REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ispanijos mieste Barselonoje tęsiasi Formulės-1 bandymai skirti apšilti kojas prieš naujo sezono pradžią, kurio startas – jau kovo 25 dieną.

Ispanijos mieste Barselonoje tęsiasi Formulės-1 bandymai skirti apšilti kojas prieš naujo sezono pradžią, kurio startas – jau kovo 25 dieną.

REKLAMA

Iki pirmųjų lenktynių Melburne likus kiek daugiau nei porai savaičių daugiausia nerimo „Mclaren“ komandos stovykloje.

Barselonoje vykstančiose treniruotėse šios komandos bolidai nuolatos genda, o aistringiausi Formulės-1 gerbėjai nepraleidžia progos pasijuokti iš ekipos nesėkmių kurdami vieną po kito juokingą paveiksliuką interneto platybėse.

Britų ekipa po nesėkmingai susiklosčiusios 3 metų draugystės nutraukė sutartį su japonų variklių gamintojais „Honda“.

„Mclaren“ komanda ir jos lyderis dukart Formulės-1 čempionas Fernando Alonso ne kartą kritikavo japonus dėl prasto motoro, kuris, anot jų, stokojo greičio ir patikimumo.

REKLAMA
REKLAMA

Iš dalies tokiems žodžiams buvo galima pritarti – praėjusiame sezone ispanas nebaigė net 11-os iš 19-os lenktynių ir dėl to ne kartą buvo kalta gedusi „Honda“ jėgainė.

REKLAMA

F.Alonso, kaip ir nemaža dalis „Mclaren“ komandos atstovų nevengė viešai kritikuoti japonų, todėl niekas nenustebo, kai pasibaigus praėjusiam sezonui šių kompanijų keliai oficialiai išsiskyrė.

Artėjančiame sezone „Mclaren“ ekipos bolide girdėsime „Renault“ variklio garsą, o „Honda“ sudarė sutartį su „Toro Rosso“.

Britai neslėpė optimizmo sukirtę rankomis su prancūzais ir veikiausiai tikėjosi, jog tris paskutinius metus komandą kamavusios problemos liko už nugaros, tačiau realybė kalba priešingai.

Antradienį bandymų metu „Mclaren“ komandos pilotas Stoffelis Vandoorne du kartus buvo sustojęs trasoje dėl elektros ir hidraulikos problemų. Belgas iš viso spėjo įveikti vos 38 ratus – mažiausiai iš visų sportininkų.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį prie vairo atsisėdo Fernando Alonso ir spėjo nuvažiuoti daugiau kaip 40 ratų, bet po to jo bolidas sustojo 7 posūkyje.

„Mclaren“ komandos mechanikai garaže užtruko beveik 6 valandas kol jiems pavyko pakeisti variklį ir pašalinti kitas gedimą sukėlusias kliūtis. 

Ispanas nors ir grįžo į trasą, tačiau iki bandymų pabaigos buvo belikę mažiau nei pusvalandis ir britų komandą antrą dieną iš eilės liko įveikusi mažiausiai kilometrų iš visų dalyvių.

Panašu, jog net ir pakeitę variklių gamintoją „Mclaren" vis dar susiduria su aibe probemų ir nebeturi daug laiko visas jas ištaisyti.

Aišku viena – kol tęsis „Mclaren" ir Fernando Alonso bėdos, tol mes internete išvysime dar ne vieną juokingą F-1 sirgalių sukurtą paveiksliuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų