REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasaulis dar niekada nebuvo regėjęs tokio galingo Domanto Sabonio pasirodymo NBA lygoje.

Pasaulis dar niekada nebuvo regėjęs tokio galingo Domanto Sabonio pasirodymo NBA lygoje.

REKLAMA

Dvikovoje prieš Šarlotės „Hornets“ ekipą lietuvis pelnė 30 taškų (13/21 dvit., 4/4 baudos) ir po krepšiais sugriebė 8 kamuolius.

Legendinio Arvydo Sabonio sūnui pritrūko vos trijų taškų iki tėčio pelnytų taškų rekordo NBA istorijoje.

1997 metų balandžio 1-ą dieną geriausias visų laikų Lietuvos krepšininkas į Dalaso „Mavericks“ komandos krepšį įmetė 33 taškus.

Nuo atsarginių žaidėjų suolelio rungtynes pradėjęs D.Sabonis savo stulbinančiu pasirodymu sužavėjo ne vieną.

Lietuvis jau antrąją susitikimo minutę įžengė į aikštelę, nes starto penkete rungtynes pradėjęs „Pacers“ aukštaūgis Mylesas Turneris greitai susirinko dvi pražangas.

„Šarlotės krepšininkai buvo bejėgiai prieš Sabonį. M.Turneris greitai užsidirbo dvi pražangas ir atrodė, jog „Pacers“ turės rimtų problemų, tačiau Domantas mąstė kitaip. Šiose rungtynėse jis buvo tarsi Indianos klubo draudimo polisas.“ – lietuvį gyrė „Indystar“ apžvalgininkas Cliftonas Brownas.

REKLAMA
REKLAMA

Saboniui pagyrų negailėjo ir Indianapolio komandos treneris Nate‘as McMillanas.

„Šiandien mūsų atsarginiai žaidėjai buvo raktas į pergalę. Nuo suolelio pakilę krepšininkai mums suteikė daug energijos ir naudos. Sabonis puikiai judėjo puolime ir priėmė daug gerų sprendimų. Jis sužaidė labai solidžias rungtynes.” –teigė treneris McMillanas.

REKLAMA

Pats lietuvis tradiciškai išliko santūrus. Jis teigė esąs laimingas būdamas „Pacers“ komandos nariu ir dėkojo ekipos draugams. Anot jo, būtent jie daugiausia prisidėjo prie jo rekordinio pasiekimo.

„Nesitikėjau taip greitai pasirodyti aikštelėje. Dar nebuvau gavęs savo kompreso, o jau turėjau tvarkyti reikalus ant parketo – pasibaigus dvikovai juokavo lietuvis.

Jis pažymėjo, jog kur kas geriau jaučiasi jam įprastoje vidurio puolėjo pozicijoje.

Su trigubu dubliu flirtavęs Sabonio komandos draugas Lance'as Stephensonas (10 rez. perd., 10 atk. kam., 8 tšk.) taip pat gyrė Domantą ir teigė, jog 30 pelnytų taškų yra geriausias atspindys sunkaus lietuvio darbo šiame sezone.

REKLAMA
REKLAMA

Po šios pergalės Indianapolio klubas išlieka penktoje Rytų konferencijos pozicijoje. iki reguliariojo sezono finišo Domanto Sabonio ekipai liko sužaisti vos vienerias rungtynės.

„Pacers“ dar turi nedidelį šansą aplenkti „Cavaliers“ ir iškovoti namų pranašumą atkrintamosiose varžybose, tačiau tam reikia ne tik pasiekti pergalę prieš tą pačią Šarlotės komandą, bet ir tikėtis, jog Lebrono Jameso kariauna pralaimės abejas likusias akistatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų