REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mindaugas Kuzminskas pirmąkart susidūrė su neįprasta karjeros situacija – Kauno „Žalgirio“ arenoje žaidė Eurolygos rungtynes prieš buvusią savo komandą. Tribūnose mačą stebėjo krepšininko brolis Saulius. Jis plojo abiem komandoms.

Mindaugas Kuzminskas pirmąkart susidūrė su neįprasta karjeros situacija – Kauno „Žalgirio“ arenoje žaidė Eurolygos rungtynes prieš buvusią savo komandą. Tribūnose mačą stebėjo krepšininko brolis Saulius. Jis plojo abiem komandoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„AX Armani“ Mantą Kalnietį laiko nelaisvėje

„Buvo keista. Visą laiką, atvykęs į „Žalgirio“ areną, palaikau šeimininkus. Dabar nežinojau, už ką sirgti, – juokėsi S. Kuzminskas. – Smagu matyti brolį žaidžiantį gyvai.“

REKLAMA

M. Kuzminskas Milano „AX Armani“ papildė paskutinėmis praėjusių metų dienomis. Prieš tai lietuvis pusantrų metų priklausė NBA Niujorko „Knicks“ klubui.

Saulius susitikti su broliu bei palaikyti jo rungtynėse vyko ir už Atlanto, ir į Europos madų sostinę. Ten buvęs krepšininkas stebėjo Italijos lygos mačą.

„Visą laiką norisi, kad Mindaugas žaistų kuo geriau. Tačiau jam dar reikia priprasti prie komandos žaidimo stiliaus. Taip pat manau, kad „AX Armani“ nepasinaudoja brolio stipriausiomis savybėmis, – analizavo S. Kuzminskas. – Milano ekipoje mažai komandinio krepšinio. Mindaugas kartais gali žaisti ketvirtuoju numeriu, bet jam priimtinesnė trečioji pozicija. Brolis „AX Armani“ komandoje – tarsi tikras sunkusis krašto puolėjas, bet jis toks nėra. Buvo keista žiūrėti, kaip Mindaugas dengė Paulių Jankūną. Niekada nėra taip buvę, kad jis gintųsi prieš tikrus ketvirtuosius numerius.“

REKLAMA
REKLAMA

Dar prastesnė M. Kalniečio padėtis. Lietuvis Italijos čempionate nesužaidė nė mačo, o Eurolygoje paskutinį kartą rungtyniavo vasario pradžioje.

„Jo situacija tikrai nepavydėtina ir dėl to labai gaila, – tv3.lt kalbėjo S. Kuzminskas. – Mantas – labai aukšto lygio žaidėjas, o dabar atsidūręs tarsi nelaisvėje – negali nei žaisti, nei iškeliauti į kitą komandą. Jam sunku psichologiškai, bet žinant Mantą ir tai, koks jis profesionalas, neabejoju, kad vasarą viskas bus gerai.“

Mindaugas jautėsi kaip prieš Europos čempionato finalą

Antradienį „Žalgiris“ nugalėjo 77:65.

Du „AX Armani“ lietuviai kartu pelnė beveik pusę komandos taškų – 31. A. Gudaitis surinko 19 (6/10 dvitaškių, 7/7 baudų, 10 atkovotų kamuolių, 5 išprovokuotos pražangos), M. Kuzminskas – 12.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sirgau už gražų krepšinį ir palaikiau brolį. Nors abi komandos nepademonstravo visų savo galimybių, vis tiek buvo smagu stebėti, – įspūdžiais dalijosi S. Kuzminskas. – Daugiausia plojau broliui, tam pačiam A. Gudaičui. Žinoma, labai džiugu ir tai, kad „Žalgiris“ laimėjo.“

Tai buvo pirmas kartas M. Kuzminsko karjeroje, kai jis, „Žalgirį“ palikęs 2013-aisiais, žaidė prieš šią komandą.

„Su broliu buvome susitikę rungtynių išvakarėse. Pakalbėjome, paanalizavome žaidimą. Mindaugas pasakojo, jog labai keistas jausmas atvykti į Kauną ir žaisti prieš „Žalgirį“. Broliui nebuvo labai lengva – rungtyniavo prieš komandą, kurioje praleido gražius krepšinio metus. Mindaugas sakė, kad jautėsi kaip prieš Europos čempionato finalą“, – juokėsi Saulius.

REKLAMA

Sėkmės priežastis – Šaras

S. Kuzminsko vertinimu, antradienį „Žalgiriui“ tris kėlinius žaidimas nesiklijavo, bet ketvirtajame šeimininkai įjungė aukštesnę pavarą ir iškovojo pergalę.

„Kauniečiai šiemet rungtyniauja įspūdingai. Nerealu! „Žalgiris“ pagal žaidimo kokybę yra vienas Eurolygos grandų. Tai – didžiulis trenerio nuopelnas. Labai džiugu, kad Šarūnas Jasikevičius dirba Lietuvoje. Manau, jis – pagrindinė „Žalgirio“ sėkmės priežastis. Kita – komplektacija, už kurią taip pat labiausiai atsakingas treneris, – šypsojosi Saulius. – Žinoma, namų arenoje daug padeda ir savi sirgaliai.“

REKLAMA

„Žalgiriui“ liko sunkus Eurolygos reguliariojo sezono finišas. Kauniečiai susikaus su trimis pirmojo turnyro lentelės ketverto komandomis – Madrido „Real“, Maskvos CSKA ir Pirėjo „Olympiakos“.

S. Kuzminskas mano, kad visą sezoną aukštu lygiu žaidę žalgiriečiai yra pajėgūs iš likusių trejų rungtynių laimėti vienas ar dvejas.

Po to prasidės Eurolygos atkrintamosios. S. Kuzminskas mano, kad į jas „Žalgiris“ pateks, o tada viską lems ir psichologija, ir aukšto lygio rungtynių patirtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų