REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Sergejus Maslobojevas (nuotr. Fotodiena.lt/Roko Lukoševičiaus)

Kovo 17-ąją dieną kovų menų gerbėjai turėtų apsibraukti ryškiai raudona spalva. Tada bus paskutinė galimybė pamatyti Sergejų Maslobojevą kovojantį Lietuvoje - vėliau tokios galimybės gali tekti laukti mažiausiai metus.

26

Kovo 17-ąją dieną kovų menų gerbėjai turėtų apsibraukti ryškiai raudona spalva. Tada bus paskutinė galimybė pamatyti Sergejų Maslobojevą kovojantį Lietuvoje - vėliau tokios galimybės gali tekti laukti mažiausiai metus.

REKLAMA

„KOK′55 World GP“ turnyre Lietuvos kovinio sporto superžvaigždė kausis su marokiečiu Noureddine'o Ajnaou, kuris jau žadėjo nokautuoti lietuvį.

„Kaip kadaise Mike’as Tysonas teigė - visi išėję į ringą turi planą, kol neprasileidžia pirmo smūgio. Būtent todėl stengiuosi stipriai nesidomėti savo priešininkais.

Kartais pakanka žinoti, iš kokios šalies yra varžovas ir tai jau nemažai pasako apie jo charakterį ir kovos stilių. Visą kitą darbą turėtų atlikti treneris - stebėti varžovo stiprybes ir silpnybes, kaip tuo pasinaudoti.

Mane prižiūrintis treneris Andrius Šipaila atlieka šį darbą puikiai. Pats to tarpu stengiuosi taisyti savo silpnas vietas, deramai fiziškai pasirengti. Visų svarbiausia - kad kovos dieną būčiau psichologiškai stiprus“, - tv3.lt pasakojo S.Maslobojevas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirengti šiai kovai S.Maslobojevas daug laiko neturės - neseniai jis pasidarė kvėpavimo takų operaciją. Operaciją atlikęs gydytojas Darius Rauba padėjo sportininkui atsikratyti senos problemos, kai po didelio krūvio tapdavo sunku kvėpuoti.

REKLAMA

Vėliau kovotojui trūko ausų būgnelis, tad pasirengimą jis turėjo pradėti nevisiškai sveikas. Įprastai pasiruošti varžyboms Lietuvoje S.Maslobojevas skiria bent penkias savaites, šį kartą šis laikas sutrumpėjo visa savaite.

„Pradžia buvo sunki, bet jaučiu kaip kūnas tvirtėja. Drąsiai galiu teigti, kad varžyboms būsiu pasiruošęs tinkamai“, - pažadėjo Kuvalda.

Pasibaigus šioms varžyboms S.Maslobojevo laukia dar neregėtas iššūkis - jis sudarė sutartį su viena rimčiausių Azijos žemyno mišrių kovos menų (MMA) organizacija „ONE FC“, įsikūrusia Singapūre. 

REKLAMA
REKLAMA

Ši organizacija pradeda rengti kikbokso ir muay thai turnyrus, todėl vilioja garsiausius jų atstovus. Sutartis sudaryta metams, per kuriuos S.Maslobojevas turės tris kartus lipti į ringą. Kol kas neaišku, kada įvyks pirmoji S.Maslobojevo kova ir su kuo.

„ONE FC“ Lietuvos kovotoją norėjo matyti jau balandžio 22 dieną Filipinuose rengiamame turnyre, tačiau S.Maslobojevas labai norėjo dar kartą sukovoti savų žiūrovų akivaizdoje.

„Jie mane ragino atsisakyti dalyvavimo turnyre Lietuvoje, bet po ilgų derybų sutarėme, kad Vilniuje pasirodysiu. Tai man labai svarbus renginys“, - pripažįsta kovotojas.

Neaišku, ar organizatoriai kvies S.Maslobojevą į turnyrą Filipinuose, kuriame kausis tokios žvaigždės kaip Giorgio Petrosyanas, Yodsanklai Fairtexas ir kiti, ar palauks dar kito turnyro.

„Po to, kai mano kelias į JAV užsivėrė, labai pradėjau žvalgytis į Aziją. Tai žemynas, turintis gilias kovos menų tradicijas, čia kovotojai yra begalo gerbiami ir vertinami. Ši sutartis yra žingsnis savo svajonės link. Dabar pagrindinis darbas laukia ringe, kovojant su pasaulio elitu priešais didžiules žiūrovų minias“, - nekantrauja S.Maslobojevas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų