REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gegužės 19 dieną Vilniaus „Akropolio“ automobilių stovėjimo aikštelėje vyks trečiasis Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato etapas, o po jo paaiškės kas taps Lietuvos vyrų bei merginų 3x3 krepšinio rinktinėmis.

Gegužės 19 dieną Vilniaus „Akropolio“ automobilių stovėjimo aikštelėje vyks trečiasis Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato etapas, o po jo paaiškės kas taps Lietuvos vyrų bei merginų 3x3 krepšinio rinktinėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tapti vyrų rinktine geriausius šansus kol kas turi AEKK komanda – pernai vasarą į ekipą susibūrę Andrius Juknevičius, Edgaras Sosnovskis, Karolis Kvederavičius ir Karolis Alekna per du turus Šiauliuose ir Marijampolėje surinko 130 turo taškų ir kol kas pirmauja. Beje Vilniaus etapo metu turo taškai bus dvigubi, tad ir šiame etape komandai taškai bus reikalingi.

REKLAMA

„Kartu pažįstami esame dar nuo studijų VGTU laikų, tačiau į 3x3 komandą susibūrėme tik pernai liepos mėnesį. Panevėžio 3x3 krepšinio turnyre, kurio pagrindinis prizas buvo kelionė į tarptautinį turnyrą Vengrijoje, įvyko mūsų debiutas. Pradžia buvo sunki,nes turnyras kelis kartus buvo nukeltas, buvo net svarstymų jame nedalyvauti, bet kantrybė nugalėjo ir ten užėmėme pirmąją vietą. Tada sekė aukšto lygio turnyras Budapešte, kurį taip pat laimėjome. Užsikabinome, nusprendėme, kad reikia žaisti toliau ir nuvykome į Švediją, kur taip pat lydėjo sėkmė. Šios trys pergalės ir davė stiprų stimulą ateities kovoms. Pradėję žaisti užsienyje, pamatėme įvairias organizacijas, bet norėjosi jėgas vėl išmėginti Lietuvoje, tad kai atsirado naujiena apie Lietuvos čempionatą, labai nudžiugome. Prie visko atsirado galimybė rinkti taškus ir tapti Lietuvos rinktine“, – pasakojo AEKK komandos kapitonas Karolis Kvederavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Visi keturi AEKK krepšininkai šiuo metu užima pirmąsias keturias vietas Lietuvos 3x3 krepšininkų reitinge. K. Kvederavičius yra pirmas, o vėliau eilės tvarka išsidėstę K. Alekna, E. Sosnovskis ir A. Juknevičius. Tiesa, kelialapio į „Kaunas Challenger 2018“ ši komanda dar neturi. Jį iškovoti komanda galės šeštadienį vyksiančiame Vilniaus etape, prie kurio prisidės ir Vilniaus „Lietuvos rytas“.

„Aišku, norėtume tapti Lietuvos rinktine bei patekti į „Kaunas Challenger“, bet širdyje visada smagiau atstovauti savo šaliai. Kad įvykdytume šį tikslą, mūsų laukia būrys stiprių varžovų, norinčių to paties. Patekimui į „Kaunas Challenger“ dar turime du etapus ir tikimės, kad pavyks. Gegužės pabaigoje dalyvausime „Chengdu Challenger“ turnyre ir ten pajausime tų „challengerių“ dvasią, įgausime patirties“, – pasakojo AEKK narys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad šiuo metu 3x3 krepšinyje AEKK pirmauja Lietuvos reitinge bei turi daugiausiai turo taškų Lietuvos atvirame 3x3 krepšinio čempionate, savęs stipriausia komanda Lietuvoje vaikinai nelaiko.

„Tą iliustruoja paskutiniai turnyrai, kuriuose pamatėme savo silpnąsias puses. Stengsimės jas sustiprinti, siekdami tapti geresniais. Tapti reitingo lyderiais padėjo nuoseklumas, gerai perprasta 3x3 sistema, noras žaisti toliau po nesėkmių ir geras tarpusavio ryšys. Dėl išsilaikymo viršūnėje parodys ateitis, tačiau dabar koncentruojamės šeštadienio turnyrui“, – užbaigė Lietuvos atvirojo čempionato lyderiai.

REKLAMA

Registraciją į atrankos etapą Vilniuje galima rasti adresu http://krepsinionamai.lt/3×3/3×3-registracija/

Visų kategorijų komandos, išskyrus vyrų ir moterų elito komandas, gali registruoti per šią formą: https://goo.gl/forms/0jq2QCvgT37rEupY2

Moterų ir vyrų elito komandos privalo registruotis per oficialią FIBA 3×3 platformą: https://play.fiba3x3.com/events/6e4afb60-c9a7-432b-876a-3476d102fbe4 (per šią nuorodą gali registruotis ir U16, U18, Veteranų ir Mėgėjų kategorijų komandos – pagal pasirinkimą).

Elito vyrų grupėje komandos registracijos mokestis yra 80 eurų, o kitose vyrų grupėse komandos mokestis siekia 60 eurų. Merginoms registracija nemokama. Registracija į Vilniaus atrankos etapą pratęsta iki gegužės 17 dienos 12:00 val.

Turnyro dalyvių lauks įvairūs rėmėjų, Vilniaus „Lietuvos ryto“, LKF, „Sporto namų“ ir TV3 partnerių prizai, o visi dalyviai gaus po dvejus oficialius čempionato marškinėlius. Tiesioginės svarbiausių dvikovų transliacijos – per TV6 televiziją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų