REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Aštuoneri metai be profesionalaus sporto. Tokį nuosprendį artimiausiu metu gali išgirsti Aurimas Didžbalis, jeigu jo dopingo testo B mėginys patvirtins A mėginio rezultatus.

Aštuoneri metai be profesionalaus sporto. Tokį nuosprendį artimiausiu metu gali išgirsti Aurimas Didžbalis, jeigu jo dopingo testo B mėginys patvirtins A mėginio rezultatus.

REKLAMA

Tai reikštų vieną - geriausio 2016 metų šalies sportininko karjera - baigta.

Būnant vos 26-erių. Pasiekus amžių, kai sunkiaatlečiai ima skinti medalius. Tokį A.Didžbalis nuskynė ir praėjusių metų gruodį pasaulio čempionate, kai tapo vicečempionu. Bet jau artimiausiu metu gali jo netekti. Kaip ir valstybinių premijų ir ordinų.

Tada A.Didžbalis atliko firminį salto, o jo treneris ir visos Lietuvos sunkiosios atletikos tėvas Bronislovas Vyšniauskas švytėjo iš laimės. Bet laimę greitai pakeitė tamsūs debesys, jau daugybę kartų kaboję virš B.Vyšniausko ir sunkiaatlečių galvomis.

Amžinai nekalti. Aplinkybių ir varžovų aukos. Ir taip penktą kartą. Tiek kartų B.Vyšniausko auklėtiniai yra pagauti vartoję draudžiamus preparatus.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau visada sekamos tos pačios pasakos - vartoti netinkami papildai, sportininkai sirgo ir vartojo antibiotikus, kažko pribėrė varžovai. Pirmą kartą išgirdus gal ir galima patikėti, kad įsivėlė kažkokia klaida, bet kai tą girdi penktą kartą - net naiviausi žmonės turėtų suprasti, kad profesionalus sportas ir dopingas yra neatsiejamas.

REKLAMA

Ir tai nėra vien sunkiosios atletikos, plaukimo, kultūrizmo ar kitos sporto šakos problema. Dopingą vartoja visų sporto šakų atstovai. Nustebsite, bet labiausiai dopingu apnuodyta sporto šaka - šachmatai.

Savo šachmatų partiją ir vėl bando žaisti B.Vyšniauskas, pasisakė ir jo sūnus Ramūnas. Aurimas Didžbalis kol kas tyli.

Kol Vyšniauskai seka įprastas pasakas, kokie jų sportininkai švarūs ir neįtikėtiną jėgą bei raumenyną išvystė vartodami tik papildus, valgydami vištieną sporto salėje ir treniruodamiesi iki vėmimo, gal jau būtų metas tiesiog pripažinti - suklydome, apsiskaičiavome, kažko nežinojome.

REKLAMA
REKLAMA

Turbūt metas būtų išmokti ir matematikos, tiksliau apskaičiuoti, kada kūne nebeliks dopingos pėdsakų.

„Arba nukrito iš dangaus, arba kas nors pakišo, arba apsiriko“, - taip naujienas apie A.Dodžbalį portalui tv3.lt aiškino B.Vyšniauskas.

Vieša paslaptis žinoma daugeliui, bet bijoma apie tai kalbėti. Tv3.lt žiniomis, trenerio vadovaujamoje sporto salėje kalbėti apie anabolinius steroidus draudžiama, nors tie, kurie atsisako juos vartoti, yra nurašomi kaip „negabūs“ ir siunčiami namo.

Dar daugiau įdomių istorijų sklando aplink B.Vyšniauską, bet jas žino daugelis. Tiesiog užsimerkia. Užsimerkė ir tada, kai A.Didžbalis buvo pripažintas geriausiu šalies sportininku, nors buvo pagautas sukčiaujantis.

Tuo pačiu metu plaukikė Julija Jefimova Lietuvoje buvo valgoma gyva, kad tik nevyktų į Rio žaidynes. A.Didžbalis ir visa sunkiaatlečių armija niekuo nesiskiria nuo Rusijos plaukikės. Tiesiog savų nuodėmes pateisinti lengviau, o ir pasimiršta jos greičiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų