REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
76
Čempionų lygos finalas: „Real“ – „Liverpool“ (nuotr. SCANPIX)

Madrido „Real“ futbolininkų rankose – trečiasis iš eilės UEFA Čempionų lygos trofėjus. Karališkasis klubas šeštadienį Kijeve vykusiame finale 3:1 (0:0) nugalėjo „Liverpool“. Po keitimo aikštėje pasirodęs Garethas Bale’as pasižymėjo fantastišku įvarčiu.

76

Madrido „Real“ futbolininkų rankose – trečiasis iš eilės UEFA Čempionų lygos trofėjus. Karališkasis klubas šeštadienį Kijeve vykusiame finale 3:1 (0:0) nugalėjo „Liverpool“. Po keitimo aikštėje pasirodęs Garethas Bale’as pasižymėjo fantastišku įvarčiu.

REKLAMA

Mačą daug aktyviau pradėjo „Liverpool“ futbolininkai. Jie rungtyniavo aštriai, bet didesnių pavojų prie „Real“ vartų nekilo.

Sužaidus beveik pusvalandį, įvyko Liverpulio komandos tragedija. Aikštės viduryje su Madrido ekipos kapitonu Sergio Ramosu susidūrė, petį susižeidė ir su ašaromis akyse aikštę paliko komandos lyderis Mohamedas Salah.

Po kelių minučių tas pats likimas ištiko pagrindinį „Real“ dešiniojo krašto gynėją Dani Carvajalą.

Pirmąjį kėlinį Madrido komanda baigė įvarčiu. Jis įskaitytas nebuvo, nes Karimas Benzema atsidūrė nuošalėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Real“ aktyviai pradėjo antrąją rungtynių dalį. Jos pradžioje į skersinį pataikė Isco.

Galiausiai kamuolys atrado vartų tinklą. 51-ąją minutę po itin grubios „Liverpool“ vartininko Loriso Kariuso klaidos įmušė K. Benzema.

REKLAMA

„Real“ ilgai nepirmavo. 55-ąją minutę po kampinio rezultatą išlygino Sadio Mane.

61-ąją minutę aikštėje pasirodė Garethas Bale’as. Jis 64-ąją minutę pelnė fantastišką įvartį per save, o 83-ąją pridėjo tikslų smūgį iš toli. Dar kartą suklydo L. Kariusas.

Kai „Liverpool“ atsiliko 1:2, S. Mane pataikė į virpstą.

Geriausiu rungtynių žaidėju išrinktas G. Bale’as.

Pirmasis kėlinys

Finalas startavo koncertu ir iškilmingu rungtynių atidarymu.

1 min. „Liverpool“ aktyviai pradėjo mačą, „Real“ gynėjams teko išmušti kamuolį iš savosios baudos aikštelės.

REKLAMA
REKLAMA

2 min. Isco pabandė smūgiuoti į vartus, bet atsidūrė nuošalėje.

4 min. Aštrus T. Alexanderio-Arnoldo perdavimas iš krašto į baudos aikštelę. „Real“ vėl kamuolį išmušė.

7 min. R. Firmino atliko perdavimą S. Mane link. Senegalietis pabandė pasprukti nuo varžovų, bet R. Varane’as komandą išgelbėjo.

11 min. Marcelo smūgis iš toli kaire koja. Kamuolys praskriejo toli nuo virpsto.

14 min. Užsitęsusi „Liverpool“ ataka. Po jos „Real“ apsigynė.

15 min. Madrido futbolininkų ataka dešiniuoju kraštu baigėsi netaikliu C. Ronaldo smūgiu.

18 min. Aštrus „Liverpool“ perdavimas finišavo kampiniu, po kurio Ispanijos komanda apsigynė.

22 min. R. Firmino pabandė pabėgti nuo varžovų, bet Madrido futbolininkai apsigynė.

23 min. R. Firmino iš baudos aikštelės centro smūgiavo į gynėjus, o vėliau T. Alexanderio-Arnoldo muštą kamuolį sugavo K. Navas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

26 min. Skausmingas „Liverpool“ lyderio M. Salah susidūrimas su S. Ramosu. Egiptietis patyrė traumą.

28 min. Pirmasis kampinis, po kurio „Real“ apsigynė.

29 min. M. Salah su ašaromis akyse paliko aikštę. „Liverpool“ lyderį pakeitė A. Lallana.

33 min. K. Benzema gavo kamuolį baudos aikštelėje ir pabandė smūgiuoti į vartus, bet to padaryti „Liverpool“ gynėjai neleido.

35 min. Susižeidė ir D. Carvajalas.

36 min. Su ašaromis aikštę palikusį D. Carvajalą pakeitė Nacho.

43 min. C. Ronaldo smūgiavo galva, L. Kariusas kamuolį atmušė. K. Benzema nukreipė kamuolį į vartus, bet teisėjas užfiksavo nuošalę.

45 min. K. Benzema perdavimas į dešinę, kur vienu lietimu netaikliai mušė Nacho.

Antrasis kėlinys

47 min. „Real“ aktyviai pradėjo antrąją rungtynių dalį. Isco galėjo išvesti Madrido komandą į priekį, bet pataikė į virpstą.

REKLAMA

51 min. Neįtikėtinai grubi „Liverpool“ vartininko L. Kariuso klaida. Vokietis kaip ant lėkštutės padėjo kamuolį K. Benzema, kuris nukreipė kamuolį į tuščius vartus. 1:0!

55 min. „Real“ ilgai nepirmavo. „Liverpool“ pakėlė kampinį, po kurio D. Lovrenas smūgiavo galva. Pirmasis prie kroato pamušto kamuolio suskubo S. Mane. Jis iš kelių metrų išlygino rezultatą. 1:1!

60 min. Nacho atliko perdavimą į baudos aikštelės centrą, kur į vartus mušė Isco. Kamuolį atrėmė L. Kariusas.

64 min. Neįtikėtinas G. Bale’o įvartis! Valas fantastiškai įmušė per save! 2:1!

70 min. S. Mane kaire koja smūgiavo iš toli, pataikė į virpstą.

73 min. Kamuolys baudos aikštelėje pataikė į Casemiro ranką. Teisėjas 11 metrų baudinio neskyrė.

REKLAMA

74 min. C. Ronaldo pabėgo nuo varžovų, bet įvarčio nepelnė. Kampinis.

81 min. Po G. Bale’o perdavimo pavojingai į vartus mušė K. Benzema. Smūgį atrėmė L. Kariusas.

83 min. G. Bale’as padėjo tašką. L. Kariusas nepagavo kamuolio po valo smūgio iš toli. 3:1!

93 min. Per likusį laiką rezultatas nepasikeitė. „Real“ trečius metus iš eilės laimėjo Čempionų lygą!

Po rungtynių grubias klaidas daręs „Liverpool“ vartininkas L. Kariusas atsiprašė savo komandos sirgalių.

Sudėtys

Nei Zinedine’as Zidane’as, nei Jurgenas Kloppas staigmenų nepateikė. „Real“ ir „Liverpool“ į aikštę žengs tv3.lt prognozuotomis sudėtimis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Real“ starto sudėtis: Keyloras Navas; Marcelo, Raphaelis Varane’as, Sergio Ramosas, Dani Carvajalas; Luka Modričius, Casemiro, Toni Kroosas, Isco; Cristiano Ronaldo, Karimas Benzema.

„Real“ atsarginiai: Kiko Casilla, Nacho, Theo Hernandezas, Mateo Kovačičius, Lucas Vazquezas, Marco Asensio, Garethas Bale’as.

„Liverpool“ starto sudėtis: Lorisas Kariusas; Andrew Robertsonas, Virgilas van Dijkas, Dejanas Lovrenas, Trentas Alexanderis-Arnoldas; Jamesas Milneris, Jordanas Hendersonas, Georginio Wijnaldumas; Mohamedas Salah, Roberto Firmino, Sadio Mane.

„Liverpool“ atsarginiai: Simonas Mignolet, Ragnaras Klavanas, Natanielis Clyne’as, Alberto Moreno, Emre Canas, Adamas Lallana, Dominicas Solanke.

REKLAMA

Prieš rungtynes

„Real“ siekia trečiojo Čempionų lygos trofėjaus iš eilės. Madrido futbolininkai triumfavo pernai Kardife ir užpernai Milane.

Maža to, karališkasis klubas finale žais ketvirtą kartą per pastaruosius penkerius metus. Tris pirmuosius sykius „Real“ lemiamų rungtynių nepralaimėjo.

Nepaisant titulų, „Real“ kapitonas Sergio Ramosas sakė, kad jo komanda – vis dar motyvuota, alkana ir ambicinga.

„Turime laimėti, nors laukia sunkus išbandymas. „Liverpool“ gali pasigirti nuostabiais futbolininkais ir aukšto lygio treneriu. Ši komanda dirba kaip šveicariškas laikrodis. Mohamedas Salah turi visas galimybes žaisti daug metų taip, kaip Lionelis Messi ir Cristiano Ronaldo. Tačiau tegu jis tai daro po finalo“, – šypsojosi ispanas.

REKLAMA

Tuo metu vyriausiasis „Real“ treneris Zinedine’as Zidane’as kratėsi įtampos: „Žmonės pasako daug dalykų, bet žinome, kad ne viskas yra taip, kaip jie teigia. Finalas yra finalas. Nesame favoritai. Kaip ir „Liverpool“. Turėsime sužaisti puikias rungtynes.“

Strategas gali pasiekti naują Čempionų lygos rekordą. Iki tol nė vienam treneriui nebuvo pavykę turnyro laimėti tris kartus iš eilės.

Eilinį sykį į istoriją gali įsirašyti ir C. Ronaldo. Jei jis sužais bent sekundę, taps rekordininkų – Čempionų lygos finale rungtyniaus šeštą kartą. Iki šio momento tiek sykių lemiamame mače dėl trofėjaus ant vejos pasirodė Italijos futbolo legenda Paolo Maldini.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

C. Ronaldo Čempionų lygą laimėjęs keturiskart. 33-ejų portugalas 2008 metais tai padarė su „Manchester United“, 2014, 2016 ir 2017 – „Real“.

C. Ronaldo – rezultatyviausias šio sezono Čempionų lygos žaidėjas. Jo sąskaitoje – 15 įvarčių. Po to seka „Liverpool“ trejetas. M. Salah ir Roberto Firmino įmušę po 10, Sadio Mane – devynis.

Jamesas Milneris su tiek pat rezultatyvių perdavimų pirmauja turnyre. Vienu mažiau atlikęs R. Firmino žengia antras.

Abi komandos – rezultatyviausios šiame sezone. „Liverpool“ Čempionų lygoje įmušė 40 įvarčių, „Real“ – 30.

Z. Zidane’as sakė, kad jo laukia sunkus darbas – pasirinkti sudėtį, mat treneris neturi bėdų dėl traumuotų futbolininkų. Skirtingai nei jo kolega Jurgenas Kloppas.

REKLAMA

Finalą dėl traumų praleis „Liverpool“ gynėjai Joe Gomezas ir Joelis Matipas, saugas Alexas Oxlade’as-Chamberlainas. Neaišku, ar komandai galės padėti Emre Canas.

„Real“ bus svarbi patirtis. Jis prieš rungtynes labiau pasitikės savo jėgomis. Varžovai tikrai stiprūs. Tačiau nesame tiesiog gera komanda. Pergalės yra šio klubo DNR. Manau, turime lygius šansus“, – vertino J. Kloppas.

Apie Liverpulio komandos DNR užkoduotus titulus kalbėjo ir kapitonas Jordanas Hendersonas.

Tuo metu J. Kloppas nepraleido progos ir papokštauti. Trenerio buvo paklausta, ar jis nemano, kad varžovas Z. Zidane’as – nėra stiprus taktikas.

„Daug žmonių tą patį sako ir apie mane. Įsivaizduokite, koks tai bus finalas – susitiks du nieko apie taktikas nenutuokiantys treneriai. Ką tai turėtų pasakyti apie futbolą?“, – juokėsi „Liverpool“ strategas.

REKLAMA

Prieš finalą viena labiausiai intriguojančių dvikovų – atakuoti mėgstančio „Real“ krašto gynėjo Marcelo ir „Liverpool“ lyderio M. Salah.

Rungtynių išvakarėse Marcelo sulaukė nemalonaus žurnalistų klausimo – ar nemano, kad turėtų daugiau gintis nei pulti.

„Esu patenkintas tuo, ką darau aikštėje. Mano komandos draugai ir treneris taip pat neturi nieko prieš mano žaidimo stilių, – atsakė Marcelo. – „Liverpool“ yra puiki komanda. Abi ekipos nusipelnė žaisti finale. Tiek jie, tiek mes mėgstame atakuoti, tad laukia puikus spektaklis visiems futbolo mėgėjams.“

Iki tol komandos tarpusavyje susitikusios penkis kartus. Tris laimėjo „Liverpool“, du – „Real“.

Madrido ekipa Čempionų lygoje iš viso triumfavo 12 kartų, Liverpulio – penkis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų