REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Andrejus Kirilenka (nuotr. SCANPIX)

Vos prieš metus legendinis Rusijos krepšininkas Andrejus Kirilenko tapo šios šalies krepšinio federacijos prezidentu.

17

Vos prieš metus legendinis Rusijos krepšininkas Andrejus Kirilenko tapo šios šalies krepšinio federacijos prezidentu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prabėgo metais, o jis jau mėgaujasi pergalingu savo šalies rinktinės žaidimu. Nors rusams dar liko dvi kovos, bet vien patekimas į pusfinalį, anot A. Kirilenko, jau yra milžiniškas pasiekimas.

REKLAMA

- Ką Rusijos rinktinei reiškia patekimas į geriausiųjų ketvertą?

- Tai yra milžiniškas laimėjimas. Net sunku žodžiais apsakyti. Mes turėjome sunkų laikotarpį pastaruosius ketverius metus, todėl šis čempionatas jau dabar yra tikra atgaiva. Rusijos rinktinės žaidimas sugrąžino mus į krepšinio žemėlapį, bet tuo pačiu ir pridėjo dar daugiau atsakomybės. Manau, kad Rusijos rinktinės gerbėjai yra laimingi matydami tokią rinktinę, tokį puikų žaidimą.

REKLAMA
REKLAMA

Šįvakar mes kovosime dėl patekimo į finalą. Tai auksinė galimybė šiems vyrukams. Kartais ji gali pasitaikyti tik kartą gyvenime. Noriu pasakyti, kad tu gali laimėti arba pralaimėti, bet privalai išnaudoti galimybę tose rungtynėse atiduoti visą save.

- Kokios yra šios Rusijos komandos stipriosios pusės?

- Mes žaidžiame komandinį krepšinį. Žaidėjai yra pasiryžęs aukotis dėl kiekvieno kamuolio. Būtent pats požiūris į žaidimą ir duoda savo vaisių. Noriu matyti tokią Rusijos rinktinę, kuri būtų pavyzdys ateities kartoms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Pasakykite keletą žodžių apie Lietuvą. Jūs ketvirtfinalyje įveikėte graikus, kuriems lietuviai pralaimėjo aštuntfinalyje. Kaip manote, kodėl Lietuva pralaimėjo?

- Stebėjau tą aštuntfinalio dvikovą. Manau, kad tada graikai žaidė labai susikoncentravę. Jie toli gražu nepriminė tos rinktinės, kuriai itin sunkiai sekėsi grupės kovose.

Dvikovoje su Lietuva jie buvo itin atsargūs. Jie pataikė metimus ir darė tą patį, ką ir su mumis – bandė sugriauti varžovų žaidimą. Graikija sugeba pastatyti varžovus į tokią poziciją, kur turi visą laiką „medžioti“, jausti spaudimą. Jie yra puikūs griaudami kitų komandų žaidimą, todėl esame laimingi, kad mums pavyko įveikti šią rinktinę.

REKLAMA

- Ar labai nustebino, kad lietuvių nėra geriausiųjų ketverte?

- Aš myliu Lietuvos rinktinę. Matau ten daug jaunų žaidėjų, kurie gali žaisti krepšinį aukščiausiame lygyje. Bet tokio formato turnyruose viską kartais lemia vienos rungtynės. Šįkart lietuviams nepasisekė. Bet nemanau, kad Lietuvos sirgaliams reikėtų kažko baimintis. Ši lietuvių karta gali žaisti kokybišką ir pergalingą krepšinį. Tad kitą dieną jūs vėl būsite kitokie ir pasieksite savo tikslus.

- Prieš 10 metų Rusija tapo Europos čempione. Ar įmanoma tai pakartoti šiemet?

- Manau, kad Rusijos rinktinę gali sustabdyti tik mes patys. Jei mes netikėsime, kad galime laimėti, tada ir nelaimėsime. Bet manau, kad šiemet Rusija jau parodė, jog gali žaisti gerą krepšinį. Mūsų žaidimo lygis yra geras. Žinome, kad galime žaisti dar geriau. Tad netrukus viskas ir paaiškės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų