REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
101
„Karalius Šarūnas“: rusai kelia kepurę prieš „Žalgirio“ fenomeną (nuotr. SCANPIX) tv3.lt fotomontažas

Artėjant Europos klubinio krepšinio svarbiausių kovų savaitgaliui Belgrade, susidomėjimą lietuvių išsišokėliui „Žalgiriui“ parodė ir Rusijos žiniasklaida.

101

Artėjant Europos klubinio krepšinio svarbiausių kovų savaitgaliui Belgrade, susidomėjimą lietuvių išsišokėliui „Žalgiriui“ parodė ir Rusijos žiniasklaida.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai ir žurnalistai vienabalsiai pripažįsta, kad šiais metais tai yra unikali komanda, o pagrindinis jos variklis – „Karalius Šarūnas“.

REKLAMA

Unikali komanda

Leidinio „Sovetskij sport“ žurnalistas Aleksejus Andronovas pažymėjo, kad Kauno klubo sėkmė šių metų „Eurolygoje“ yra iš ties unikali, ypač turint omenyje vos 8,5 mln. eurų biudžetą. „Pagrindinė problema kaip ir kiekvienais metais – surasti pakankamai pigius, tačiau gebančius duoti rezultatų žaidėjus. Būdai yra įvairūs – pratęsti 35-erių slovėno Beno Udriho karjerą, prigriebti „Bavarijos“ nurašytą serbą Vasilije Micičių, surasti dievo pamirštame „Monake“ tokį patį pamirštą Brandoną Daviesą, surinkti vos ne visus iš Europos namo grįžtančius lietuvių krepšininkus, galų gale, patikėti tuo, kad „Žalgirį“ gali sustiprinti „Lietuvos Ryto“ žaidėjas (Antanas Kavaliauskas)“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau daugiausiai pagyrų straipsnyje susilaukė Š. Jasikevičius ir kanadietis įžaidėjas Kevinas Pangosas. Rusų skaitytojams nepamiršta priminti, kad per pastaruosius du sezonus nuo jųdviejų tandemo ir visos „Žalgirio“ komandos dukart krito ir jų superklubas CSKA.

„Jasikevičius iškart ėmėsi įrodinėti, kad neįmanoma yra įmanoma, o kanadietis tapo jo pagrindiniu instrumentu aikštėje. <...> Pangosas – tikras Kauno lyderis, o ir tarp visos lygos įžaidėjų – pastebima figūra. Tikriausiai, netrukus jis gaus paaukštinimą – tačiau „Žalgiriui“ ne naujiena auginti žvaigždes kitiems“, – aiškina rusų žurnalistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitoks negu įprasta žaidimas

Antroji unikalaus „Žalgirio“ pasirodymo priežastis – krepšinis, rašoma leidinyje. „Dažniausiai „biedni, bet išdidūs“ stengiasi remtis gynyba. Jasikevičius, atvirkščiai – puolimu. Gana specifiniu. Krepšinio pasaulyje, kur vis dažniau matyti lenktyniavimas „kas kurį užbombarduos iš tolimų distancijų“, „Žalgiris“ – antra nuo galo komanda pagal išmestus tritaškius, – rašo straipsnio autorius, pažymėdamas, kad pagal pataikymą žalgiriečiai yra pirmi. – Kauno klubo vadas nėra prieš tritaškius metimus iš esmės – jis prieš neprotingą jų naudojimą.“

REKLAMA

Dar viena Š. Jasikevičiaus ypatybė, kurią išskyrė žurnalistas – keitimai ir minutės pertraukėlės. „Čia jis yra Eurolygos karalius. Ir tai yra jo sprogstamo charakterio tąsa. Jam nieko nereiškia išimti iš žaidimo bet kurį dėl mažiausio nuokrypio nuo komandos strategijos. Aprėkti, baisiai mosikuoti rankomis. Minutes pertraukėles jis ima ne „klasikiniu būdu“, o bet kada, kai tik pajus, kad komanda gali sutrikti. Tai yra ne reaguodamas į įvykius, o nuspėdamas juos“, – rašo A. Andronovas.

Rinktinės istorija

Rusų žurnalistas prisiminė ir istoriją iš Lietuvos krepšinio rinktinės treniruotės, kurios tikrumo patikrinti šiuo metu nepavyko.

REKLAMA

„Jau karjeros pabaigoje Lietuvos rinktinės treniruotės metu jis taip „užkniso“ kažkurį iš rinktinės narių savo nuolatinėmis pastabomis, kad jaunas žaidėjas nusprendė atsikirsti: Šarai, patylėk jau, tu juk irgi klysti! Taip, – atsakė žvaigždė, – tačiau aš matau, kaip tai reikia daryti, o tu – ne,“ – atskleidė tariamą Lietuvos rinktinės žaidėjų pokalbį rusų žurnalistas.

Įspūdį A. Andronovui paliko ne tik Šaro vieša komunikacija, tačiau ir elgesys po rungtynių CSKA. Tuomet žurnalistas su kolegomis lietuviais po rungtynių nuėjo į vieną barą, kur pasirodė ir Š. Jasikevičius su CSKA trenerių grupe, kuriuos jis pažinojo dar iš žaidimo „Panathinaikos“ laikų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pokalbis prie baro užtruko, tačiau niekas iš lankytojų nedrįso trukdyti trenerio, suprasdami, kad dabar yra jo laisvas laikas. O jis pats – visiškai ramiai bendravo su senais draugais. Suprasdamas, kad varžybos, tegul ir pačios svarbiausios (o kam, jeigu ne jam suprasti priešpriešą su CSKA?) – tai tik žaidimas.

Ir jį reikia būtent žaisti. Ir daryti tai, neturint pačių didžiausių resursų, jo komanda moka. Manau, kad remiantis baziniu lygiu/pasiekimais šioje „Eurolygoje“ – būtent „Žalgiris“ yra geriausia komanda“, – gyrė lietuvius „Sovetskij sport“.

REKLAMA

„Žalgiris“ – pagrindinis sezono atradimas

Buvęs Rusijos moterų rinktinės treneris Borisas Sokolovskis mano, kad „Žalgiris“ ir „Fenerbahce“ turi vienodus šansus patekti į Eurolygos finalą.

„Žalgirio“ ir „Fenerbahce“ galimybės patekti į finalą – 50 ir 50. Lietuvių komandą atvyks palaikyti tūkstančiai fanų, kurie pasistengs Belgrade sukurti Kauno namų arenos atmosferą. Tuo pačiu Šarūno Jasikevičiaus komanda kiekvienose rungtynėse demonstruoja milžinišką atsidavimą, ir aš neatmetu to, kad jie mes visas jėgas pasiekti sėkmę. Tačiau jeigu jie pateks į finalą, jiems vargu ar liks jėgų pasipriešinti kitam finalistui,“ – pasakojo leidiniui treneris.

Jis taip pat sutiko su nuomone, kad „Žalgiris“ – pagrindinis sezono atradimas. „Be žvaigždžių, gana kuklaus biudžeto komanda pasiekė „Finalo ketvertą“. Tai yra, be abejonės, didžiąja dalimi Jasikevičiaus, itin charizmatiškos asmenybės, kovotojo iki kaulų smegenų, perduodančio savo žaidėjams neapykantą pralaimėjimams, nuopelnas. Jis sukūrė puikią komandos chemiją ir sugebėjo atskleisti daugelį žaidėjų“, – cituojamas B. Sokolovskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų