REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgirio“ (10-6) krepšininkai paskendo Aleksandro Nikoličiaus halės tvankume ir savo pačių klaidų liūne bei nesugebėjo pratęsti pergalių serijos Eurolygoje.

Kauno „Žalgirio“ (10-6) krepšininkai paskendo Aleksandro Nikoličiaus halės tvankume ir savo pačių klaidų liūne bei nesugebėjo pratęsti pergalių serijos Eurolygoje.

REKLAMA

Penkių laimėjimų serija nutrūko Belgrade, kur vietos „Crvena Zvezda“ palaužė Lietuvos čempionus 77:65 (16:18, 17:13, 15:14, 29:20).

5,6 tūkst. vietų areną užpildę „Crvena Zvezda“ sirgaliai užkūrė tikrą pirtį, kurios kauniečiai neatlaikė, sužaidę nerezultatyviausią sezono mačą Eurolygoje. Prieš tai mažiausiai taškų „Žalgiris“ buvo įmetęs į Madrido „Real“ krepšį - 66.

„Žalgiris“ šiose rungtynėse suklydo net 18 kartų, o net 15 iš šių kamuolių pavogė patys serbų krepšininkai. Kovą dėl atšokusių kamuolių lietuviai pralaimėjo 29:36, leisdami varžovams puolime nusiimti net 13 kamuolių.

Pirmą mačą Kaune „Žalgiriui“ buvo pavykę laimėti 78:76.

Lūžis įvyko ketvirtajame kėlinyje, kai rezultatas jo pradžioje dar buvo 50:50.

Tada serbai įsūdė keturis tritaškius, Kevinas Pangosas gavo nesportinę pražangą ir šeimininkai pabėgę 63:52 atgal nebesidairė.

REKLAMA
REKLAMA

Viso „Crvena Zvezda“ per kėlinį pataikė penkis tolimus metimus, o dešimties minučių atkarpą laimėjo 29:20.

Kauniečių užduotis labai apsunkino greitai pražangų prisirinkęs kapitonas Paulius Jankūnas ir tragiškai puolime žaidęs 23-ejų Vasilje Micičius, nepaisant visko rungtyniavęs bene ilgiausiai iš visų žalgiriečių.

REKLAMA

Serbas, anksčiau rungtyniavęs Belgrado ekipoje, atrodė visiškai pasimetęs.

V.Micičius per beveik 24 minutes sukrapštė vos du taškus (0/3 dvit., 0/3 trit., 2/2 baud.), suklydo tris kartus, atkovojo du kamuolius ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus surinko nulį naudingumo balų.

„Žalgiriui“ K.Pangosas pelnė 19 taškų (4/6 dvit., 3/7 trit., 2/2 baud.), atkvojo 7 kamuolius, atliko tris rezultatyvius perdavimus, bet suklydo keturis kartus.

P.Jankūnas be kanadiečio buvo vienintelis žaidėjas, surinkęs dviženklį taškų skaičių - 10. 9 pridėjo Aaronas White’as, 8 - klubo skausmus kentęs Edgaras Ulanovas.

REKLAMA
REKLAMA

Tragiškai rungtyniavo „Žalgirio“ centrai - Brandonas Daviesas ir Antanas Kavaliauskas kartu pelnė 4 taškus ir atkovojo 3 kamuolius.

Palyginimui, vienas K.Pangosas sugriebė septynis kamuolius.

„Žalgirio“ gretose debiutavo dukart NBA čempionas Beno Udrihas. Jis pasirodė pirmo kėlinio pabaigoje ir dvi atakas iš eilės pabaigė dvitaškiais. Tiesa, vėliau slovėnas negavo daug laiko pasireikšti ir liko su keturiais taškais per 9 minutes.

Nugalėtojams Tayloras Rochestie surinko 16 taškų (10 rez. perd.), Dejanas Davidovacas pridėjo 13, Dylanas Ennisas 12.

Kitas rungtynes kauniečiai po savaitės žais namie su Malagos „Unicaja“.

***

Ketvirtasis kėlinys: „Žalgiris“ - „Crvena Zvezda“

„Žalgiris“ buvo išlyginęs rezultatą 50:50, bet tada serbai įsūdė keturis tritaškius, Kevinas Pangosas gavo nesportinę pražangą ir šeimininkai pabėgo 63:52.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiasis kėlinys: „Žalgiris“ - „Crvena Zvezda“ 45:49 (18:16, 13:17, 14:15)

Sužaidus kiek daugiau nei minutę Šaras buvo priverstas prašyti minutės pertraukėlės - serbai pelnė penkis taškus be atsako ir atitrūko 38:31.

Aikštėje toliau vyravo klampus žaidimas, kuriame „Žalgiriui“ sekėsi ne per geriausiai - daug klaidų ir mažai taiklių metimų. „Žalgiris“ įpusėjus kėliniui atsiliko 35:40.

Kauniečiai vienu metu jau atsiliko devyniais taškais, bet kėlinį pabaigė spurtu 6:0.

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ - „Crvena Zvezda“ 31:33 (18:16, 13:17)

Aaronas White’as du kartus krepšį drebino galingais dėjimais, bet aikštėje vyravęs kiek chaotiškas ir nerezultatyvus krepšinis neleido nei vienai ekipai atitrūkti. Įpusėjus kėliniui „Crvena Zvezda“ pirmavo 27:26.

REKLAMA

Per pirmą rungtynių pusę žalgiriečiai suklydo net dešimt kartų ir niekaip nerado logiškų atakos užbaigimų. Serbai griovė visus lietuvių derinius, bet ir patys nespindėjo puolime. Net 16 baudos metimų metę šeimininkai pirmavo 33:31.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ - „Crvena Zvezda“ 18:16

Kauniečiai prastai pradėjo rungtynes - negalėjo pelnyti taškų beveik tris minutes ir atsiliko 2:8, bet ryžtingai ir tiksliai žaidęs K.Pangosas pelnė 8 taškus iš eilės ir išvedės svečius į priekį 12:10.

Beno Udrihas įspūdingai pradėjo rungtynes - pataikė du gražius dvitaškius ir leido kauniečiams pirmauti 18:16.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų