REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį startuoja antrasis Čempionų lygos turas. Jį UEFA svetainė pasitinka pristatydama iš buvusių futbolininkų, kurie dabar dirba treneriais, sudarytą vienuolikę.

Antradienį startuoja antrasis Čempionų lygos turas. Jį UEFA svetainė pasitinka pristatydama iš buvusių futbolininkų, kurie dabar dirba treneriais, sudarytą vienuolikę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UEFA pasirinko šiuolaikišką 3-5-1-1 taktinę schemą.

Vartininkas – Senolas Gunesas (Stambulo „Bešiktaš“)

S. Gunesas, gindamas Trabzono „Trabzonspor“ vartus, šešiskart tapo Turkijos čempionu ir laimėjo tris šalies taures. S. Gunesas „Trabzonspor“ praleido 15 metų (1972–1987). Vartininkas sužaidė 31 rungtynes Turkijos rinktinėje, penkeriose jų buvo komandos kapitonu.

REKLAMA

Dešinysis kraštas – Sergio Conceicao („Porto“)

S. Conceicao, prieš persikeldamas į Romos „Lazio“, su „Porto“ dukart tapo Portugalijos čempionu. Futbolininkas, kartu su Italijos klubu, į viršų kėlė UEFA ir Italijos taures, UEFA supertaurę, tapo Italijos čempionu. S. Conceicao sužaidė 56 mačus Portugalijos rinktinėje, įmušė 12 įvarčių. Tarp jų – hetriką 2000 Europos čempionato susitikime su vokiečiais.

REKLAMA
REKLAMA

Vidurio gynėjas – Mauricio Pochettino (Londono „Tottenham Hotspur“)

Kietu žaidimu pasižymėjęs gynėjas „Newell’s Old Boys“ rungtyniavo kartu su legendiniu argentiniečiu Diego Maradona. M. Pochettino, persikėlęs į Europą, su Barselonos „Espanyol“ laimėjo Ispanijos taurę. Gynėjas taip pat žaidė Paryžiaus „Saint-Germain“ ir „Bordeaux“.

Vidurio gynėjas – Massimo Carrera (Maskvos „Spartak“)

Italas 1991-aisiais prisijungė prie Turino „Juventus“, o po dviejų metų laimėjo UEFA taurę. 1995–1996 metų sezone į viršų keltas ir Čempionų lygos trofėjus. Tiesa, M. Carrera finale nežaidė. Futbolininkas kartą vilkėjo Italijos rinktinės aprangą, o karjerą tęsė iki 2008-ųjų. Jam tada buvo 44-eri.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vidurio gynėjas – Darko Milaničius („Maribor“)

D. Milaničius, sulaukęs 17-os, prisijungė prie Belgrado „Partizan“, su kuriuo laimėjo pirmąją Jugoslavijos lygą ir dvi šalies taures. Futbolininkas sužaidė beveik 200 rungtynių su „Sturm Graz“ marškinėliais, dukart tapo Austrijos čempionu ir laimėjo tris šalies taures. D. Milaničius 42 kartus gynė Slovėnijos rinktinės garbę.

Kairysis kraštas – Giovanni van Bronckhorstas (Roterdamo „Feyenoord“)

Karjerą pradėjo būtent su gimtojo miesto „Feyenoord“. Tada išvyko į Škotiją – Glazgo „Rangers“. Ten iškovoti trys trofėjai – čempionatas, vietos ir lygos taurės. Olandas su Londono „Arsenal“ laimėjo Anglijos čempionatą ir FA taurę. Vyšnia ant karjeros torto tapo „Barcelona“. G. van Bronckhorstas su katalonais dukart laimėjo Ispanijos pirmenybes, o kartą triumfavo ir Čempionų lygoje. Olandas karjerą baigė būtent „Feyenoord“. Futbolininkas sužaidė 107 rungtynes savo šalies rinktinėje, o 2010-aisiais rungtyniavo pasaulio čempionato finale.

REKLAMA

Saugas – Josepas Guardiola („Manchester City“)

„Barcelona“ auklėtinis. Laimėjo UEFA Čempionų ir Europos lygas, dvi supertaures, džiaugėsi šešiais Ispanijos čempiono titulais, dviem šalies taurėmis ir dviem supertaurėmis. J. Guardiola vėliau žaidė Italijos „Brescia“, „Roma“, Saudo Arabijos „Al-Ahli“ ir Meksikos „Dorados“. Ispanas – 1992-ųjų olimpinis čempionas.

Saugas – Antonio Conte (Londono „Chelsea“)

A. Conte karjerą pradėjo gimtajame „Lecce“, bet ryškiausiomis spalvomis suspindo „Juventus“. Futbolininkas su šia komanda laimėjo UEFA Čempionų, Europos ir Intertoto taures, penkiskart tapo Italijos čempionu, tris – supertaurės, du – taurės laimėtoju.

REKLAMA

Saugas – Diego Simeone (Madrido „Atletico“)

Ilgametis Argentinos rinktinės narys žaidė tokiose Europos komandose kaip „Sevilla“, „Atletico“, Milano „Inter“ ar „Lazio“. D. Simeone laimėjęs UEFA taurę, supertaurę, tapęs Ispanijos ir Italijos čempionu, abiejų šalių taurių laimėtoju.

Atakuojantis saugas – Zinedine’as Zidane’as (Madrido „Real“)

Prancūzo karjera pradėjo žydėti, kai jis iš „Bordeaux“ išvyko į „Juventus“. Ten futbolininkas dukart tapo Italijos čempionu. Z. Zidane’as 2001-aisiais atiteko tuomet brangiausio pasaulio futbolininko vardas – jį įsigijo „Real“. Saugas su Madrido komanda laimėjo UEFA Čempionų lygą, tarpkontinentinę klubų taurę ir supertaurę. Futbolininkas tapo ir Ispanijos čempionu. Įspūdinga ir Z. Zidane’o karjera su Prancūzijos rinktine. Su ja laimėtas 1998-ųjų pasaulio bei 2000-ųjų Europos čempionatai.

Puolėjas – Ernesto Valverde („Barcelona“)

Futbolininkas, per 170 rungtynių su Bilbao „Athletic“ apranga, pelnęs 44 įvarčius. E. Valverde su šia komanda žaidė ir UEFA taurės finale. Tarp klubų, kuriuose puolėjas rungtyniavęs, yra ir dabar treniruojama „Barcelona“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų