REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tomas Švedkauskas – ilgametis „Roma“ narys. Lietuvis treniravosi su tokiais futbolininkais kaip Francesco Totti ar Daniele De Rossi. Šiemet 23-ejų vartininkas grįžo į Lietuvą ir UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje aistringai sirgo už buvusius komandos draugus.

Tomas Švedkauskas – ilgametis „Roma“ narys. Lietuvis treniravosi su tokiais futbolininkais kaip Francesco Totti ar Daniele De Rossi. Šiemet 23-ejų vartininkas grįžo į Lietuvą ir UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalyje aistringai sirgo už buvusius komandos draugus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingos rungtynės

„Roma“ pirmąjį ketvirtfinalio mačą svečiuose „Barcelona“ komandai pralaimėjo 1:4, bet atsigriebė namie. Edinas Džeko, D. De Rossi, Kostas Manolas mušė įvarčius, o Romos futbolininkai triumfavo 3:0 ir dėl svečiuose pelnyto įvarčio pateko į Čempionų lygos pusfinalį.

REKLAMA

Įdomu tai, kad visi trys antradienį pasižymėję „Roma“ futbolininkai kamuolį į tinklą siuntė ir Barselonoje. Tiesa, D. De Rossi ir K. Manolas tai padarė į savo komandos vartus.

„Antradienio rungtynės buvo tiesiog įspūdingos. Labai jomis džiaugiuosi. Niekas netikėjo, kad taip gali įvykti. Tačiau Romos komanda parodė, kad nieko nėra neįmanomo“, – tv3.lt kalbėjo T. Švedkauskas.

Vartininkui antradienio vakaras tapo dviguba švente. Tomas serga ne tik už buvusį klubą, o ir nuo vaikystės palaiko principinį „Barcelona“ varžovą – Madrido „Real“.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, pagrindinė „Roma“ sėkmės priežastis – nusiteikimas. Romos futbolininkai nuo pirmųjų minučių buvo kovingi, tiesiog užspaudė „Barca“ komandą. Visiems buvo keista žiūrėti, nes ne „Barca“ kontroliavo situaciją, o „Roma“. To iš jos niekas nesitikėjo. Žinoma, labai padėjo ir greitai įmuštas įvartis“, – vertino T. Švedkauskas.

Lietuvis mano, kad tolimesnis „Roma“ pasirodymas labai priklausys nuo pusfinalio burtų. Vartų sargas viliasi, kad į šį etapą žengs „Real“, bet jis išvengs akistatos su „Roma“ futbolininkais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Romos ekipoje vis dar žaidžia buvę T. Švedkausko komandos draugai – D. De Rossi ir Alessandro Florenzi. Su dar keletu futbolininkų lietuvis kartu treniravosi, ruošdamasis sezonams.

„Prisiminimai – patys geriausi. Tai – mano aukščiausias karjeros klubas: komanda, lygis, organizacija… – pasakojo lietuvis. – Tuomet vienintele ryškiausia ekipos asmenybe buvo F. Totti.“

Tiki, kad gali grįžti į aukšto lygio komandą

T. Švedkauskas Romos klubui priklausė 2012–2017 metais. Lietuvis buvo nuolat skolinamas ir pakeitė šešias komandas – „Paganese“, „Pescara“, „Olhanense“, „Ascoli“, Romos „Lupa“, „Catanzaro“.

REKLAMA

„Kai atvykau į Romą, buvau labai jaunas – 17-metis. Kitais sezonais mane nuomodavo. Kaskart žaisti vis kitoje komandoje labai sudėtinga“, – tikino T. Švedkauskas.

Pernai, pasibaigus sutarčiai su „Roma“, lietuvis kitų Italijos klubų pasiūlymų nesulaukė.

„Man irgi buvo keista, – stebėjosi Tomas. – Galbūt tai ne tik dėl pačių klubų, o ir dėl agentų, kurie su manimi dirbo.“

Lietuvis kurį laiką buvo be klubo, o galiausiai sulaukė „Trakų“ kvietimo ir jį priėmė. Esą šis pasiūlymas futbolininkui buvo priimtiniausias.

REKLAMA

Su T. Švedkausku kontaktavo ir gimtojo miesto Marijampolės „Sūduva“. Tačiau tuomet Lietuvos čempionė turėjo du vartininkus – Ivaną Kardumą bei Saulių Klevinską. Tomo netenkino trečiojo vartų sargo vaidmuo.

Marijampolietis su nuožmia konkurencija susiduria ir „Trakuose“. Čia jam dėl vietos aikštėje tenka varžytis su ukrainiečiu Timofejumi Šeremeta ir netrukus į rikiuotę po traumos grįšiančiu Ignu Plūku.

„Konkurencija „Trakuose“ tokia, kaip ir visur. Nenorėčiau kažko pervertinti ar nuvertinti. Sezono pradžia nėra įspūdinga, ji netenkina nieko. Stengiuosi treniruotėse atiduoti visas jėgas ir įrodyti, kad esu vertas rungtyniauti“, – tikino T. Švedkauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vartininkas nesutinka, kad, grįžus į Lietuvą, bus daug sunkiau vėl išvykti į tokio lygio komandą kaip „Roma“.

„Anksčiau taip pat išvažiavau iš Lietuvos. Manau, galimybės yra visur. Tiesiog reikia sunkiai dirbti ir šiek tiek sėkmės. Turime ne vieną pavyzdį“, – optimistiškas T. Švedkauskas.

Jis – ne tik futbolininkas, o ir roko grupės „Old Label“ būgnininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų