REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tris kėlinius skrajojo Belgrado „Štark“ arenoje prieš pasivaikščioti atėjusį Maskvos CSKA žvaižgdyną, kuris pabudo tik ketvirtajame kėlinyje. Rusai privertė pasinervuoti žalgiriečius, bet nesutrukdė saldžiai uždaryti šio sezono Eurolygos turnyro.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tris kėlinius skrajojo Belgrado „Štark“ arenoje prieš pasivaikščioti atėjusį Maskvos CSKA žvaižgdyną, kuris pabudo tik ketvirtajame kėlinyje. Rusai privertė pasinervuoti žalgiriečius, bet nesutrukdė saldžiai uždaryti šio sezono Eurolygos turnyro.

REKLAMA

Rungtynėse dėl trečiosios vietos Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai įveikė armiečius 79:77 (22:19, 19:16, 28:13, 10:29) ir laimėjo ne tik kovą dėl garbės, bet ir 300 tūkst. eurų premiją.

Trečiajame kėlinyje kauniečiai buvo susikrovę 24 taškų pranašumą, o ir ketvirtojo kėlinio pradžia nežadėjo nieko blogo. Įpusėjus paskutiniam ketvirčiui kauniečiai dar pirmavo 77:59, bet visiškai sugriuvo ir leido atsarginiams CSKA žaidėjams atkurti intrigą bei sumažinti atsilikimą vos iki dviejų taškų.

Daugybės nervų pareikalavusioje rungtynių pabaigoje galiausiai paskutiniai CSKA bandymai išplėšti pergalę buvo nesėkmingi.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiriui“ V.Micičius ir P.Jankūnas pelnė po 15 taškų, E.Ulanovas pridėjo 14, K.Pangosas ir A.Kavaliauskas po 9, A.Toupane’as 6, A.White’as 4, A.Milaknis 3, B.Davieas ir B.Udrihas po 2 taškus.

REKLAMA

CSKA ekipai Michailas Kulaginas ir Othello Hunteris pelnė po 14, Cory Higginsas 12 taškų.

Rusai šiose rungtynėse pataikė tik 14 dvitaškių iš 37 (37,8 proc.). Taikliausiai baudas viso sezono metu metę CSKA žaidėjai prieš „Žalgirį“ realizavo vos 13 iš 24 (54,2 proc.). Tiesa, jie pataikė net 12 tritaškių, kai žalgiriečiai vos penkis.

„Žalgiris“ laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių 36:23, bet suklydo net 19 kartų, kai CSKA žaidėjai tik devynis.

Pirmasis rungtynių lūžis prasidėjo antro kėlinio pabaigoje ir prasitęsė trečiajame kėlinyje. Prieš didžiąją pertrauką „Žalgiris“ sugebėjo spurtuoti po šešių E.Ulanovo taškų iš eilės ir tritaškį įskraidinusio A.Milaknio metimo - 41:35.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ akivaizdžiai bandė išnaudoti tai, kad CSKA priekinė linija turi daug trūkumų ir pažeidžiamų vietų. Daug perdavimų buvo skirti Pauliui Jankūnui, Antanui Kavaliauskui, prieš varžovus centravo Edagaras Ulanovas, o Sergio Rodriguezo silpnybę gynyboje bandė išnaudoti Vasilje Micičius, nuolat atakavęs ispaną ir vien per pirmą rungtynių pusę surinkęs 11 taškų.

Trečią kėlinį „Žalgiris“ pradėjo dar energingiau ir pratęsė spurtą iki 11:0 bei pirmavo 49:35. Netrukus skirtumas pradėjo augti nežmonišku tempu ir po keturių Kevino Pangoso taškų Juano Carloso Navarro stiliumi Lietuvos čempionai varžovus jau daužė 58:37.

CSKA žaidėjų nervai pradėjo nebelaikyti, kai Kyle’as Hinesas grubiai nustūmė V.Micičių ir gavo nesportinę pražangą. „Žalgiris“ po šio epizodo susikrovė net 24 taškų skirtumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečią kėlinį kauniečiai laimėjo rezultatu 28:13. CSKA ketvirtajame kėlinyje dar bandė kabintis ir pakovoti dėl garbės bei galėjo laimėti, bet sėkmė šypsojosi kauniečiams.

Siaubingas rungtynes sužaidė vienas geriausių Eurolygos žaidėjų, prancūzas Nando de Colo. Jis atrodė visiškai nemotyvuotas ir per 20 minučių sukrapštė vos 5 taškus (0/3 dvit., 1/5 trit., 2/2 baud.) ir nesurinko nė vieno naudingumo balo.

Rungtynės prasidėjo vikingų skanduote „Žalgiris“, prie kurios prisijungė arenoje buvę Stambulo „Fenerbahce“ sirgaliai, akivaizdžiai atidavę savo simpatijas kauniečiams.

Verta pastebėti, kad CSKA biudžetas šiame sezone siekė 36,49 mln. eurų, kai „Žalgirio“ vos 8,5 mln.

REKLAMA

***

Starto penketai. „Žalgiris“: K.Pangosas, E.Ulanovas, A.Toupane’as, P.Jankūnas ir B.Daviesas. CSKA: S.Rodriguezas, C.Higginsas, N.Kurbanovas, S.Antonovas, O.Hunteris.

Ketvirtasis kėlinys: „Žalgiris“ - CSKA

CSKA dar bandė kabintis, bet po Š.Jasikevičiaus minuės pertraukėlės padėtis stabilizavosi ir kauniečiai toliau pirmavo dvidešimties taškų pranašumu 74:54.

Kiek atsipalaidavę žalgiriečiai likus žaisti tris minutes leido CSKA priartėti iki 65:77.

Trečiasis kėlinys: „Žalgiris“ - CSKA 69:48 (22:19, 19:16, 28:13)

„Žalgiris“ jau kėlinio pradžioje puolime nusiėmė tris kamuolius ir įgijos dviženklę persvarą 45:35. E.Ulanovas smeigė tritaškį ir „Žalgiris“ pradėjo daužytis armiečius 54:37.

REKLAMA

Per pirmas septynias trečio kėlinio minutes CSKA tesukrapštė du taškus ir „Žalgiris“ varžovus jau daužė 58:37.

CSKA žvaigždžių nervai visiškai nelaikė - Kyle’as Hinesas grubiai stūmė V.Micičių ir gavo nesportinę pražangą. Ja pasinaudojęs „Žalgiris“ atitrūko 65:41.

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ - CSKA 41:35 (22:19, 19:16)

Nando de Colo smeigė tolimą metimą, bet „Žalgiris“ atsakė Aarono White’o dėjimu bei pirmavo 26:24.

„Žalgiris’ įpusėjus kėliniui jau buvo suklydęs net 8 kartus, bet po V.Micičiaus tolimo šūvio ir E.Ulanovo dvitaškio susikrovė didžiausią turėtą persvarą rungtynėse 34:29.

Šeši iš eilės E.Ulanovo taškai ir A.Milaknio tritaškis leido pirmauti „Žalgiriui“ 41:35.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ - CSKA 22:19

„Žalgiris“ sunkiai sekėsi užpulti ir sustabdyti CSKA amerikietį Cory Higginsą. Jis vienas pelnė 7 taškus ir maskviečiai pirmavo 11:4.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Netrukus kauniečiai atsakė spurtu 8:0, per kurį keturis taškus pelnė Vasilje Micičius, ir persvėrė rezultatą 12:11.

Likus žaisti minutę Antanas Kavaliauskas pataikė iš po krepšio ir pirmą kartą išvedė žalgiriečius į priekį 20:19.

***

Prieš šias rungtynes Šarūnas Jasikevičius pripažino, kad rungtynės dėl trečios vietos nėra pačios reikalingiausios, bet sakė, jog tai bus puiki galimybė įvertinti save ir padėkoti sirgaliams.

Už trečią vietą numatyta 300 tūkst. eurų premija, už ketvirtą vietą 200 tūkst.

CSKA nuotaikos prieš rungtynes labai prastos. Kalbama, kad žaidėjai nepasitiki treneriu Dimitriu Itoudžiu ir yra susiskaldę. Rusų krepšininkai atsiskyrė į vieną stovyklą, užsieniečiai į kitą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų