REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ikiteisminį tyrimą dėl draudžiamų dopingo medžiagų atliekantys Klaipėdos kriminalistai įtarimus pareiškė dviem Lietuvos dviračių treko rinktinės treneriams.

Ikiteisminį tyrimą dėl draudžiamų dopingo medžiagų atliekantys Klaipėdos kriminalistai įtarimus pareiškė dviem Lietuvos dviračių treko rinktinės treneriams.

REKLAMA

Lietuvos dviračių sporto federacijos (LDSF) prezidentas bei Lietuvos tautinio olimpinio komiteto viceprezidentas Romualdas Bakutis BNS patvirtino, kad vienas trenerių, kuriems pareikšti įtarimai, yra dviračių treko sprinto rungties treneris Antanas Jakimavičius.

„Taip, kalbama apie trenerį Antaną Jakimavičių. Federacijos reakcija bus pati griežčiausia, mes negalime tokių dalykų toleruoti, jei pasitvirtins kaltinimai. Bet labai svarbu, ar tai buvo asmeniniai trenerio reikalai ir kiek tai liečia sportininkes – iš tikrųjų, yra gana gabių sportininkių, olimpinių vilčių. Mes nedelsiant, kooperuodamiesi su Pasaulinės antidopingo agentūra (WADA), davėme sportininkių koordinates, šešių pagrindinių sportininkių mėginiai yra paimti“, – teigė jis.

Kaip ketvirtadienį pranešė Klaipėdos apskrities policija, tęsiant tyrimą, pradėtą pagal Lietuvos antidopingo agentūros pareiškimą, uostamiesčio teisėsaugininkai gavo duomenų, kad su neteisėta dopingo medžiagų, balandį aptiktų pas Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentą Bronislavą Vyšniauską Klaipėdoje, apyvarta gali būti susiję Lietuvos dviračių treko rinktinės treneriai.

REKLAMA
REKLAMA

Praeitą savaitę kriminalistai tyrėjai atliko kratas Panevėžio kūno kultūros ir sporto centre bei įtariamųjų namuose. Kratų metu aptiktas didelis kiekis įtariama dopingo medžiagų, taip pat, įtariama, psichotropiniai vaistai.

REKLAMA

Du Lietuvos dviračių treko rinktinės treneriai buvo uždaryti į areštinę, jiems pareikšti įtarimai dėl neteisėto disponavimo dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti.

Paimtos medžiagos perduotos tirti ekspertams, o įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

R. Bakutis BNS sakė, kad federacija prieš savaitę sulaukė Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) kreipimosi dėl A. Jakimavičiaus sportininkių, iš jų paimti mėginiai.

Su A. Jakimavičiumi sportininkes treniruoja Solveiga Baleišienė.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Už neteisėtą disponavimą dopingo medžiagomis turint tikslą jas platinti numatyta bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

B. Vyšniauskas kaltinimus neigia, jis mano, kad su juo siekiama susidoroti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų