REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Naujoje portalo Tv3.lt rubrikoje „Istoriniai krepšinio perlai“ turėsite galimybę pamatyti ne tik įspūdingiausius jau istorija tapusius Lietuvos rinktinės epizodus, bet ir prisiminti geriausius Eurolygos vakarus prie televizijos ekranų praleistus su Kauno „Žalgirio“ ar Vilniaus „Lietuvos Ryto“ komandomis.

 Naujoje portalo Tv3.lt rubrikoje „Istoriniai krepšinio perlai“ turėsite galimybę pamatyti ne tik įspūdingiausius jau istorija tapusius Lietuvos rinktinės epizodus, bet ir prisiminti geriausius Eurolygos vakarus prie televizijos ekranų praleistus su Kauno „Žalgirio“ ar Vilniaus „Lietuvos Ryto“ komandomis.

REKLAMA

Jau šiandien Kauno „Žalgirio“ krepšininkai stos į keturioliktą tarpusavio dvikovą Eurolygoje su Vokietijos čempionais „Brose Basket“ ekipa. Į Eurolygos orbitą kuklus, vos 72 tūkstančius gyventojų turintis Bambergo miestas įsiveržė 2005-2006 metų sezone, pirmą kartą triumfavęs savo šalies pirmenybėse. Tuomet „Brose Basket“ ekipa vadinosi rėmėjo vardu – „GHP Bamberg“.

Kai prieš trylika metų Kauno krepšininkai pirmą kartą krovėsi lagaminus išvykai į Bambergą, ekipos treneris Antanas Sireika braižė derinius jauniesiems „Žalgirio“ sistemos auklėtiniams – kovingajam Jonui Mačiuliui ir devynmyliais žingsniais tobulėjančiam Pauliui Jankūnui. Bamberge kauniečiai turėjo verstis be čiurnos traumą patyrusio ekipos vedlio Tanokos Beardo, tad jaunųjų krepšininkų reikšmė dar labiau išaugo.  Tai buvo jau ketvirtasis T. Beardo sezonas žaliai baltų gretose, o jame komandos kapitonas pelnydavo po 13,8 taško ir atkovodavo po 8 atšokusius kamuolius. Ekipos lyderiu puolime tą sezoną buvo Darjušas Lavrinovičius, po jo persikėlęs rungtyniauti į Madrido „Real“.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau ir be charizmatiškojo T. Beardo A. Sireikos auklėtiniams sezono pradžioje sekėsi puikiai. Penkias pergales per šešias dvikovas Eurolygoje iškovojęs „Žalgiris“ pakilo į A grupės viršūnę ir nekantriai laukė sugrįžtančio lyderio. Visgi, labiausiai komandos veterano netektimi pasinaudojo trečius metus klube žaidęs Paulius Jankūnas.

REKLAMA

Būtent 2005-2006 metų sezone įvyko lūžis Pauliaus Jankūno karjeroje. Trečiajame Eurolygos sezone jo taškų vidurkis pagaliau pasiekė dviženklį - 10,8 taško, o atkovotų kamuolių skaičius per rungtynes šoktelėjo nuo 4,2 iki 6,8.

Rungtynės Bamberge – vienos tų, kuriose būsimas Kauno ekipos simbolis pradėjo dominuoti Eurolygoje, o tai buvo antras rezultatyviausias jo mačas per tada dar neilgą krepšininko karjerą. Tose įtemptose rungtynėse puolėjas pelnė 19 taškų, dvitaškius mesdamas pavydėtinu taiklumu – tikslą pasiekė šeši dvitaškiai iš devynių. Rezultatyviau P. Jankūnas sužaidė tik pirmosiose Eurolygos rungtynėse Liublijanoje, kuomet į pergalę ekipą vedė pelnydamas 21 tašką.

REKLAMA
REKLAMA

Paskutiniame ketvirtyje puikiai žaidęs P. Jankūnas pelnė penkis taškus iš eilės ir tapo pagrindiniu spurto iniciatoriumi. Žalgiriečiai šventė pergalę 72:79.

Verta paminėti, kad pirmaisiais dvejais savo profesionalo karjeros metais P. Jankūnas rezultatyvumu nežibėjo. Iki rungtynių Bamberge ir Liublijanoje rezultatyviausios Pauliaus rungtynės buvo debiutiniame sezone, kai į „Panathinaikos“ krepšį šis netikėtai sumetė 12 taškų ir tapo tikru rungtynių herojumi. Per keturiolika akistatų su Bambergo ekipa, kauniečiai iškovojo net dvylika pergalių, o prie daugumos jų svariai prisidėjo ir P. Jankūnas. 

Ypatingos šios rungtynės komandos kapitonui bus dar ir dėl to, kad atkovojęs vos du atšokusius kamuolius jis taps antru daugiausiai kamuolių atkovojusiu visų laikų Eurolygos krepšininku. Šiuo metu antroje vietoje yra graikas Ioannis Bourousis.

Kaip šiandien seksis P. Jankūnui prieš „Brose Basket“ žiūrėkite 21 val. per „Viasat Sport Baltic“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų