REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Arvydas Gervė (nuotr. asm. archyvo)

„Verdantis kraujas darė savo: skraidė mano priešininko šalmas iš ringo. Norėjau pademonstruoti gražią kovą, tačiau priešininkas buvo labiau patyręs, pralaimėjau kovą taškais“, - savo debiutą ringe prisimena klubo „Titanas“ auklėtinis Arvydas Gervė.

9

„Verdantis kraujas darė savo: skraidė mano priešininko šalmas iš ringo. Norėjau pademonstruoti gražią kovą, tačiau priešininkas buvo labiau patyręs, pralaimėjau kovą taškais“, - savo debiutą ringe prisimena klubo „Titanas“ auklėtinis Arvydas Gervė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Šis pralaimėjimas tapo mano didžiausia motyvacija treniruotis dar smarkiau“, - šypteli kovotojas.

REKLAMA

O viskas prasidėjo nuo televizijos kanalo, kuris nuolat transliuodavo įvairius kovų turnyrus. „Šešiolika metų užsiiminėjau gimnastika... Tačiau transliuojami kovų turnyrai mane sužavėjo. Tada atsirado „kriaušė“ garaže ir kita kovos menų atributika, - pasakojo A. Gervė. – Pradėjau naršyti internete ir užmačiau Muay Thai kovas. Jos man labai patiko“.

Kartu su tėčiu bei jaunesniuoju broliu Arvydas dažnai lankydavosi pirtyje „Undinė“. Tose pačiose patalpose yra įsikūręs ir kovos klubas „Titanas“.

REKLAMA
REKLAMA

Sporto šaka - širdyje

„Visada matydavau sportininkus, einančius į treniruotes. Nuo mažų dienų tai traukė mano akį, - nusijuokė 25-erių A. Gervė. – Vieną dieną tiesiog apsisprendžiau pabandyti“.

„Titano“ salėje vaikinui puikiai sekėsi – gimnasto fizinis pasiruošimas stebino netgi trenerius.

„Greitai mane perkėlė į profesionalų grupę. Tik po pirmosios „A“ grupės treniruotės supratau, ką reiškia „sunki treniruotė“, - teigė kovotojas. - Tuo metu man atrodė, kad tai yra pati sunkiausia treniruotė mano gyvenime. Ji manęs nepalaužė, tik sukėlė norą judėti pirmyn. Esu ir visada būsiu ištikimas klubui „Titanas“, nes būtent čia yra mokoma tikro Muay Thai meno“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prabilus apie Muay Thai kovotojo akys užsidega. „Tai yra sporto šaka, kuri yra man prie širdys... Ji yra mano širdyje, - sako A. Gervė. – Čia galima smūgiuoti tiek alkūnėmis, tiek kumščiais, tiek kojomis ir keliais. Čia smūgiai yra mirtini, čia nepakanka tiesiog rinkti taškų kovos metu, nuolat privalai galvoti, kaip „apžaisti“, apgauti... Muay Thai – tarsi šachmatai“.

Prašė nuolaidos

Kovotojo teigimu, ne žmogus pasirenka ringą. „O pats ringas pasirenka žmogų. Juk ne kiekvienas, žengęs į ringą, lipa į jį dar kartą, - teigia A. Gervė. – Privalai būti psichologiškai, dvasiškai ir fiziškai stiprus, jei nori į ringą žengti dar ir dar kartą“.

REKLAMA

Prieš pustrečių metų A. Gervė su sužadėtine išvyko gyventi į Norvegiją. „Tiesiog nusprendėme pradėti savo gyvenimą, išvykome užsidirbti pinigų“, - atvirai sakė kovotojas.

Tik nuvykęs į naujuosius namus A. Gervė pradėjo ieškoti tinkamo kovos menų klubo. „Pačiame miesto centre susiradau klubą „Stavanger MMA“, kuriame vyko ir Muay Thai treniruotės. Teko prašyti nuolaidos mėnesiniam mokesčiui už klubą, nes daug pinigų tik atvažiavę į Norvegiją neturėjome, - prisipažino kovotojas. – Treneriai pamatė, kad esu perspektyvus ir labai rimtai nusiteikęs, todėl netrukus įėjimas į sporto klubą man tapo nemokamas“.

REKLAMA

Lietuvis kiek apgailestauja, kad Norvegijoje jo mylima sporto šaka nėra labai populiari. „Čia visiems kur kas įdomesnis boksas bei kikboksas. Šių sporto šakų atstovai netgi rėmėjus turi... Tačiau labai tikiuosi, kad atsivers visų akys ir dėl Muay Thai“, - šypsojosi A. Gervė.

Laukė galimybės

Prireikė dviejų metų, kol lietuvis žengė į „skandinavišką“ ringą. „Pagal įstatymus turėjau pragyventi čia du metus – tik tuomet įgijau teisę kovoti Norvegijos čempionate, - sakė kovotojas. – Tačiau dabar esu čempionas 71 kilogramų svorio kategorijoje ir labai tikiuosi, kad mano pergalės prisidės prie Muay Thai populiarinimo čia. Jau dabar džiaugiuosi, kad kovotojų lygis kyla, vis daugiau jų vyksta treniruotis į Tailandą“.

Apie savo sportines svajones A. Gervė nepasakoja. „Svajonės pildosi, kai jų niekam nesakai“, - nusijuokia.

Šiuo metu Arvydas ruošiasi šeštadienį Kaune vyksiančiam „MMA Bushido & KOK World Series 2017“ turnyrui. Kaunietis surems pirštines su „Sparta Fight Gym“ auklėtiniu Igoriu Osininu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų