REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
52
KMT finalas. Kauno „Žalgiris“ - Vilniaus „Lietuvos rytas“ (nuotr. Josvydo Elinsko)

Edgaras Ulanovas paskutinę rungtynių minutę nurūko į greitą ataką, pelnė taškus su pražanga, o Šarūno Jasikevičiaus veido išraiška pagaliau išdavė – taurė jau iškovota.

52

Edgaras Ulanovas paskutinę rungtynių minutę nurūko į greitą ataką, pelnė taškus su pražanga, o Šarūno Jasikevičiaus veido išraiška pagaliau išdavė – taurė jau iškovota.

REKLAMA

Šaras su plačia šypsena iškėlė rankas į viršų, netrukus apkabindamas savo asistentą Darių Maskoliūną, ir netoliese stovėjusį Vasilije Micičių.

Jasikevičius triumfą Karaliaus Mindaugo taurėje patiria jau antrus metus iš eilės. Po pergalės spaudos konferencijoje kaunietis taip pat neslėpė džiaugsmo.

„Tai yra titulas, nežinai, kada gausime dar vieną. Švęsime kaip galime stipriau, bet po dviejų dienų vėl viskas prasidės iš naujo, bus pasiruošimas, vargas, asmeninis ir komandinis pasirengimas. Dabar nenoriu galvoti. Iki Kauno ilgas kelias, o tai yra didelė bėda“, – juokais rėžė Šaras.

Viso to džiaugsmo fone buvo triumfuojantys „Žalgirio“ sirgaliai. Taip, triukšmo pasiskirstymas palaikant abi komandas „Švyturio“ arenoje buvo nediskutuotinas.

REKLAMA
REKLAMA

Sunku pasakyti, ar į Klaipėdą suplūdo tiek daug „Žalgirio“ sirgalių, ar tai buvo dalis ant „Lietuvos ryto“ įsiutusių klaipėdiečių. Jasikevičiui po rungtynių nebuvo svarbu, kas konkrečiai taip palaikė jo komandą, treneris tai įvardino paprastai.

REKLAMA

„Žalgirio“ atmosfera, – atsakė Jasikevičius. – Tai yra priežastis, kodėl kiti atsisako didelių pasiūlymų. Nuo žaidėjų iki trenerių ir netgi vadovybės. „Žalgirio“ atmosfera – išskirtinė. Skaitau jūsų interviu žmonės tai pabrėžia. Nėra didesnio kaifo nei ateiti į šią rūbinę. Žinote, kas už tai atsakingas. Kitose komandose taip nėra. Nesakau, kad esame tokie vieninteliai bet esame vieni iš nedaugelio.“

Šaras anksčiau yra pripažinęs, kad šįmet jis stengiasi neliaupsinti savo auklėtinių sezono viduryje, tačiau šįkart jis nukėlė kepurę prieš vieną pagrindinių pergalės kalvių.

REKLAMA
REKLAMA

Edgaras Ulanovas pelnė 21 tašką ir antrus metus iš eilės tapo Karaliaus Mindaugo taurės MVP.

„Noriu pabrėžti Ulanovo indėlį komandoje. Jis yra vienas jauniausių mūsų komandoje, bet mačo pusėje, kai buvo sunku, žaidėme blogai, Ulia buvo likęs vienas su šaltu protu. Smagu, kad tokie jauni žaidėjai auga pas mus, jis nusipelnė MVP titulo. Visi tuo metu bandė gelbėti po vieną, nebuvo komandos“, – puolėją gyrė Jasikevičius.

– Susidarė įspūdis, kad rezultatą šiandien nulėmė didesnė patirtis tokiose rungtynėse.

– Turėjome daugiau tokių rungtynių patirties. „Lietuvos rytas“ yra veteranų komanda. Pirmoje pusėje nesimatė mūsų patirties, jie išmušinėjo mus savo fiziniu žaidimu iš puolimo. Nerodėme savo tikro krepšinio, favorito etiketė buvo sunki. Šiandien mes turėjome daugiau ką pralaimėti nei varžovai. Antroje pusėje mūsų gynyba buvo fantastinė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Paulius Jankūnas šiandien buvo blankus, ką tai sako apie komandą, kuri vis tiek liko priekyje?

– Apie Paulių tai sako, kad jis pirmadienį pirks sušių. Visos komandos žino kur žaisime, nustebinti jas sunku. Jį mėginome įvairiose situacijose, šiandien ne viskas pavyko. Manau, kad jis daug prisidėjo prie to. Nebuvo didelio plano šiandien žaisti per Paulių. Buvo baimės, nes pirmoje pusėje žaidė daug minučių.

– Nustebinote varžovus neišnaudodami jo žaidimo du prieš du?

– Nemanau, kad juos nustebinome, jie gerai tvarkosi su tuo. Idėja buvo žaisti kitur, nebuvo ir Vilniaus rungtynėse Jankūnas akcentas, svarbiausia – mobilumas ir žaidėjų judėjimas, man tai buvo svarbiausia. Daug kas nepavyko, bet suprantu, daugelis žaidė pirmas tokias rungtynes kaip favoritai. Žaidžiame be Beno, o įžaidėjas yra svarbiausia, trūko šalto proto. Pas mus nebuvo daug galvos. Gerai, kad rezultatas laikėsi apylygis, suteikė optimizmo eiti į trečią kėlinį.

REKLAMA

– Ulanovui toks titulas buvo jau antrasis KMT turnyre iš eilės. Ką sako apie jį toks žaidimas svarbiu metu?

– Esu žaidęs daug finalų, nežinau kaip kiti, bet aš nemiegodavau. Ulanovas yra toks, kuris žino, kas bus finale. Kiti irgi stebina. Taurės finalai vyksta visur, visi stebi vieni kitus, o čia – siurprizų turnyras, fantastinis savaitgalis visoje Europoje savaitgalis.

Edgaras išliko ramus, jis mus ištempė. Mes atrodėme kaip pavienių žaidėjų komanda, „Lietuvos rytas“ kažkiek tuo pasinaudojo. Edgaras yra MVP daugiau nusipelnęs nei bet kuris. Jis buvo lyderis, kai komandai buvo sunkiausia.

– Esate dėkingas Dariui Maskoliūnui, kuris ne kartą ramino jus ir gelbėjo nuo galimo išvarymo iš mačo?

– Nesu jam dėkingas. Pirmoje pusėje pražangų skaičius buvo siaubingas, „Lietuvos rytas“ mus išmušė fiziniu žaidimu, techninė pražanga man buvo pelnyta, bet turiu teisę nesutikti. Turiu teisę kovoti už savo komandą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų