REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šarūnas Jasikevičius, Željko Obradovičius, Dimitris Itoudis ir Pablo Laso. Keturi vyrai, kurie stos į mūšį dėl Eurolygos karūnos, palikdami bet kokius sentimentus už nugaros. Keturi vyriausi treneriai, kurių likimai susipynę per ilgas karjeras, vieni kitus pergudrauti bandys Finalo ketverto varžybose Belgrade.

Šarūnas Jasikevičius, Željko Obradovičius, Dimitris Itoudis ir Pablo Laso. Keturi vyrai, kurie stos į mūšį dėl Eurolygos karūnos, palikdami bet kokius sentimentus už nugaros. Keturi vyriausi treneriai, kurių likimai susipynę per ilgas karjeras, vieni kitus pergudrauti bandys Finalo ketverto varžybose Belgrade.

REKLAMA

Pirmajame pusfinalyje akis į akį stos Š.Jasikevičius („Žalgiris“) ir Ž.Obradovičius („Fenerbahce“), antrajame D.Itoudis (CSKA) ir P.Laso („Real“).

Vienu ar kitu karjeros laikotarpiu šių vyrų likimai susiraizgė įvairiausiomis linijomis.

Mažiausiai su visais treneriais susijęs P.Laso, kuris 1995-1997 metais žaidė „Real“ klube, o jį tada treniravo Ž.Obradovičius.

P.Laso buvo įžaidėjas, nepasižymėjęs dideliu rezultatyvumu ir pirmiausiai ieškojęs ekipos draugų. Jis taip pat buvo vertinamas už puikią asmeninę gynybą, todėl „už gerklės“ griebdavo pavojingiausius varžovų žaidėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Jam vis dar priklauso du Ispanijos krepšinio lygos rekordai. P.Laso per savo karjerą Ispanijoje atliko 2896 rezultatyvius perdavimus ir perėmė 1219 kamuolių. Kol kas joks krepšininkas nepagerino šių rezultatų.

REKLAMA

Baskų krašte gimęs specialistas visą karjerą praleido gimtinėje, o krepšininko karjerą baigė 2003 metais. Penkiasdešimtmetis darbavosi mažesniuose klubuose, kai 2011 metais sulaukė „Real“ kvietimo.

Beje, įdomus faktas, kad P.Laso yra ne tik „Real“, bet ir Baskų krašto krepšinio rinktinės treneris. Ši rinktinė nėra pripažinta FIBA, todėl žaidžia tik draugiškas rungtynes. Joje nėra jokių garsių krepšininkų.

Per šį laikotarpį su P.Laso Baskų rinktinė sužaidė dešimt draugiškų rungtynių ir laimėjos trejas. Skaudžiausią pralaimėjimą jie patyrė, kai 28:92 buvo sumindyti Argentinos krepšininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu likęs trys treneriai – Š.Jasikevičius, Ž.Obradovičius ir D.Itoudis nemažai metų gynė vienos komandos garbę ir kovėsi surėmę pečius kartu.

Šaras Atėnų „Panathinaikos“ klube žaidė 2007-2010 ir 2011-2012 metais. Tada Graikų ekipai vadovavo Ž.Obradovičius, o jo asistentu buvo D.Itoudis.

Pastarasis trenerių tandemas „Panathinaikos“ klube kartu dirbo net 13 metų.

Šie trys vyrai kartu iškovojo Eurolygos taurę 2008-2009 metais. Nors D.Itoudžiui dar tik 47-eri, tai 28-asis jo sezonas, dirbant treneriu.

Karjerą graikas pradėjo nuo Zagrebo „Cibona“ aštuoniolikmečių komandos, vėliau trejus metus darbavosi graikų klubuose kaip vyriausias treneris, o galiausiai priėmė Ž.Obradovičiaus kvietimą padirbėti kartu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

CSKA treneris yra atskleidęs, kad dirbdamas su Željko jis nesijautė asistentu. Obradovičius leido jam jaustis taip, lyg jie abu dalintųsi vyriausio trenerio postą.

„Jis man suteikė nuostabią galimybę, turėti tokį vaidmenį. Atėnuose buvau labai laimingas, turėjau šansą plėtoti savo kūrybiškumą. Per tuos trylika metų išmokau labai daug. Tai buvo lyg universitetas man. Turėjau galimybę treniruoti nuostabius žaidėjus. Už jokius pinigus to nesusipirksi“, – yra sakęs D.Itoudis.

Jis ir Ž.Obradovičius tapo tikrais draugais ir vis dar bendrauja šeimomis.

Šaro ir Željko santykiai taip pat nėra vien kolegiški. Tai du žmonės, vienas kitą vadinantys broliais. Jie gali valandų valandas kalbėtis apie krepšinį ir dalintis įžvalgomis, nesaugodami jokių paslapčių.

REKLAMA

Taip, jų santykiai buvo karšti per tuos metus Graikijoje. Sklando įvairių gandų apie nestabdomas Šaro linksmybes ir jį suvaldyti bandžiusį Željko, bet tos istorijos tegul lieka tarp jų. Jos netrukdė jiems pasiekti įspūdingų pergalių ir tapti artimais bičiuliais.

Bet visi sentimentai liks už aikštės.

„Tai yra sekantis varžovas. Draugystės turi būti paliktos šone. Jis tą darys, mes tą darysime. Visi treneriai yra gana gerai pažįstami vieni kitiems. Visi stengis laimėti. Aš jį žinau, jis tikrai neturės jokių sentimentų. Bandysime pasiruošti maksimaliai“, – teigė Šaras prieš artėjančią akistatą su Ž.Obradovičiumi ir „Fenerbahce“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų