REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
49
Pau Gasolis (nuotr. Fotodiena/Mato Baranausko)

Šį sekmadienio vakarą įvyko kova dėl Europos vyrų krepšinio čempionato bronzos medalių. Tarpusavyje dėl šio apdovanojimo susikovė ispanai ir rusai.

49

Šį sekmadienio vakarą įvyko kova dėl Europos vyrų krepšinio čempionato bronzos medalių. Tarpusavyje dėl šio apdovanojimo susikovė ispanai ir rusai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nuo pat pirmos dvikovos minutės ispanams pavyko pabėgti į priekį. Netrukus jie įgijo dviženklę persvarą, kuri laikėsi iki pat ketvirtojo kėlinio pradžios. Lemiame ketvirtyje rusai dar pabandė kibti ispanams į atlapus ir sumažino atsilikimą iki 2 taškų, bet šie parodė savo meistriškumą, įveikė varžovus rezultatu - 93:85 ir iškovojo bronzos medalius..

REKLAMA

Bronzos medaliai atiteko Ispanijai, o viena iš šio turnyro staigmenų tapusi Rusija namo grįš tuščiomis. Šis čempionatas tapo paskutiniu 37-erių veteranui ispanui Juanui Carlosui Navarro. Neaišku, ar rinktinei dar atstovaus ir jo bendraamžis Pau Gasolis. 

Rungtynių eiga:

Pirmas kėlinys

Dvikovą geriau pradėjo Ispanijos krepšininkai, kurie sužaidus 5 minutes buvo priekyje - 13:5. 

Ispanų gretose rezultatyviausiai rungtynes pradėjo Markas Gasolis, kuris pelnė 6 taškus. Tuo tarpu Rusijos rinktinėje visus 5 taškus surinko Aleksejus Švedas.

REKLAMA
REKLAMA

Likus žaisti 2 minutes po nesportinės N. Kurbanovo pražangos skausmingai ant parketo krenta Markas Gasolis. Bet kiek pavaikščiojęs po aikštelę jis stoja mesti baudos metimų. Netrukus yra pakeičiamas. Po pirmojo kėlinio Ispanija pirmauja rezultatu - 21:13.

Antras kėlinys

Antrasis kėlinys šiek tiek sėkmingiau klostėsi ispanams. Jie greitai pasiekė dviženklę persvarą. Sužaidus 6 minutes ispanai buvo priekyje rezultatu 34:24.

Iš susižeidusio M. Gasolio lyderio vaidmenį perėmė jo vyresnysis brolis Pau. Antrojo kėlinio pabaigoje jis jau buvo pelnęs 10 taškų, atkovojęs 5 kamuolius ir atlikęs 2 rezultatyvius perdavimus. Rusų gretose 12 taškų pelnė A.  Švedas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sėkmingiau kėlinio pabaigą sužaidę ispanai pirmavo užtikrintu skirtumu - 45:28.

Trečias kėlinys

Trečiąjį kėlinį rusai pradėjo 5 taškai be atsako. Tačiau tada 2 taškus pelnė Ricky Rubio ir dėjimą atliko į aikštelę sugrįžęs Markas Gasolis. Ispanai priekyje - 49:33.

M. Gasolis ir toliau siautėjo aikštelėje. Jis ne tik dar pelnė du taškus, bet ir įmetė tritaškį (iš viso jis jau pelnė 17 taškų). Sužaidus puse trečio kėlinio rusai atsilieka - 40:54.

Tritaškį metimą paskutinėmis sekundėmis pataikę rusai sušvelnino atsilikimą iki 11 taškų - 55:66.

REKLAMA

Ketvirtas kėlinys

Lemiame ketvirtyje ispanai toliau užtikrintai kontroliavo situaciją. Ką rusams pavykdavo padaryti, tai sumažinti kelis kartus atsilikimą iki 8 taškų - 68:76 (likus žaisti 4 min. 30 sek.).

Bet tada sekė D. Kulagino tritaškis ir rusai privertė Ispanijos rinktinės trenerį Sergio Scariolo prašyti minutės pertraukėlės. Iš ispanų persvaros liko tik 5 taškai. 

Likus žaisti 2 min. 45 sek. rusai atsilieka jau tik 2 taškais - 76:78. Dvi iš eilės rusų klaidos ir Ispanija vėl kiek lengviau atsikvepia - 83:76.

Galingai grupės etape žygiavę ispanai iškovojo visas penkias pergales. Didesnio pasipriešinimo Europos čempionai nesutiko ir aštuntfinalio bei ketvirtfinalio etapuose. Bet pusfinalyje pergalingą ispanų žygį sustabdė jauna bei ambicinga Slovėnijos rinktinė.

REKLAMA

Savo ruožtu Rusijos rinktinė, kaip ir Slovėnija, tapo turnyro staigmena. Grupės etape rusai pralaimėjo tik latviams. Vėliau Rusija sėkmingai nužygiavo iki pusfinalio, kuriame turėjo pripažinti Serbijos rinktinės pranašumą. Įdomu tai, kad grupės etape Rusija jau buvo įveikusi serbus, bet antrą kartą to padaryti nepavyko.

Pagal sudėtį ir demonstruojamą žaidimą, Ispanijos rinktinė atrodo pranašesnė už rusus. Tačiau reikia nepamiršti, kad ispanai čia atvyko laimėti aukso medalių. Tad netikėtas pralaimėjimas slovėnams galėjo pakirsti ispanų motyvaciją. Tiesa, iškart po pralaimėjimo pusfinalyje, vienas Ispanijos rinktinės lyderių Markas Gasolis žurnalistams aiškiai pasakė: „Mes atvykome čia laimėti medalių, todėl kovoje dėl bronzos atiduosime visas jėgas.“

Neabejotinas Rusijos rinktinės lyderis yra Aleksejus Švedas. Šis krepšininkas šiuo metu yra rezultatyviausias čempionato krepšininkas. Tuo tarpu Ispanijos rinktinės gretose pirmaisiais smuikais griežia broliai Pau ir Markas Gasoliai. Iki slovėnų, niekam šio dviejų bokštų dueto nebuvo pavykę sustabdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų