REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį Nione ištrauktus UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio burtus tv3.lt įvertino dvejus metus iš eilės geriausiu Lietuvos futbolininku renkamas Fiodoras Černychas.

Pirmadienį Nione ištrauktus UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio burtus tv3.lt įvertino dvejus metus iš eilės geriausiu Lietuvos futbolininku renkamas Fiodoras Černychas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Įdomios rungtynės, beveik visur yra ryškus favoritas. Labiausiai nustebino Madrido „Real“ ir PSG pora, nes, mano nuomone, abi komandos galėjo žaisti finale. Gaila, kad labai anksti neteksime ir vienos iš šių gerų komandų – Londono „Chelsea“ arba „Barcelona“, – pirmaisiais įspūdžiais dalijosi F. Černychas.

REKLAMA

Jis tikina, kad aštuntfinalyje savo favoritės neturės. Tiesa, pastaruoju metu F. Černychas Čempionų lygos kovas dažnai stebi su Lenkijos Balstogės „Jagiellonia“ žaidžiančiais brazilais. Jie palaiko PSG dėl ten rungtyniaujančių Neymaro ir Thiago Silva.

„Tenka sirgti su jais“, – šypsojosi geriausias Lietuvos futbolininkas.

Čempionų lygos aštuntfinaliai bus žaidžiami vasarį.

Turino „Juventus“ (Italija) – Londono „Tottenham Hotspur“ (Anglija)

„Šiokia tokia favorite laikyčiau „Juventus“, nes ji turi daugiau tokių rungtynių patirties. Be to, daug priklausys nuo to, kokios formos bus Anglijos komandos puolėjas Harry Kane’as. Jis vienas gali nulemti rungtynių baigtį“, – mano F. Černychas.

REKLAMA
REKLAMA

Italijos čempionai prieš Anglijos vicečempionus. „Juventus“ praėjusiame sezone triumfavo „Serie A“ o „Tottenham Hotspur“ užtikrintai laimėjo „Premier“ lygos sidabro medalius. Londono komanda aštuoniais taškais aplenkė trečiojoje vietoje likusią „Manchester City“.

Šiemet abi ekipos savo šalių čempionatuose stringa. „Tottenham Hotspur“ (28 taškai) užima šeštąją „Premier“ lygos poziciją. „Juventus“ Italijoje rikiuojasi trečias (40 taškų), dviem taškais atsilikdamas nuo pirmaujančio Milano „Inter“ ir vienu – „Napoli“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tottenham Hotspur“ laimėjo H grupę, kurioje žaidė titulą ginantis „Real“ ir Vokietijos grandė Dortmundo „Borussia“. Turino futbolininkai D grupėje nusileido vienintelei „Barcelona“.

„Basel“ (Šveicarija) – „Manchester City“ (Anglija)

„Manau, „Manchester City“ neturės vargo, nes šiemet žaidžia labai gerai, buvo nepralaimėjusi daug rungtynių iš eilės“, – vertino Lietuvos rinktinės kapitonas.

Bazelio komanda Šveicarijos čempionatą laimėjo aštuonerius metus paeiliui. Šiemet pavyko prasibrauti ir į Čempionų lygos atkrintamąsias. „Basel“ A grupėje aplenkė Maskvos CSKA ir Lisabonos „Benfica“, o į priekį praleido „Manchester United“.

REKLAMA

Šveicarų aštuntfinalyje laukia dar vienas Mančesterio barjeras. Šįkart ne raudonas, o mėlynas. Bazelio komanda A grupėje pirmąjį mačą su „United“ svečiuose pralaimėjo 0:3, o vėliau Jose Mourinho auklėtinius namie netikėtai parklupdė 1:0. Tiesa, tąkart Mančesterio futbolininkams rungtynės nieko nebelėmė.

„Manchester City“ iki paskutiniojo F grupės turo pretendavo laimėti visus mačus, bet netikėtai 1:2 krito Donecke. Šios rungtynės turnyro lentelei jokios įtakos neturėjo. Pepo Guardiolos auklėtiniai patyrė pirmąją nesėkmę po 28 nepralaimėtų rungtynių iš eilės.

REKLAMA

Šiemet Mančesterio komanda užtikrintai pirmauja „Premier“ lygoje, 11 taškų lenkdama „United“, kurią sekmadienį nugalėjo 2:1.

„Porto“ (Portugalija) – „Liverpool“ (Anglija)

„Manau, toliau turėtų prasibrauti „Liverpool“. Pasitikėjimo savo jėgomis, greičiausiai, pridės ir pergalė 7:0 prieš Maskvos „Spartak“, – priminė F. Černychas.

Liverpulio futbolininkai E grupėje triumfavo, įmušdami 23 įvarčius. Rezultatyviau pirmajame etape žaidė PSG (25), bet ji laimėjo penkerias rungtynes, „Liverpool“ – trejas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Porto“ išgyveno G grupėje, į priekį praleidęs Stambulo „Besiktas“, bet aplenkęs „RB Leipzig“ ir Prancūzijos čempioną „Monaco“.

„Liverpool“ šiemet, kaip ir pasibaigus praėjusiam „Premier“ lygos sezonui, turnyro lentelėje rikiuojasi ketvirta.

Portugalijoje – dvivaldystė. „Primeira“ pirmauja po 36 taškus turinčios „Porto“ ir Lisabonos „Sporting“.

Madrido „Real“ (Ispanija) – Paryžiaus „Saint-Germain“ (Prancūzija)

„Vienos įdomiausių rungtynių. Man poros favoritas neaiškus, nes abi komandos galėtų susitikti šio sezono finale. PSG ir Čempionų lygoje, ir savo čempionate žaidė gerai, ko negalima pasakyti apie „Real“, bet ši komanda labiau patyrusi“, – analizavo „Jagiellonia“ saugas F. Černychas.

REKLAMA

PSG Čempionų lygoje padarė viską, ką galėjo. Paryžiaus žvaigždynas paskutiniajame ture svečiuose 1:3 pralaimėjo Miuncheno „Bayern“, bet dėl geresnio tarpusavio rungtynių įvarčio santykio iškovojo pirmąją grupės vietą.

„Real“ H grupėje neįkandamu riešutu tapo „Tottenham Hotspur“. Madrido futbolininkai namie sužaidė 1:1, o svečiuose pralaimėjo 1:3.

Ispanijos čempionai stringa ir vietinėse varžybose, kur yra ketvirti. „Real“ aštuoniais taškai atsilieka nuo „Barcelona“, trimis – „Valencia“, dviem – Madrido „Atletico“.

REKLAMA

PSG „Ligue 1“ kol kas neturi lygių ir devyniais taškais lenkia „Monaco“, Marselio ir Liono „Olympique“.

Londono „Chelsea“ (Anglija) – „Barcelona“ (Ispanija)

„Šiuo metu „Barcelona“ priekyje, bet, manau, „Chelsea“ gali pateikti ir siurprizą. Jos koziris – taktiškai labai stiprus treneris, kuris gali paruošti komandą šioms rungtynėms“, – įsitikinęs F. Černychas.

Anglijos čempionė prieš Ispanijos vicečempionę ir tvirtą sezono lyderę. Ji aštuoniais taškais lenkia „Real“, nors pernai „Primera“ trimis pralaimėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet „Barcelona“ nugalėjo Čempionų lygos D grupėje, kurioje žaidė ir „Juventus“. Leo Messi komanda iškovojo keturias pergales ir dukart sužaidė lygiosiomis, per šešerias rungtynes praleisdama įvartį.

„Chelsea“ tokia statistika pasigirti negali. Ji paskutiniajame C grupės ture namie 1:1 sužaidė su „Atletico“ ir į viršūnę praleido „Roma“. Londono futbolininkai grupės nelaimėjo ir per aštuntfinalio burtus pateko į antrąjį krepšelį.

Antonio Conte auklėtiniai stringa „Premier“ lygoje. Čempionai treti, trimis taškais besivydami „United“ ir 14 – „City“.

REKLAMA

Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) – Stambulo „Besiktas“ (Turkija)

„Viena iš dviejų labiausiai nuspėjamų porų. „Bayern“ turėtų nugalėti „Bešiktaš“, nes tai – skirtingo lygio komandos. Stambulo komanda laimėjo savo grupę, bet ji nebuvo labai stipri, be ryškaus lyderio, visų komandų pajėgumas maždaug vienodas“, – vertino F. Černychas.

Stambulo futbolininkai tapo šio sezono atradimu, patekę į pirmąjį aštuntfinalio krepšelį, nes laimėjo G grupę, kurioje taip pat žaidė „Porto“, „RB Leipzig“ ir „Monaco“.

REKLAMA

„Besiktas“ šalies lygoje triumfavo dukart iš eilės. Tiesa, šiemet čempionas rikiuojasi ketvirtas, atsilikdamas nuo kitų Stambulo klubų: dviem taškais – nuo „Fenerbahce“, trimis – „Basaksehir“, penkiais – „Galatasaray“.

„Bayern“ Čempionų lygos B grupėje surinko tiek pat taškų, kiek ir „Saint-Germain“ – 15. Vis dėlto, Miucheno futbolininkai liko antri, nes Paryžiuje pralaimėjo 0:3, o namie nugalėjo 3:1.

Sezono pradžia „Bayern“ buvo sunki. Komanda strigo ir Bundeslygoje, tad italą Carlo Ancelotti prie komandos vairo pakeitė Juppas Heynckesas.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar bavarai užtikrintai pirmauja savo čempionate, aštuoniais taškais lenkdami „RB Leipzig“.

„Sevilla“ (Ispanija) – „Manchester United“ (Anglija)

„Sevilla“ gera komanda ir nenustebčiau, jei ji pateiktų netikėtumą. Vis dėlto, manau, toliau eis MU“, – prognozavo tv3.lt pašnekovas.

J. Mourinho auklėtiniai anksčiau laiko užsitikrino A grupės nugalėtojų vardus. „Manchester United“ gana užtikrintai žaidžia ir „Premier“ lygoje, kur užima antrąją vietą, bet 11 taškų atsilieka nuo „Manchester City“, kuriam savaitgalį namie pralaimėjo 1:2.

„Sevilla“ į aštuntfinalį pateko kaip antra F grupės komanda, pralaimėjusi „Liverpool“, bet aplenkusi „Spartak“ ir Slovėnijos „Maribor“.

Sevilijos futbolininkai kol kas stringa šalies čempionate, kur yra penki. „Sevilla“ trimis atsilieka nuo „Real“, penkiais – Madrido „Atletico“, šešiais – „Valencia“, 11 – „Barcelona“.

Donecko „Šachtar“ (Ukraina) – „Roma“ (Italija)

„Roma“ atrodo stipresnė, bet „Šachtar“ parodė, ką sugeba ir nugalėjo „Man City“. Jos patekimas į aštuntfinalį nenustebino, nes žinojau, kad tai gera komanda, galinti žaisti su visais. Manau, dabar „Šachtar“ ir „Roma“ turi lygius šansus“, – svarstė F. Černychas.

REKLAMA

Italijos vicečempionai Romos futbolininkai į pirmąjį krepšelį įšoko paskutiniajame ture 1:0 nugalėję Agdamo „Qarabag“ iš Azerbaidžano. „Roma“ ir „Chelsea“ C grupėje surinko po 11 taškų, bet italai svečiuose sužaidė 3:3, o namie Anglijos čempionus sutriuškino 3:0.

„Serie A“ Romos komanda rikiuojasi ketvirta, trimis taškais atsilikdama nuo „Juventus“, keturiais – „Napoli“, penkiais – „Inter“.

Ukrainos čempionas „Šachtar“ šalies lygoje pirmauja ir šiemet, trimis taškais lenkdamas Kijevo „Dinamo“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų