai dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų