REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Greta Jakaitytė (nuotr. Manto Stankevičiaus)

„Pradinėse klasėse buvau viena stipriausių tarp mergaičių ir berniukų, - nusijuokia bikinio kategorijos atletė Greta Jakaitytė, savaitgalį šventusi pergalę Raudondvario taurės varžybose. - Nuo pat mažens buvau aktyvi. Lankiau lengvąją atletiką, karatė, aerobiką, jogą, kalanetiką, o prieš šešis metus pradėjau auginti raumenis sporto salėje“.

33

„Pradinėse klasėse buvau viena stipriausių tarp mergaičių ir berniukų, - nusijuokia bikinio kategorijos atletė Greta Jakaitytė, savaitgalį šventusi pergalę Raudondvario taurės varžybose. - Nuo pat mažens buvau aktyvi. Lankiau lengvąją atletiką, karatė, aerobiką, jogą, kalanetiką, o prieš šešis metus pradėjau auginti raumenis sporto salėje“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Greta teigia dariusi ne vieną pertrauką santykiuose su sportu - dėl sveikatos ar mokslų. „Bet visada mėgdavau pabėgioti, ilgai vaikščioti“, - teigė 24-erių atletė.

REKLAMA

Paklausta, kas merginą nuvijo į bikinio varžybas, G. Jakaitytė nusišypso: „Vyti, niekas nevijo. Sportas jau buvo „įaugęs į kraują“. Mintis apie varžybas atsirado, kai salėje nepažįstami žmonės pradėjo klausinėti, ar ruošiuosi bikinio varžyboms“.

Startavo anksčiau

Būtent tada Greta sugalvojo susisiekti su savo pirmuoju treneriu Arvydu Mickumi ir jam pasirodyti. „Prieš pusantrų metų nuvykau pas jį, į savo gimtąjį Jurbarką, pabandžiau pozuoti... Sekėsi tragiškai, bet treneris pasakė „Tu jau dabar ruoškis“, - prisiminė G. Jakaitytė. - Tačiau buvau paskutinio kurso studentė, nenorėjau pakenkti mokslams ir bakalauro gynimui, mintis apie varžybas atidėjau rudeniui“.

REKLAMA
REKLAMA

Per pusmetį Greta „paaugo“ ir treneris paskatino eiti varžytis „Body Fitness“ kategorijoje. Prieš metus įvyko jos debiutas būtent šioje jaunimo kategorijoje. „O šiais metais, kadangi jaunime dalyvauti nebegaliu, nusprendžiau vis gi bandyti bikinio kategoriją“, - teigė Greta.

Pirmasis startas šioje kategorijoje– pirmoji taurė. „Jei atvirai, šitam sezonui ruoštis net neplanavau, bet likus vienuolikai savaičių sugalvojome, kad bandome ruoštis Vilniaus taurei. Turėjau numesti 15 kilogramų svorio, kad pasiekčiau savo varžybinę formą, - pasakojo atletė. - Ačiū savo treneriui, kuris sudėliojo visą planą ir su maksimaliu sveikatos ir geros savijautos išsaugojimu jį įgyvendinome net anksčiau nei planuota ir galėjau dalyvauti Raudondvario taurės varžybose“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak merginos, tai didelė pergalė prieš save ir milžiniškas savęs išbandymas. „Juo labiau, kai ne vienas galvojo, o kai kurie net ir sakė, kad nespėsiu pasiruošti“, - akimi mirktelėjo G. Jakaitytė.

Ambicingi planai

„Scenoje stengiuosi galvoti tik apie pozavimą, o didžiausios emocijos užplūsta vos nulipus nuo jos. Dažnai akys prisipildo ašarų, nes užplūsta emocijos arba ką nors labai skauda, - dabar su šypsena veide prisimena varžybų stresą mergina. – Kiek kainuoja valios ir ryžto kainuoja šis sportas? Kai 2011-ais metais buvo pristatyta bikinio kategorija, ji priminė dabartinę „Fitness Model“ . Tačiau merginos ėmė sparčiai tobulėti. Dabar neraumeningas bikini niekur neužims jokios prizinės vietos. O jei ateitumėte į salę pažiūrėti, su kokiais svoriais auginami tie gražūs moteriški apvalumai, abejonių nekiltų, ar tai sportas, ar ne“.

REKLAMA

G. Jakaitytė pasidžiaugė, kad sporto salėje niekada nesijaučia viena – juk ją treniruoja širdies draugas. „Ričardas Ramanauskas, - išdidžiai taria savo trenerio vardą ir pavardę Greta. – Mes susipažinome... Sporto salėje. Taip jau sutapo, kad jis tada irgi ruošėsi varžyboms pas A. Mickų, tačiau Jurbarke dar nepradėjom bendrauti. Netrukus persikėliau gyventi į Kauną ir sporto klube, kuriame sportavau, pamačiau, kad ir Ričardas jame lieja prakaitą. Po kelių savaičių pradėjome susirašinėti „Facebook‘e“... Taip viskas ir prasidėjo“.

REKLAMA

Greta pasakojo, kad Ričardas yra atsakingas už mitybos, sporto, papildų ir vitaminų planą. „Tačiau kitų sportininkų ruošimu varžyboms jis neužsiima, o ir bikinio pozavimo subtilybėmis nesidomi, - juokėsi atletė. - Čia man pagelbėjo mano komandos, „Power Team Gym“ treneris Adolis Mikelionis, kuris moko mane tinkamai pozuoti“.

Atletiškoji Greta prisipažino, kad jai patinka sportininkės, kurios išsaugo natūralumą, moteriškumą, atrodo paprastos ir draugiškos. „Man labai patinka Olivia Pochankova, Jana Kuznecova, Etila Santiago. Mano ateitis? Artimiausiuose planuose - kontrakto pasirašymas su sporto modelių agentūra“, - atskleidė G. Jakaitytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų