REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Eurolyga: „Žalgiris“ – „AX Armani“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kauno „Žalgirio“ (16-11) krepšininkai antradienį Eurolygoje įsirašė gyvybiškai svarbią pergalę, kai namie 77:65 palaužė Milano „AX Armani“ (9-18) klubą. Po šių rungtynių Šarūnas Jasikevičius gyrė auklėtinius už kovingumą bei atsidavimą, kurio dėka ir perlaužė rungtynes.

50

Kauno „Žalgirio“ (16-11) krepšininkai antradienį Eurolygoje įsirašė gyvybiškai svarbią pergalę, kai namie 77:65 palaužė Milano „AX Armani“ (9-18) klubą. Po šių rungtynių Šarūnas Jasikevičius gyrė auklėtinius už kovingumą bei atsidavimą, kurio dėka ir perlaužė rungtynes.

REKLAMA

Dar trečiajame kėlinyje likus žaisti keturias minutes svečiai buvo priekyje 47:42, bet tada V.Micičius su Antanu Kavaliausku leido žalgiriečiams vėl išsiveržti į priekį.

Jų darbą sėkmingai pratęsė Aaronas White’as, trečio kėlinio pabaigoje ir ketvirto pradžioje vienas surinkęs 8 taškus iš eilės ir pirmą kartą rungtynėse sukrovęs lietuviams dviženklę persvarą 60:50.

Kauniečiai jos jau neišvaistė ir nutraukė dviejų nesėkmių iš eilės Eurolygoje seriją.

„Pagrindas buvo kovingumas, gynyba. Puolime žaidėjai jautė spaudimą. Daugumai tai pirmas kartas, kovojant dėl tokių aukštų tikslų. Buvome susikaustę - prametėme savus metimus, sprendimai buvo ne tokie. Tokias rungtynes reikia ištraukti atsidavimu, gynyba, fiziniu kontaktu“, - po rungtynių kalbėjo treneris.

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgiris“ surinko 77 taškus, nepaisant tragiško pataikymo pirmoje rungtynių pusėje ir labai prasto bendro baudų pataikymo - 19/31 (61,3 proc.).

Š.Jasikevičiaus manymu tai rodo jo auklėtinių potencialą puolant. Kartu trenerį labai nudžiugino kova dėl kamuolių - ją „Žalgiris“ laimėjo 49:31.

REKLAMA

„Reikia susitvarkyti su nervais, bet svarbiausia kova. Per du metus nemačiau tokių skaičių - 49 yra nerealu, tokių skaičių nebūna. Tai rodo žaidėjų atsidavimą“, - stebėjosi Šaras.

„Žalgirį“ galutiniam spurtui į pergalę užkūrė Aaronas White’as, pelnęs dešimt taškų iš eilės, skaičiuojant nuo trečio kėlinio pabaigos iki ketvirto kėlinio pirmųjų minučių.

Rungtynes amerikietis baigė pelnęs 16 taškų (6/8 dvit., 8 atk. kam.).

„Žaidėjas, kuris turi charakterį. Jis neleis sau žaisti be energijos daugiau nei vienerių rungtynių. Aaronas turėjo labai prastas rungtynes su Vitorijos „Baskonia“. Kiekvienas žaidėjas yra žmogus, gali turėti blogą dieną. Žymiai svarbiau yra ne tai, kad žaidi blogai, o tavo reakcija į blogą žaidimą“, - auklėtinį gyrė Š.Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Ši pergalė „Žalgiriui“ itin svarbi kovojant dėl patekimo į stipriausių aštuntuką - Tel Avivo „Maccabi“ antradienį Turkijoje nusileido Stambulo „Fenerbahce“, todėl dabar „Žalgirį“ nuo devintos vietos skiria jau trys pergalės.

Tačiau Šaro teigimu niekas nesikeičia toliau ir prieš laukiančią karštą sezono pabaigą - liko rungtynės su Madrido „Real“, Pirėjo „Olympiakos“ ir Maskvos CSKA - žada kovą dėl namų pranašumo.

„Man niekas nesikeičia, žaidėjams - galbūt taip. Mano mentalitetas, galvojimas tikrai nepasikeis. Sunku įlisti į žaidėjų vidų. Bet tikrai suprantu, jeigu jie nervuojasi. Nervus reikia perlaužti gynybos dėka, nes dėl jos atsiranda pasitikėjimas.

Reikia kibti į atlapus, tai ką darėme visą sezoną. Nemanau, kad kažkas keičiasi. Turime kabintis į šią situaciją, kaip į didžiulį šansą. Kodėl nekovoti dėl namų pranašumo?“, - svarstė treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų