REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žalgirio“ krepšininkai, vedini trenerio Šarūno Jasikevičiaus, prabėgusiame Eurolygos sezone virto virusu, apgaubusiu visą Europą. Tik šis virusas baimę nešė tik varžovams, o aplinkinius vertė žavėtis. Tiesa, vertė žavėtis ir tuos pačius varžovus, pajutusius žaliai-baltų jėgą.

„Žalgirio“ krepšininkai, vedini trenerio Šarūno Jasikevičiaus, prabėgusiame Eurolygos sezone virto virusu, apgaubusiu visą Europą. Tik šis virusas baimę nešė tik varžovams, o aplinkinius vertė žavėtis. Tiesa, vertė žavėtis ir tuos pačius varžovus, pajutusius žaliai-baltų jėgą.

REKLAMA

Antrą kukliausią biudžetą turnyre turėję Lietuvos čempionai po ilgos pertraukos priminė, kad ne pinigai svarbiausi. Eurolyga to laukė nuo pat 2010 metų, kai savo pasaką rašė Belgrado „Partizan“.

Skrajojantis Aaronas White’as, akrobatinius metimus atliekantis šaltakraujis Kevinas Pangosas, tritaškiais žudantis Artūras Milaknis, emocijas laisvai reiškiantis Brandonas Daviesas ar dėl kiekvieno centimetro kovojantys Paulius Jankūnas su Edgaru Ulanovu.

Sąrašą galima tęsti, paminint kiekvieną Kauno „Žalgirio“ narį, bet jų pavardęs jau išmoko visi. Net tie, kuriems krepšinis niekada nebuvo labiausiai sekamas sportas.

REKLAMA
REKLAMA

Visi šie vyrai nusispjovė į išankstines prognozes, kurios pranašavo paskutines vietas Eurolygoje. Kai kauniečiai įšoko į atkrintamųjų traukinį, visi vėl kartojo – Pirėjo „Olympiakos“ barjero „Žalgiris“ tikrai neįveiks. Įveikė ir tą padarė įspūdingu stiliumi.

REKLAMA

Kiek tik žmonių, buvusių krepšininkų, trenerių ir ekspertų to nesakė –„Žalgiris“ šį sezoną žaidė gražiausią krepšinį visoje Eurolygoje.

Nuostabios Š.Jasikevičiaus puolimo schemos ir jos pildytojai sukūrė tikrą pelenės istoriją. Pelenės, kurią pamilo visa Europa.

Kur daugiau pamatytumėte tokį vaizdą, kai po pusfinalio su Stambulo „Fenerbahce“ visi turkų sirgaliai prisijungė prie „Žalgirio“ aistruolių ir kartu skandavo vikingų stiliumi atliekamą skanduotę „Žalgiris“. Turkai bandė užtraukti ir „žalia balta“, bet tai sekėsi kiek sunkiau.

REKLAMA
REKLAMA

Kur dar matėte, kaip legendinis treneris Željko Obradovičius ateina prie pralaimėtojų ekipos ir kartu sudėjęs rankas nebyliai pasako: „Jūs esate tikri kovotojai“.

Kovotojai, kurie niekad nepasiduodavo. Kovodavo iki galo ir sugebėdavo išlipti iš giliausių duobių. „Žalgiris“ užsitarnavo net Eurolygos galingųjų pagarbą, kurią gauti sunku.

Visi tikėjo vienas kitu ir svarbiausia – Šaro vizija. Kartais jis būdavo aršus, kartais atrodydavo, kad nori užmušti savo žaidėjus. Net po sėkmingų epizodų Šaras randa dėl ko parėkti. Bet visi žaidėjai kaip susitarę tvirtina – persilaužti laiko reikia, bet Š.Jasikevičius visus daro geresniais ir verčia nežmoniškai tobulėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pažiūrėkite, kokį kokybinį šuolį per sezoną atliko Brandonas Daviesas. Tiesa, negalima atimti nuopelnų ir iš Dariaus Songailos, kuris amerikietį išmokė daugybės žaidimo elementų puolime.

Atrodo, kad visi patekę į „Žalgirio“ sistemą iš jos išeina geresni. Tai vilioja žaidėjus, kurie patys pradeda veržtis į Kauną, norėdami padirbėti su Šaru ir jo kuriamu stebuklu. O vėliau užsidirbti milijonus.

„Tai yra žiaurus tramplinas kiekvienam. Jeigu žaidėjas yra protingas ir jį supa taip pat protingi žmonės, be jokių klausimų, turėdamas galimybę eiti į „Žalgirį“, turi ja pasinaudoti. Ypač prie Šaro.

Aišku, su juo nėra lengva – pritapti prie jo sistemų ir norimo žaidimo, bet jeigu tu persilauži ir žinai kaip prisitaikyti, tada tau tik dangus tampa riba“, – tv3.lt yra pasakojęs krepšinio agentas Marius Rutkauskas.

REKLAMA

Kalbama, kad Š.Jasikevičius Kaune tikrai turėtų likti dar bent metams. Jeigu šios kalbos virs realybe, visa Europa toliau galės stebėti žaliai-baltų kovą.

Ir nesvarbu, kiek šių metų stebuklo kūrėjų liks. Kai kuriuos jų bus tikrai sunku išsaugoti, bet galime neabejoti, kad juos pakeis tinkami vyrukai.

Š.Jasikevičius turi labai svarų žodį, rinkdamasis savo karius. Kol kas su jais treneris neprašauna ir surenka tokius vyrukus, kurie kartu jaučiasi kaip šeima.

Būtent tai ir tapo bene pagrindine pergalių priežastimi. „Žalgirio“ rūbinėje tvyro nuostabi atmosfera ir kiekvienas žaidėjas yra pasirengęs vienas už kitą mirti ir ginti aikštėje.

REKLAMA

Neveltui Šaras ne kartą ir ne dešimt yra pakartojęs, kad „Žalgiryje“ jaučiasi nuostabiai ir turbūt niekur kitur nerasi tokios atmosferos.

Įdavę visišką veiksmų laisvę Š.Jasikevičiui į rankas kauniečiai kiek rizikavo, nes niekada negali nuspėti, kaip susiklostys perėjimas iš žaidėjo karjeros į trenerio darbą. Bet rizika pasiteisino taip, kaip niekas turbūt nesitikėjo. Už parodytą pasitikėjimą Š.Jasikevičius dabar jaučiasi begalo dėkingas savo mylimiausiai komandai.

„Esu didžiulis „Žalgirio“ patriotas. Atvažiuodavau su kitomis komandomis primesti daug taškų eilę metų. Visą gyvenimą buvau didžiulis „Žalgirio“ fanas, tai man yra komanda numeris vienas ir taip bus iki mirties. Galime diskutuoti apei meilę kitiems miestams, bet tai yra pirmoji meilė“, – neseniai sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji meilė, su kuria išsiskyrimas gali tapti skaudus. Kažkada ta diena ateis, kai Šaras išvažiuos ieškoti naujų iššūkių. Bet kol jis čia, tol mėgaukimės tuo, ką rodo „Žalgirio“ vyrai. Juk tuo žavisi visa Europa.

Iki kito sezono, Eurolyga. Būk pasiruošusi žaliai-baltų jėgai ir dar vienam bandymui sukurti tai, kas atrodė neįmanoma, bet prie Šaro tapo įgyvendinama.

Neveltui po paskutinių Eurolygos sezono rungtynių, kuriose „Žalgiris“ 79:77 įveikė CSKA ir užėmė trečią vietą, Šaras pasiuntė aiškią žinutę Europai.

„Dabar visa Europa žino apie juos“, – savo kariauną gyrė legendinis krepšininkas, kuriantis legendą ir trenerio kostiume.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų