REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Likus žaisti dvi minutes iki pirmojo kėlinio pabaigos Šarūnas Jasikevičius prašė minutės pertraukėlės ir klausė savo auklėtinių, ar šie yra pasirengę žaisti. Trenerio žodžiai galiausiai prabudino Kauno „Žalgirį“ (14-9), kuris Eurolygos rungtynėse išvykoje 86:70 (21:23, 24:13, 23:20, 18:14) įveikė Stambulo „Anadolu Efes“ (6-17).

Likus žaisti dvi minutes iki pirmojo kėlinio pabaigos Šarūnas Jasikevičius prašė minutės pertraukėlės ir klausė savo auklėtinių, ar šie yra pasirengę žaisti. Trenerio žodžiai galiausiai prabudino Kauno „Žalgirį“ (14-9), kuris Eurolygos rungtynėse išvykoje 86:70 (21:23, 24:13, 23:20, 18:14) įveikė Stambulo „Anadolu Efes“ (6-17).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai - gyvybiškai svarbi kauniečių pergalė kovoje dėl vietos atkrintamosiose. Dabar nuo devintos vietos „Žalgiris“ yra atsiplėšęs keturiomis pergalėmis, o iki reguliariojo sezono pabaigos teliko septyni turai.

REKLAMA

Abi komandos praėjusį savaitgalį į viršų kėlė pirmus sezono titulus - laimėjo savo šalies taurių varžybas. „Anadolu Efes“ prieš „Žalgirį“ vertėsi be kelių labai svarbių žaidėjų - Krunoslavo Simono ir Zorano Dragičiaus. „Žalgiris“ vertėsi be Beno Udriho.

„Žalgiris“ gan vangiai pradėjo rungtynes ir pirmame kėlinyje atsiliko 19:20. Tačiau ne rezultatas, o kauniečių vangumas neramino labiau - minutės pertraukėlės paprašęs Šaras kaip reikiant paauklėjo savo vyrus.

REKLAMA
REKLAMA

„Ar jūs pasiruošę žaisti? Bulls**it bl**“, - angliškus ir rusiškus keiksmus liejo treneris.

Ir galiausiai Lietuvos čempionai susiėmė - antrajame kėlinyje smogė varžovams laimėdami ketvirtį 24:13 ir dviejų taškų deficitą pavertė devynių taškų pranašumu.

„Negalime to leisti, rungtynes pradėjome per minkštai, turime būti kietesni“, - prastą pirmą kėlinį per didžiąją rungtynių pertrauką akcentavo Š.Jasikevičius.

„Žalgirio“ krepšininkai šiuos žodžius išgirdo - nors gynyboje ir neblizgėjo, bet puolime jautėsi visiškai laisvai ir išnaudojo „Anadolu Efes“ gynybos spragas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kėlinio pabaigoje po V.Micičiaus taškų svečiai įgijo rekordinę keturiolikos taškų persvarą - 68:54.

Tai iš esmės buvo pabaiga - turkai taip ir nepriartėjo iki vienženklės ribos, o po K.Pangoso tolimo metimo ketvirto kėlinio viduryje „Žalgiris“ jau pirmavo 81:61.

„Žalgiriui“ Aaronas White’as pelnė 15 taškų (6/6 dvit., 3/3 baud.), Brandonas Daviesas 12, Artūras Milaknis ir Vasilje Micičius (6 rez. perd., 4 atk. kam.) po 11, Kevinas Pangosas 10 (6 rez. perd.).

Kauniečiai rungtynėse atliko 22 rezultatyvius perdavimus, o varžovus įspūdingai pranoko ir pagal naudingumo balus - 102 prieš 68.

REKLAMA

„Anadolu Efes“ ekipai buvęs žalgirietis Brockas Motumas pelnė 12 taškų ir atkovojo 4 kamuolius. Be jo išsiskyrė Erickas McCollumas, surinkęs 14, 13 pridėjo Toney Douglasas, 11 Bryanas Dunstonas.

***

Ketvirtasis kėlinys: „Žalgiris“ - „Anadolu Efes“ 86:70 (21:23, 24:13, 23:20, 18:14)

Ketvirtajame kėlinyje du tritaškius įskraidino Artūras Milaknis ir „Žalgiris“ toliau bėgo - 78:61. Po Kevino Pangoso tolimo metimo kėlinio viduryje skirtumas jau buvo nepadorus - 81:61.

Trečiasis kėlinys: „Žalgiris“ - „Anadolu Efes“ 68:56 (21:23, 24:13, 23:20, 18:14)

„Žalgiris“ naudojosi visiškai skylėta varžovų gynyba ir labai lengvai rinko taškus - pora perdavimų visiškai sujaukdavo turkus ir belikdavo įmesti iš po krepšio. Po B.Davieso baudų metimų įpusėjus kėliniui Kauno klubas jau turėjo dviženklę persvarą 55:44.

REKLAMA

Varžovai laikėsi tik individualių pastangų dėka - „Žalgirį“ terorizavo Errickas McCollumas ir T.Douglasas.

„Žalgiris“ varžovams smūgį sudavė kėlinio pabaigoje - V.Micičius greitoje atakoje ne tik pelnė du taškus, bet ir išprovokavo T.Douglaso nesportinę pražangą. Nors jos „Žalgiris“ pilnavertiškai neišnaudojo, bet vis tiek įgijo rekordinę persvarą (68:54).

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ - „Anadolu Efes“ 45:36 (21:23, 24:13)

Aaronas White’as pelnė penkis taškus iš eilės, Vasilje Micičius puikė žaidė puolime, dar penkis taškus pridėjo Paulius Valinskas ir įpusėjus antram kėliniui žalgiriečiai jau pirmavo 35:27.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ entuziazmą ir vėl malšino B.Motumas, atsakęs tritaškiu ir taikliu metimu iš po krepšio. Kauniečių persvara mažėjo iki 37:34.

Kėlinį „Žalgiris“ pabaigė dviem perimtais kamuoliais ir E.Ulanovo bei A.Toupane’o dėjimais. Lietuviai pirmavo 45:36.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ - „Anadolu Efes“ 21:23

Įpusėjus kėliniui turkai buvo priekyje 13:9. Kauniečiai daug žaidė per Brandoną Daviesą, bet amerikiečiui ne viskas sekėsi kaip norėtų. Tuo tarpu buvęs žalgirietis Brockas Motumas „Žalgiriui“ kėlė nemažai problemų - jau buvo pelnęs penkis taškus.

REKLAMA

Įsisiautėjo ir buvęs NBA žaidėjas Toney Douglasas, įsūdęs visus tris mestus tritaškius. Žalgiriečiai aikštėje atrodė vangūs, o tai kėlė trenerio Šarūno Jasikevičiaus pyktį. Šis per minutės pertraukėlę aprėkė auklėtinius panaudodamas ne vieną keiksmažodį ir klausė, ar šie yra pasirengę žaisti.

***

Kauniečiai šiuo metu žengia šeštoje pozicijoje. Nuo devintosios vietos mūsiškiai atitrūkę trimis laimėjimais.

Tuo tarpu turkai - paskutiniai. Tačiau nuvertinti juos būtų klaida - praėjusį savaitgalį „Anadolu Efes“ laimėjo savo šalies taurę. Tą patį Lietuvoje padarė ir „Žalgiris“.

Pirmą komandų akistatą Kaune laimėjo „Žalgiris“ 91:83.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų