REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
115
„Žalgirio“ krepšininkų sutiktuvės Kaune (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Į Kauną iš Eurolygos finalo ketverto Belgrade grįžęs „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas nuomonės nepakeitė – galimybė Lietuvoje išlaikyti pergalių architektą, krepšininkus treniruojantį Šarūną Jasikevičių lygi 50 procentų.

115

Į Kauną iš Eurolygos finalo ketverto Belgrade grįžęs „Žalgirio“ direktorius Paulius Motiejūnas nuomonės nepakeitė – galimybė Lietuvoje išlaikyti pergalių architektą, krepšininkus treniruojantį Šarūną Jasikevičių lygi 50 procentų.

REKLAMA

Vieną vakarą dėl Šaro ramus, kitą – ne

P. Motiejūnas atviras – iš esamo „Žalgirio“ sunkiausia bus išsaugoti būtent strategą.

„Visur tas pats – Lietuvoje, Serbijoje, Izraelyje ar Ispanijoje… Kur benuvažiuotume, Šaras sulaukia daugiausia dėmesio. Jis mūsų ašis, tas, dėl kurio viską turime, stengiamės. Nenorime jam kelti spaudimo, daugiau priklauso nuo paties Šaro“, – kalbėjo „Žalgirio“ vadovas.

Jis mano, kad derybose su treneriu ir žaidėjais „Žalgirio“ pliusais gali tapti trečioji Eurolygos vieta, geros treniruočių sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA

P. Motiejūnas su Š. Jasikevičiumi dėl ateities dar nekalbėjo – per anksti, laukiama sezono pabaigos. Konkretaus termino kol kas nėra. Tada, kai bus aišku, ar Šaras liks, bus komplektuojama ir žaidėjų sudėtis.

REKLAMA

„Negalvojame, kad neturime šansų išlaikyti Šaro. Vieną vakarą nueinu miegoti ramus, kitą manau, jog jis Kaune neliks. Gero nori visi. O mes žinome, kad jis toks yra. Šiuo metu gal net geriausias. Dėl Madrido „Real“ esu ramus. Manau, jis liks su savo treneriu. Niekas negriaus tos sistemos, kuri veikia. Labiau nerimauju dėl tos komandos, kurią nugalėjome. Ji kelia įtampą“, – apie CSKA užsiminė „Žalgirio“ vadovas.

Pasak P. Motiejūno, finalo ketverte daug agentų dėmesio sulaukė ir krepšininkai.

Pinigų kaip šieno

Nors netyla diskusijos, ar Eurolygoje reikalingos rungtynės dėl trečiosios vietos, P. Motiejūnas savo poziciją išsakė varžybų vadovui Jordi Bertomeu – „Žalgiriui“ toks mačas svarbus, jam ne tas pats likti trečiam ar ketvirtam.

REKLAMA
REKLAMA

P. Motiejūnas apie Kauno klubą finalo ketverte prakalbo prieš metus.

„Nesakiau to garsiai. Tyliai, bet Šaras viską visiems išplepėjo. Kaip jis teigė, popieriuje visos komandos stipresnės, bet esame trejete. Šiandienos sirgalių sutikimas motyvuoja dirbti toliau, siekti, kad tai nebūtų vienintelis kartas per 19 metų. Tyliai dirbsime, o kai bus galimybė, garsiai švęsime“, – šypsojosi P. Motiejūnas.

Šio sezono pergalės gerokai pastorins Žalgirio“ piniginę. Klubas vien iš Eurolygos gaus rekordinę sau premiją – 1,17 milijono eurų.

„Dabar pinigų – kaip šieno. Skaitėme, kad Vyriausybė grąžins skolas. Mes grąžinsim, mums grąžins, viskas labai gerai“, – šypsojosi P. Motiejūnas.

Jis juokavo, kad jei žalgiriečiai penktadienį pusfinalyje būtų nugalėję Stambulo „Fenerbahče“, finale būtų įveikę ir „Real“.

„Žalgirio“ vadovas nenorėtų dvigubo Madrido klubo triumfo – šeštadienį UEFA Čempionų lygos finale sirgs už „Liverpool“ futbolininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų