REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Treneris, Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Bronislavas Vyšniauskas įsitikinęs – jo auklėtinis švarus ir dopingo nevartojo. Antradienį Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija pranešė, kad lietuvis Aurimas Didžbalis suspenduotas, esą jo šlapime rasta draudžiamos medžiagos.

Treneris, Lietuvos sunkiosios atletikos federacijos prezidentas Bronislavas Vyšniauskas įsitikinęs – jo auklėtinis švarus ir dopingo nevartojo. Antradienį Tarptautinė sunkiosios atletikos federacija pranešė, kad lietuvis Aurimas Didžbalis suspenduotas, esą jo šlapime rasta draudžiamos medžiagos.

REKLAMA

– Pone Vyšniauskai, kaip vertinate šį skandalą?

– Dar nėra jokio skandalo. Čia jūs darot skandalą. Palaukit, truputį kantrybės.

Visi labai skuba daryti skandalą. O kaip bus paskui, kai nebebus skandalo, kai viskas bus gerai? Kai bus patikrintas B mėginys ir jame nieko neras? Ką tada darysim?

– Esate įsitikinę savo teisingumu?

– Šimtu procentų.

– Kaip tokia situacija galėjo išsirutulioti?

– Aš jau pavargau, kalbu valandą. Dar su jumis pašnekėsiu, daugiau jėgų nebėra. Nebenoriu.

Palauk, vandens įsipilsiu. Aš jau kaip lektorius kalbu valandą – tą patį, per tą patį. „Tėve mūsų“.

Tuoj vandens atsigersiu, palaukit.

Sunku pasakyti, kaip čia galėjo atsitikti. Jeigu turit kantrybės – klausykit. Suprantu, kad įrašinėjate.

REKLAMA
REKLAMA

10 dienų iki išvykimo mus patikrino Lietuvoje. Paėmė kraują, šlapimą. Ne vienam Aurimui, visai rinktinei.

Po savaitės išvykstame į Ameriką, pasaulio čempionatą. Ir vėl mus patikrina! Kraują ir šlapimą. Kraujo analizės rezultatas geras, šlapimo – blogas. Kraują tikrina Los Andžele, šlapimą – Kanadoje. Juokingai atrodo.

REKLAMA

Žinau vienintelį – kraujo tyrimas geriausias, stipriausias. Taip galima aptikti daugiausia medžiagų. Ir mums keista – kraujyje neranda, o šlapime randa. Vadinasi, Kanada šlapime randa, o Los Andželas kraujyje – ne.

Jūs pats pamąstykite mano vietoje. Ką turiu galvoti? Juo labiau, kad naudojome tuo pačius papildus, kuriuos vartojame 15 metų. Jeigu įtartume gamintojus, tai būtų parodžiusi Lietuvos kontrolė.

Taigi vienas dalykas – arba nukrito iš dangaus, arba kas nors pakišo, arba apsiriko. Aš įsitikinęs, kad didžiausia galimybė apsirikti, nes šlapimą vežė į Kanadą.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, tokios kontrolės nesu matęs – tokio bardako ir anarchijos. Moteris paima kraują, eina su mėginiu kažkur į antrą aukštą, mes nematome, kur ji nueina. Patikrina šlapimą, vėl nueina į kambarį. Mes nematome.

Aišku, netikiu, kad kas nors būtų daroma specialiai, bet patikrinimas buvo labai netvarkingas.

– Kas per medžiaga, kuri esą rasta Aurimo organizme?

– Taip, jau išstudijavome šiandien, vakar. Prašiau ir daktarų pagalbos. Sužinojom, kad tai jau aštuonerius, ar kiek, metų uždrausta. Radome, kad tas preparatas yra 35 iš 50 Amerikos papildų. Tačiau mes amerikoniškų nenaudojam.

– Tai kas laukia dabar? Ko imsitės?

– Kodėl laukia? Mes jau veikiam. Parašėme raštus, gavome Tarptautinės federacijos atsakymą. Atsiųs B mėginį į Europą. Pageidavome, kad būtų tikrinama stipriausioje pasaulio laboratorijoje Kelne. Laukiame B mėginio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Aurimas kartą jau buvo diskvalifikuotas.

– Čia kas buvo, mes žinome – kažkokia vaikystės klaida. Gyvenime visi vaikai pridarome šposų. Tačiau dabar Aurimą pažįstu tiek metų – 10.

Supraskit mane teisingai. Aurimas – padorus, sąžiningas žmogus. Šimtu procentų tikiu, kad jis nieko draudžiamo nenaudojo. Tikrai.

– O jei jums nepavyks įrodyti savo tiesos? Kadangi tai antras kartas, Aurimo karjera gali būti baigta.

– Galiu pasakyti – esu 95 procentais įsitikinęs, kad mums pavyks. Dievas juk yra, kaip gali mus nubausti, jei nenaudojome dopingo? Vis tiek yra būdų tai įrodyti. Čia ne tas variantas, kai pernai tas snarglys naudojo, kur nusipirko internetu. Nepavadinsiu jo kitaip kaip žuliku. Prisipirkt visokio brudo ir mus kvailinti, gėdos pridaryti. O čia – ne tas žmogus. Čia – asmenybė, labai protingas, apsiskaitęs, tvarkingas vyras. Jis puikiai žino, ką daro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų