REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
100
Kauno „Žalgirio“ laukia sunkiai nuspėjama vasara (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Kauno „Žalgiris“ ką tik sudrebino Eurolygą ir sukūrė pasaką, turinčią labai mažai analogų šių dienų sporto pasaulyje, kuriame dominuoja milžiniškais pinigais disponuojantys klubai. Ši „Žalgirio“ pasaka dar neturi parašytos pabaigos ir ją nuspėti labai sunku – vasaros turguje bus karšta. Dauguma dabartinių žaidėjų gali likti Kaune, bet tikėtinas ir toks variantas, kad Lietuvos čempionams teks pakeisti daugiau nei pusę vyrukų, kurie tą pasaką kantriai rašė.

100

Kauno „Žalgiris“ ką tik sudrebino Eurolygą ir sukūrė pasaką, turinčią labai mažai analogų šių dienų sporto pasaulyje, kuriame dominuoja milžiniškais pinigais disponuojantys klubai. Ši „Žalgirio“ pasaka dar neturi parašytos pabaigos ir ją nuspėti labai sunku – vasaros turguje bus karšta. Dauguma dabartinių žaidėjų gali likti Kaune, bet tikėtinas ir toks variantas, kad Lietuvos čempionams teks pakeisti daugiau nei pusę vyrukų, kurie tą pasaką kantriai rašė.

REKLAMA

Garantuotas sutartis su „Žalgiriu“ kitam sezonui turi kapitonas Paulius Jankūnas, Brandonas Daviesas, Artūras Milaknis ir jaunieji Paulius Valinskas su Gyčiu Masiuliu. Jau dabar aišku, kad sudėtyje įvyks centrų rokiruotė – Martyną Sajų pakeis „Šiauliuose“ dominavęs 20-metis Laurynas Birutis.

Šaro klausimas

Pastarosiomis dienomis vis labiau kalbama apie galimą Šaro sąjungą su Maskvos CSKA, bet ji kol kas neturi ryškaus pagrindo. Dabartinis CSKA treneris Dimitris Itoudis turi sutartį ir kitiems metams, todėl rusams tektų mokėti milžinišką kompensaciją, jeigu nuspręstų atleisti 47-erių graiką.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, CSKA tai nėra problema, nes komanda turi daug pinigų. Bet ekipos vadovai neskuba ir laukia sezono pabaigos. Užsienio žiniasklaidos paskleisti gandai, kad armiečių pirminis pasirinkimas – Davidas Blattas, tv3.lt šaltinių teigimu, yra teisingas.

REKLAMA

Tai yra saugus pasirinkimas – nesėkmių atveju CSKA vadovų galvos nekentės, kadangi D.Blattas yra aukštinamas Rusijoje. Tuo tarpu treneriu paskyrus Š.Jasikevičių ir susiklosčius panašiam scenarijui, kaip šiame sezone, didelė atsakomybės našta kristų ant vadovybės.

Tv3.lt žiniomis yra milžiniška tikimybė, kad Šaras niekur nevažiuos ir tęs darbą „Žalgiryje“. Jį ir toliau medžioja tos pačios komandos, kurios trenerį atakuoja kiekvieną vasarą. „Barcelona“ ir Tel Avivo „Maccabi“ labai nori savo buvusio žaidėjo, su kuriuo laimėjo Eurolygą, bet šiuo metu nei viena, nei kita ekipa nėra rimta grėsmė „Žalgiriui“.

REKLAMA
REKLAMA

„Barcelona“ turi daug žaidėjų su garantuotomis sutartimis, kurie neitin patinka Šarui, norinčiam turėti laisvę buriant sudėtį. Panaši situacija yra ir „Maccabi“ klube.

„Barca“ turėtų pasiūlyti itin stipriai geresnes sąlygas, kad Š.Jasikevičius susigundytų jų kvietimu. Tačiau tv3.lt žiniomis katalonai net finansiškai negali pasiūlyti žymiai geresnių sąlygų nei „Žalgiris“. Kalbama, kad kauniečiai treneriui kels atlyginimą ir jis pasieks apie milijoną eurų per sezoną.

Tačiau net ne tai svarbiausia – Š.Jasikevičius nėra žmogus, kuriam lemiamą įtaką daro pinigai. Kaune jis yra lyg Dievas ir jokioje kitoje vietoje taip nebus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausia grėsme galiausiai išlieka CSKA. Jeigu rusai mes milžinišką sutartį ant stalo, Šaras gali priimti jų kvietimą. Tačiau pasikartosime – didesnė tikimybė, kad treneris liks žaiai-baltų vedliu.

Pangosas ir Ulanovas

Du žaidėjai, kurių greičiausiai Kaune nebematysime – Kevinas Pangosas ir Edgaras Ulanovas. Pirmasis labai nori išpildyti svajonę ir žaisti NBA, antrasis greičiausiai sulauks solidaus pasiūlymo iš užsienio ir norės save išbandyti kitur.

Aišku, kad K.Pangosas tikrai bandys patekti į NBA. Galiausiai įžaidėjo sprendimą nulems tai, ar jam svarbiau svajonės išpildymas ar svarbus vaidmuo ekipoje.

Tv3.lt žiniomis NBA komandų vadovai kanadietį mato tik kaip trečią pasirinkimą įžaidėjo pozicijoje ir jam siūlys tik minimalios vertės sutartį, kuri iš esmės reiškia apie 350 tūkst. eurų į rankas ir neaiškų vaidmenį.

REKLAMA

Tuo tarpu likęs Europoje ir sužaidęs galingą sezoną grandų komandoje K.Pangosas dar kitą vasarą jau galėtų tikėtis solidesnio pasiūlymo iš už Atlanto ir rimtesnių garantijų dėl žaidimo laiko.

O Europoje jį gali sulaikyti ir milžiniški pinigai. Anksčiau tv3.lt jau rašė, kad kanadietis savo vertę išaugino iki milijono eurų. Tačiau dabar ši suma išsipūtė dar labiau ir K.Pangoso akcijos gali viršyti šią sumą.

„Žalgiryje“ šiais metais jis uždirbo vos 250 tūkst. eurų, o kauniečiai jam geriausiu atveju galėtų pasūlyti 800 tūkst. atlygį. Tiesa, ir tai mažai tikėtina, nes klubo piniginė stebuklingai neišsipūtė.

Kitas žmogus, kurio „Žalgiris“ labai nenori prarasti yra puolėjas E.Ulanovas. Tv3.lt žiniomis, 26-erių E.Ulanovas domina bent penkis turtingus užsienio klubus, trys iš kurių žaidžia Eurolygoje, dar du gali ten prasibrauti.

REKLAMA

Užsienio žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimai, neva E.Ulanovas finalo ketverto metu Belgrade kalbėjosi su Atėnų „Panathinaikos“ atstovais, bet tv3.lt žiniomis tai nėra teisinga informacija.

White’as į NBA?

Du žaidėjai, turintys plius vienas punktą sutartyje, bet galintys palikti „Žalgirį“ – Vasilje Micičius ir Aaronas White’as.

24-erių serbas V.Micičius aplink save kelia labai daug šurmulio ir susidomėjimo iš Eurolygos komandų.

Jo sutartyje numatyta 150 tūkst. eurų išpirka yra vienas juokas šiais laikais. Tv3.lt žiniomis, serbu susidomėjimą išreiškė net CSKA.

Dauguma ekipų laukia, ką nuspręs pats V.Micičius, o jo sprendimui įtaką gali daryti Š.Jasikevičius. Jeigu pastarasis pasiliks Kaune, paskui jį gali pasekti ir serbas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis tik nereikėtų tikėtis, kad jį sulaikys vien Šaras, nes tikėtina, jog užsienio komandos jaunam įžaidėjui siūlys 2-3 kartus didesnius pinigus nei 250 tūkst., kuriuos V.Micičius gauna „Žalgiryje“.

Kitas didelis klaustukas pakibęs ties skrajojančio A.White’o pavarde.

„Išvykimas į NBA – labai, labai realus“, – teigia tv3.lt šaltiniai.

„Žalgiris“ kalbina likti amerikietį, bet atėjus NBA pasiūlymui tai taps neįmanoma. A.White’as negali persikelti į kitą Eurolygos komandą. 25-erių puolėjo sutartyje numatyta tik išpirkos galimybė į NBA. Tokiu atveju kauniečiai gautų apie 600 tūkst. eurų išpirką už A.White’ą.

REKLAMA

Beje, tokius pinigus „Žalgiris“ tikrai turėtų gauti už vokietį Isaiahą Hartensteiną, tad net ir pardavus A.White’ą baisios tragedijos nebūtų. Kauniečiai už šiuos du žaidėjus gautų solidžius pinigus, prie kurių pridėjus A.White’o uždarbį, susidarytų apie 1,5 mln. suma, kurią galima panaudoti 2-3 aukšto lygio žaidėjams.

Likę klaustukai

Mažai žinoma, ką „Žalgirio“ vadovai galvoja apie prancūzo Axelio Toupane’o išsaugojimą. Kauniečiai gali rasti geresnį krepšininką, o ir pats A.Toupane’as sieks sugrįžti į NBA. Tam jis turi visus tinkamus fizinius duomenis.

Antanas Kavaliauskas jau tikrai negaus 350 tūkst. eurų ir, tv3.lt žiniomis, sulauks „Žalgirio“ pasiūlymo už maždaug per pusę mažesnę sumą tęsti karjerą klube. Tikėtina, kad centras pasiūlymą priims ir dalinsis 2-3 vidurio puolėjo vaidmenį ekipoje su L.Biručiu.

REKLAMA

Po tragiško pirmo sezono Eurolygoje A.Kavaliauskas šiais metais įrodė, jog gali būti naudingas ir „Žalgiris“ norėtų išsaugoti šį žaidėją.

Įžaidėjas Beno Udrihas jau dabar kalba apie norą grįžti į NBA ir „Žalgiryje“ jo tikrai neliks.

Viešojoje erdvėje skelbiama, kad Lietuvos čempionai jau turi ir pirmą naujoką. Juo vos pasibaigus sezonui Vokietijoje taps Liudvigsburgo „Riesen MHP“ marškinėlius vilkintis 25-erių Thomas Walkupas. Tv3.lt turima informaciją šią žinią patvirtina.

Jis žaidžia įžaidėjo ir atakuojančio gynėjo pozicijoje bei yra savotiškas V.Micičiaus ir K.Pangoso mišinys.

Th.Walkupas nėra tikras įžaidėjas, bet puikiai žaidžia du prieš du, gerai skaito žaidimą, yra fiziškai tvirtas, gerai besiginantis ir taiklią ranką turintis krepšininkas, gebantis ir veržtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tv3.lt žiniomis su juo „Žalgiris“ sudarys dviejų arba trijų metų sutartį, o uždirbti amerikietis neturėtų daug. Vokietijoje šiais metais jis gavo 60-70 tūkst. eurų atlygį, tad tikėtina, kad Kaune bent pirmaisiais metais uždarbis sieks apie 150 tūkst. eurų.

Kitas krepšininkas, kurio paslaugomis labai domėsis kauniečiai yra Lukas Lekavičius, bet įžaidėjo sugrįžimas į „Žalgirį“ mažai tikėtinas.

Žvelgiant į viską, „Žalgirio“ laukia sunkiai prognozuojamas tarpsezonis, kurio metu gali reikėti tik kosmetinių korekcijų, bet gali prireikti ir visiško persitvarkymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų