REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nenumaldomai artėja antrasis atvirojo Lietuvos krepšinio 3x3 čempionato etapas. Marijampolėje pajėgas išrikiuos ir merginos. Tarp komandų narių yra Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) žaidėjų.

Nenumaldomai artėja antrasis atvirojo Lietuvos krepšinio 3x3 čempionato etapas. Marijampolėje pajėgas išrikiuos ir merginos. Tarp komandų narių yra Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sensacingas susidomėjimas

Pirmasis varžybų etapas vyko kovo 11-ąją Šiaulių arenoje.

Tada vyrų elito grupės varžybose triumfavo Europos čempionai iš Latvijos „Ghetto Basket“, finale nugalėję Rusijos „Inanomo“. Geriausiai iš lietuvių pasirodė pusfinaliuose pralaimėjusios „AEKK“ komanda ir Lietuvos šimtmečio rinktinė.

REKLAMA

Moterų komandų Šiauliuose nebuvo.

„Tuo metu vyko LMKL sezonas. Galbūt ir patys nesiėmėme pakankamai iniciatyvos, siekdami pritraukti merginų. Dabar tam skyrėme ypatingą dėmesį, – tv3.lt tikino „Sporto namų“ direktorius Ignas Grinevičius. – Susidomėjimas sensacingas. Užsiregistravo 22 moterų komandos! Jų sudėtyse yra ir LMKL krepšininkių.“

Šalies 3x3 čempionatą rengia Lietuvos krepšinio federacija (LKF), „Sporto namai“ ir TV3.

Organizatoriai nusprendė moterų komandas Marijampolėje priimti nemokamai. Pasak I. Grinevičiaus, siekiama, kad merginos pamiltų 3x3 krepšinį. Taip pat mano ir čempionato rėmėjas „Sportland“, norintis, jog gatvės krepšinis populiarėtų visose visuomenės grupėse.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis 3x3 čempionato etapas vyks šeštadienį Marijampolėje. Jei pirmąkart komandos rinkosi Šiaulių arenoje, šįkart bus žaidžiama lauke, tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) reikalavimus atitinkančioje aikštelėje.

„Ji taps svarbiausių rungtynių vieta ir tiesioginės transliacijos dėmesio centru. Taip pat pirmą kartą turėsime pramoginį akcentą – greta vyks atranka į „X faktorių“, o minėtoje centrinėje aikštėje pasirodys šio muzikos projekto praėjusio sezono nugalėtojai – grupė „120“, – kalbėjo I. Grinevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kol yra tokios galimybės, reikia naudotis

Vienai moterų komandų atstovaus keturios LMKL krepšininkės. Tai – Klaipėdos „Fortūnos“ lyderė Andra Gabalytė ir vienos pagrindinių Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“ žaidėjų Kristė Druskytė, Rasa Knyzaitė bei Livija Sakevičiūtė. Ekipą treniruos Lietuvos krepšinio lygos (LKL) snaiperius klupdžiusi Ela Bajorūnienė.

Būtent iš pastarosios A. Gabalytė sulaukė skambučio su pasiūlymu prisidėti prie komandos.

„Net nesudvejojau, – tikino A. Gabalytė. – Mano karjera eina į pabaigą, o čia savotiška avantiūra. Kol yra tokios galimybės, reikia jomis naudotis, nes krepšinis – didelė mano gyvenimo dalis.“

REKLAMA

A. Gabalytė mano, kad Šiauliuose moterys nedalyvavo dėl įtempto sezono įkarščio.

Nors „Aikštelė44“ narės viena kitą pažįsta, jos kartu tokio formato varžybose žais pirmąkart. Ekipa tikisi pergalių.

„Man pačiai krepšinį trys prieš tris yra tekę žaisti, bet tai buvo labai seniai – pačioje jaunystėje, sporto mokykloje, – prisiminė 37-erių A. Gabalytė. – Manau, toks krepšinis gerokai intensyvesnis, daugiau erdvės.“

„Fortūna“ praėjusiame LMKL sezone užėmė trečiąją vietą, mažajame finale 2:3 pralaimėjusi Marijampolės „Sūduvai“.

REKLAMA

A. Gabalytė LMKL buvo antra pagal rezultatyvumą (15,06 taško) ir geriausia rezultatyvių perdavimų meistrė (5,7).

„Sezonas prabėgo labai greitai. Net keista. Džiaugiamės, kad pasiekėme, ką galėjome. Nemanau, kad kas nors tikėjosi, jog mažojo finalo serijoje galime taip pasipriešinti. Norėjosi medalių, bet „Sūduva“ buvo stipresnė“, – vertino A. Gabalytė.

Ji praėjusiame sezone sulaukė ir Manto Šerniaus dėmesio – buvo kviečiama į nacionalinę šalies komandą.

„Labai smagu sulaukti skambučio iš rinktinės trenerio. Maloniai nustebino. Juo labiau, kad ilgą laiką manęs didžiajame sporte jau nebebuvo. Dabar, jei atvirai, dar negalvoju apie karjeros pabaigą. Bent jau sezoną norėtųsi pažaisti“, – šypsojosi krepšininkė.

Lemiamas 3x3 čempionato antrojo etapo kovas šeštadienį, nuo 19 valandos, tiesiogiai transliuos TV6 televizija. Dar anksčiau į Marijampolę nukels portalas tv3.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų