REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) prezidentas Bronislavas Vyšniauskas buvo sulaikytas ir parą praleido areštinėje. Šalies rinktinės treneris kaltinamas dopingo platinimu.

Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos (LSAF) prezidentas Bronislavas Vyšniauskas buvo sulaikytas ir parą praleido areštinėje. Šalies rinktinės treneris kaltinamas dopingo platinimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Susidorojimas, šmeižtas“

„Jau pavargau kalbėti. Būsite paskutinis. Tik nerašykite, kaip jūsų kolegos – sunkus nusikaltimas. Ką padariau? Žmones užmušiau?“, – pokalbį telefonu su tv3.lt pradėjo B. Vyšniauskas.

REKLAMA

LSAF prezidentas pacitavo jam mestus kaltinimus. Esą viskas prasidėjo nuo Domanto Kmieliausko istorijos. 20-metis pernai diskvalfikuotas dėl dopingo vartojimo.

„Tai – eilinis sportininkas, marijampolietis. Aš net ne jo treneris. Jis tik buvo atvykęs į stovyklą, gyveno, – pasakojo B. Vyšniauskas. – Dabar mane kaltina, kad esu įsipainiojęs, galiu platinti dopingą ir skatinti jo vartojimą. Absurdas, didesnio nėra. Čia – susidorojimas, šmeižtas. Viskas todėl, kad palaikau Lietuvos tautinį olimpinį komitetą, nesu lojalus Kūno kultūros ir sporto departamentui. Lieku priešas jam bei kai kuriems Seimo nariams.“

REKLAMA
REKLAMA

70-metis B. Vyšniauskas sulaikytas nuosavame name Kretingoje. Tai įvyko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų operacijos metu.

LSAF prezidentui sulaikymas nebuvo netikėtas. B. Vyšniauskas tikino, kad jautė, jog kurį laiką buvo sekamas.

Galiausiai treneris beveik parą praleido Klaipėdos areštinėje.

„Naktį miegojau taip, kaip ir jūs. Keturių žvaigždučių viešbutyje. Labai geros sąlygos, puikiai įrengta. Malonu, kad rūpinasi“, – kalbėjo B. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gresia laisvės atėmimas

Policija sulaikė ne tik B. Vyšniauską, o ir jo sūnų Ramūną. Šis pristatytas į Klaipėdos apskrities VPK, bet po kelias valandas trukusios apklausos paleistas.

Pas jį atlikta krata. Nieko nerado. Kaip ir pas mane, – tikino B. Vyšniauskas. – Niekam nieko nedaviau, nieko neplatinau. O ką pats turiu, tą turiu.“

Kratų metu B. Vyšniausko ir jo artimųjų namuose rasta įvairių cheminių preparatų, kurių sudėtis paaiškės atlikus ekspertizę.

B. Vyšniausko atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo tam tikromis Lietuvos Respublikos dopingo medžiagų kontrolės įstatyme nurodytomis medžiagomis turint tikslą jas platinti. Už šį nusikaltimą gresia ne tik bauda arba areštas, o ir laisvės atėmimas iki ketverių metų.

REKLAMA

„Nevartojame, o kovojame“

Tai – ne pirmas kartas, kai B. Vyšniauskas įsipainioja į dopingo skandalą.

1997-aisiais bei 2015-aisiais diskvalifikuotas trenerio auklėtinis ir sūnus Ramūnas.

2012-aisiais dėl dopingo pagautas kitas B. Vyšniausko sportininkas – Aurimas Didžbalis. Sausį Rio de Žaneirio olimpinių žaidynių bronzos medalininkas įkliuvo dar kartą, o dabar laukia B mėginio tyrimo rezultatų.

Pasak B. Vyšniausko, tyrimams išsiųsti ir sportininko maisto papildai. Lietuviai kaltina jų gamintojus.

„Nieko nevartojame. Kaip tik kovojame su tuo. Šiandien sulaukiau daug sunkiosios atletikos bendruomenės palaikymo. Visi mane supranta, žino, kad tikrai nemaitinu, o atvirkščiai – rūpinuosi, draudžiu ir kontroliuoju“, – gynėsi B. Vyšniauskas.

REKLAMA

Kaltina žurnalistus

Klaipėdietis LSAF prezidento posto palikti neketina.

„Mane turi patraukti federacija, o ne kažkas. O ir kodėl aš turėčiau pasitraukti? Čia jūs darot skandalus, aš dirbu juodą darbą. Vienas šiknius prisirijo, o A. Didžbalis patikrintas Lietuvoje, prieš varžybas. Buvo švarus. Ką aš idiotas, kad per kelias dienas prišerčiau šlamšto?“, – klausė B. Vyšniauskas.

Treneris turi savą versiją, kodėl jo neapleidžia dopingo skandalai.

„Todėl, kad vienam žurnalistui patariau kreiptis į prokuratūrą. Kitas paklausė: o kaip tas dopingas pateko? Sakau: per užpakalį. Nesuprantu, kaip jie tokius durnus klausimus uždavinėja, kaip juos išvis tuose darbuose laiko“, – širdo B. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų