REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo 11-ąją Šiauliuose startavusio Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato kovos Lietuvoje įsibėgėjo – gegužės 19-ąją Vilniuje įvyko trečiasis etapas.

Kovo 11-ąją Šiauliuose startavusio Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato kovos Lietuvoje įsibėgėjo – gegužės 19-ąją Vilniuje įvyko trečiasis etapas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3x3 krepšiniui tapus olimpine sporto šaka, vienas pagrindinių Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato organizatorių tikslų buvo ne tik skleisti žinią apie šią sporto šaką, o ir rinkti Lietuvai reitingo taškus bei kilti FIBA reitinguose. Kaip rodo rezultatai, tikslo link kryptingai artėjama, o svajonė turėti Lietuvos 3x3 komandą Tokijo olimpinėse žaidynėse – vis dar gyva.

REKLAMA

„Šuolis FIBA reitinge – akivaizdus. To siekėme nuo pat pradžių ir džiaugiamės, kad vos per tris etapus sugebėjome kaip reikiant pakilti. Žinoma, prie to svariai prisideda ir 3x3 komandos, kurios važiuoja ir į užsienyje rengiamus turnyrus, kuriuose taip pat renka reitingo taškus ir gerina Lietuvos situaciją. Norisi tikėti, kad artimiausiu metu atsidursime 20-uke, o vėliau ir dar aukštesnėse pozicijose. Olimpinė svajonė – gyva, nors skeptikai pačioje pradžioje kalbėjo priešingai“, – Lietuvos šuoliu FIBA reitinge džiaugėsi „Sporto namų“ direktorius Ignas Grinevičius.

REKLAMA
REKLAMA

FIBA 3x3 krepšinio vyrų kategorijos reitinge Lietuva metus pradėjo 34-ojoje vietoje ir 30 pozicijų nusileido kaimynams latviams. Po trijų Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato etapų bei kelių tarptautinių turnyrų, kuriuose dalyvavo lietuviai, mūsų šalis vyrų kategorijos reitinge pakilusi per aštuonias pozicijas ir šiuo metu užima 26-ąją vietą. Tuo metu tie patys latviai iš ketvirtosios vietos nepajudėjo.

5 647 565 – tiek taškų savo sąskaitoje turi lietuviai. Artimiausiu jų taikiniu gali tapti Slovakijos krepšininkai, kurie žengia laipteliu aukščiau ir turi 5 924 130 taškus. Reitinge ir toliau užtikrintai pirmauja Serbijos krepšininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Lietuvos merginos pasaulio reitinge žengia 69-oje pozicijoje ir savo sąskaitoje turi 145 690 taškus bei mažiau nei trimis tūkstančiais atsilieka nuo laipteliu aukščiau esančio Tailando.

Atšaukus Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato etapą Klaipėdoje, artimiausias birželio 30 dieną vyks Kaune. Jame komandos turės paskutinę progą patekti į liepos 1 dieną vyksiantį finalinį etapą, o taip pat vyrų elite bus siekiama paskutinių vietų „Kaunas Challenger 2018“ turnyre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų