REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiauliuose sekmadienį praūžė pirmasis Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato etapas, kurio metu paaiškėjo septynių skirtingų grupių nugalėtojai. Kovo 11-osios proga Šiaulių arena kvėpavo krepšiniu, o viso renginio metu netrūko nei pergalių džiaugsmo, nei pralaimėjimų ašarų.

Šiauliuose sekmadienį praūžė pirmasis Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato etapas, kurio metu paaiškėjo septynių skirtingų grupių nugalėtojai. Kovo 11-osios proga Šiaulių arena kvėpavo krepšiniu, o viso renginio metu netrūko nei pergalių džiaugsmo, nei pralaimėjimų ašarų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyrų elito grupėje dar grupių etape rimto pasipriešinimo iš Lietuvos šimtmečio rinktinės sulaukė Europos čempionai iš Latvijos „Ghetto Basket“ , kurie pergalę šventė 15:11. Nepaisant to, ketvirtfinalis latviams buvo kur kas lengvesnis – jie 21:8 sutriuškino Aido Viskonto, Nerijaus Varnelio, Roberto Bitino ir Dainiaus Novicko atstovaujamą „Gealan Baltic“ ekipą, o pusfinalyje įveikė „AEKK“ ekipą. Kitame pusfinalyje Lietuvos šimtmečio rinktinė nusileido „Inanomo“ ekipai iš Rusijos.

REKLAMA

Finalinėse vyrų elito grupės rungtynėse po pratęsimo rezultatu 18:16 pergalę šventė dar 2017-ųjų vasarą Amsterdame Europos čempionais tapę krepšininkai iš Latvijos. „Ghetto Basket“ parodė charakterį ir triumfavo nepaisant to, kad ilgą laiką finalinėse rungtynėse atsiliko. Būtent ši Latvijos ekipa tapo pirmąja „Kaunas Challenger 2018“ turnyro dalyve.

Jauniausių vaikinų U-10 (2008 m. gimimo ir jaunesni) grupėje iki pat paskutinių akimirkų netrūko kovos bei emocijų, tačiau pirmosios amžiaus grupės nugalėtojais tapo Sostinės krepšinio mokyklos (SKM) komanda, kuri finale minimalia persvara 12:11 palaužė „Kavsai“ komandą iš Šiaulių. Mažojo finalo rungtynėse pergalę iškovojo „Saulė-08“, rezultatu 6:3 įveikusi „4G“ vaikinus.

REKLAMA
REKLAMA

U-12 (2006–2007 m. gimimo) vaikinų grupėje nugalėtojais šansą tapti turėjo ir antros grupės aukso medalius į šalies sostinę parvežti galėjo „SKM-06“ komanda, tačiau finaliniame mače šansų jiems nepaliko „Triguba grėsmė“ komanda iš Klaipėdos. Trečiąją vietą šioje amžiaus grupėje užėmė „SKM Tigriukai“.

Neįtikėtinai atkaklus buvo U-14 (2004–2005 m. gimimo) vaikinų grupės finalas, po kurio paaiškėjo, kad į Klaipėdą keliauja ir ir U-14 amžiaus grupės auksas. Jame prireikė pratęsimo, o jo metu pergalę nulėmė taiklus tolimas metimas – po jo pergalę rezultatu 16:14 iškovojo „Jumex“ ekipa iš uostamiesčio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendros U-16 (2002–2003 m. gimimo) ir U-18 (2000–2002 m. gimimo) amžiaus grupės finale susitiko dvi Vilniaus komandos iš tos pačios Sostinės krepšinio mokyklos (SKM). Finalinėje dvikovoje taip pat prireikė pratęsimo, po kurio rezultatu 19:18 pergalę iškovojo jaunesnieji „SKM 2002 III“ krepšininkai. Tiesa, finalinę dvikovą pralaimėję krepšininkai taip pat iškovojo kelialapį į Kaune vyksiančius finalus.

Veteranų (1983 m. gimimo ir vyresni) grupėje nugalėtojais tapo „Svečiai iš 20 amžiaus“ su buvusiu Lietuvos rinktinės krepšininku bei dabartiniu „Šiaulių“ klubo prezidentu Mindaugu Žukausku priešakyje. Nors pačioje turnyro pradžioje ši ekipa pralaimėjo „Pakruojo parketo“ komandai, finale prieš tą pačią ekipą įvyko saldus revanšas. Trečiąją vietą užėmė veteranų komanda iš Latvijos „Garkalnes novads“.

REKLAMA

Tuo metu mėgėjų grupėje triumfavo „DUOBE“ komanda iš Vilniaus, kuri finalinėse rungtynėse rezultatu 14:12 įveikė „VIP“ komandą iš Šiaulių. Dar grupių etape šių komandų susitikimą buvo laimėjęs būtent „VIP“ klubas.

Pertraukėlių metu vykusių konkursų prizai iškeliavo skirtingomis kryptimis: taikliausiu baudų metiku tapo 10 taiklių metimų iš eilės pataikęs Panevėžio kūno kultūros ir sporto centro auklėtinis Danas Rauka, o tritaškių konkurse nugalėtoju tapo varžovams vilčių nepalikęs Vilniaus krepšinio mokyklos atstovas Gustas Komparskas.

REKLAMA

Žiūrovai Šiaulių arenoje išvydo ir metimo iš aikštės vidurio konkursą, kuriame antruoju bandymu nuo lentos pataikyti sugebėjo ir naujutėlį dviratį laimėjo „ShootTrajakas“ narys Eitvidas Juodis.

Šventėje taip pat dalyvavo ir „Šiaulių“ ekipos krepšininkai: Akeemas Wrightas, Nicholas Zeisloftas, Mantvydas Žukauskas bei Giedrius Stankevičius. Jiems iššūkį metė jaunieji krepšininkai, o „Šiaulių“ nariai rungtyniavo su bokso pirštinėmis.

Visų amžiaus grupių nugalėtojai iškovojo vietą Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato finaliniame etape, kuris vyks liepos 1 dieną Kaune.

Antrasis Lietuvos atvirojo 3x3 krepšinio čempionato etapas gegužės 5 dieną vyks Marijampolėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų