REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalėdų stebuklų metas, bet dažnai šie įvyksta ir kitomis dienomis. Ypač sporto arenose, kurios per didžiąsias metų šventes nurimsta.

Kalėdų stebuklų metas, bet dažnai šie įvyksta ir kitomis dienomis. Ypač sporto arenose, kurios per didžiąsias metų šventes nurimsta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tv3.lt kviečia prisiminti sporto įvykius, kuriais iki šiol dar sunku patikėti ir kuriems visiems laikams prilipo stebuklo etiketė.

REKLAMA

„Leicester City“ triumfas

„Leicester City“ futbolininkai sukūrė tikrą stebuklą, kai 2016 metais tapo Anglijos čempionais. Prieš sezoną jų šansai laimėti „Premier“ lygą buvo vertinami santykiu 1:5000. Apie šį Lesterio klubo pasiekimą yra kuriamas filmas.

„Barcelona“ stebuklas

Šių metų kovos mėnesį „Barcelona“ ekipa sukūrė įspūdingiausią sugrįžimą jeigu ne viso pasaulio, tai bent Europos futbolo istorijoje. UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio pirmajame mače išvykoje jie 0:4 nusileido Paryžiaus „Saint-Germain“ komandai.

REKLAMA
REKLAMA

Iki 88-osios atsakomųjų rungtynių minutės katalonai pirmavo tik 3:1 ir atrodė, kad sezonas Čempionų lygoje - baigtas. Jiems reikėjo įmušti dar tris įvarčius, norint keliauti toliau. Bet tai įvyko - per likusį laiką du kartus mušė Neymaras, o lemiamą įvartį pelnė Sergi Roberto.

„Barca“ laimėjo 6:1 ir keliavo toliau.

Mindaugo Timinsko dūris

2003 metų LKL finalo serijos pirmosios rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ baigėsi taip, kad šis mačas vis dar yra atsimenamas.

Tada atrodė, kad komandos žais pratęsimą, bet perdavimą per visą aikštę pagavęs Mindaugas Timinskas pataikė pergalingą metimą. Tam užteko 0,3 sekundės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

13 taškų per 33 sekundes

Jeigu Lietuvoje vis dar atsimenamas M.Timinsko metimas, sunku pamiršti ir Tracy McGrady pasirodymą. 2004 metų NBA reguliaraus sezono rungtynėse Hjustone „San Antonio Spurs“ likus žaisti 36 sekundes dar pirmavo prieš vietos „Rockets“ 76:68.

Tada neįtikėtiną pasirodymą surengė T.McGrady, per likusį laiką vienas surinkęs 13 taškų ir išplėšęs savo komandai pergalę 81:80.

100 taškų

Visų apkalbėtas, bet dar nepagerintas rezultatas - Wilto Chamberlaino 100 taškų per vienerias krepšinio rungtynes.

REKLAMA

1962 metais rungtynėse prieš „New York Knicks“ W.Chamberlainas pataikė 36 dvitaškius iš 63 (tada trijų taškų vertės metimo dar nebuvo) ir realizavo 28 baudų metimus iš 32.

81 taškas

Arčiausiai W.Chamberlaino buvo „Los Angeles Lakers“ legenda Kobe Bryantas, 2006 metais negailestingai baudęs „Toronto Raptors“ klubą. Tada K.Bryantas surinko 81 tašką (21/33 dvit., 7/13 trit., 18/20 baud.).

„Lakers“ laimėjo 122:104.

C.Ronaldo nuliūdinę graikai

2004 metų Europos futbolo čempionatas prasidėjo sensacingai - Graikija, vadinta blogiausia turnyro komanda, 2:1 įveikė pirmenybių šeimininkę Portugaliją.

REKLAMA

Patekę į ketvirtfinalį graikai vėl sudrebino pasaulį - namo išsiuntė čempionę Prancūziją. Graikija tapo pirmąją rinktine, kuri tame pačiame čempionate įveikė ir šeimininkus, ir čempionus.

Pusfinalyje 1:0 graikai įveikė čempionato favoritę Čekiją, o finale vėl susitiko su Portugalija. Ir čia pergalė buvo identiška - 1:0.

Prieš čempionatą graikų šansai buvo vertinami santykiu 1:150.

Stebuklas ant ledo

Šis įvykis vadinamas neabejotinai didžiausiu stebuklu per visą sporto istoriją. 1980 metų žiemos olimpinėse žaidynėse SSRS vyrų ledo ritulio rinktinė buvo laikoma favorite laimėti auksą. Ji buvo sudaryta iš didelę patirtį turinčių sporto žvaigždių. Tačiau juos nuliūdino tuo metu iš mėgėjų - studentų sudaryta JAV rinktinė, treniruojama Herbo Brookso.

JAV Sovietų rinktinę, dažnai pavadinimą geriausia visų laikų komanda, nugalėjo 4:3 ir laimėjo auksą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų