REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Garbingiausias olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos darbas patikėtas biatlonininkui Tomui Kaukėnui. Rinktinės lyderis iškilmių metu neš šalies trispalvę.

Garbingiausias olimpinių žaidynių atidarymo ceremonijos darbas patikėtas biatlonininkui Tomui Kaukėnui. Rinktinės lyderis iškilmių metu neš šalies trispalvę.

REKLAMA

Olimpiadoje aplanko didumo jausmas

„Netikėta. Nežinau, kokie motyvai lėmė, kad pasirinko mane, bet tai nudžiugino ir tikrai pamalonino“, – tv3.lt Pjongčange sakė T. Kaukėnas.

27-erių sportininkas manė, kad šios garbės nusipelniusi komandos draugė Diana Rasimovičiūtė. Jai šios olimpinės žaidynės – penktosios.

T. Kaukėnui naujieną, kad jis išrinktas vėliavnešiu žinute pranešė viena olimpinės delegacijos vadovių Vida Vencienė.

„Veide iš karto atsirado šypsena. Nešokinėjau iš džiaugsmo, bet viduje širdis suvirpėjo. Keistas jausmas“, – prisiminė Tomas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis nebus vieninteliu planetos biatlonininku, Pjongčange nešiančiu savo šalies vėliavą. T. Kaukėnas pateko į vieną gretą su olimpiniais čempionais prancūzu Martinu Fourcade’u, norvegu Emiliu Hegle Svendsenu. Rumunija delegavo Mariusą Petru Ungureanu.

REKLAMA

„Gera. Olimpinėse žaidynėse apskritai aplanko lyg didumo jausmas. Į vieną vietą susirenka visas pasaulis ir tu esi jo dalimi“, – apibūdinimų ieškojo T. Kaukėnas.

Gyvena Europos laiku

Tomo minėta D. Rasimovičiūtė taip pat buvo viena pagrindinių pretendenčių nešti šalies trispalvę. Biatlonininkė pasirinko poilsį. 33-ejų sportininkė iš lietuvių olimpiadą pradės pirmoji. Dianos šeštadienį laukia moterų sprinto varžybos.

„Krūvis nebus toks didelis, bet šventė, atidarymas galbūt šiek tiek išmuša iš vėžių, režimo. Ceremonija tikrai ilga, turi šalti lauke. Tai vargina labiau nei vėliavos svoris, – pasakojo T. Kaukėnas. – Tačiau, manau, vėliavą neščiau net jei kitą dieną būtų varžybos. Problemų nekiltų, išsimiegočiau.“

REKLAMA
REKLAMA

Tomas spėjo, kad merginų sprinto varžybos bus įdomios, mat Pjongčange labai šalta ir vėjuota. Oro sąlygos gali daryti įtakos šaudymui. Rinktinės lyderis spėjo, kad jei mūsų sportininkėms šypsosis sėkmė, lietuvaitės pasirodys gerai.

T. Kaukėnas neslepia, kad jo mintys sukasi ne apie atidarymo ceremoniją, o kuo geresnį rezultatą varžybose. Sekmadienį Tomo ir Vytauto Strolios laukia vyrų sprinto rungtis.

Nors Lietuvos biatlonininkai Pietų Korėją pasiekė prieš penkias dienas, jie neįprastu būdu bando išvengti aklimatizacijos problemų.

„Gyvename Europos laiku. Kai kurie kiti sportininkai – vietos. Pjongčango olimpiniame kaimelyje plonokos sienos. Girdisi viskas, ką kalba kaimynai. Tai šiek tiek išmuša iš vėžių, nes kai vieni eina valgyti, tu dar miegi. Kai tu grįžti pavalgęs, kiti miega. Viską reikia daryti labai tyliai“, – pasakojo T. Kaukėnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų