REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš Europos čempionato pradžią Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės laukia paskutinis ir pats rimčiausias išbandymas. Ketvirtadienį į Lietuvą atvyko Ispanijos žvaigždynas, o penktadienį jie žengs į aikštę Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Prieš Europos čempionato pradžią Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės laukia paskutinis ir pats rimčiausias išbandymas. Ketvirtadienį į Lietuvą atvyko Ispanijos žvaigždynas, o penktadienį jie žengs į aikštę Vilniaus „Siemens“ arenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ispanus galima vadinti bene labiausiai nukraujavusia Europos čempionato komanda. Sergio Llullas, Nikola Mirotičius, Serge Ibaka, Rudy Fernandezas, Victoras Claveras, Felipe Reyes – visi šie žaidėjai dėl vienokių ar kitokių priežasčių šiemet neužsivilks Ispanijos rinktinės marškinėlių. Nepaisant to, ispanai vis tiek išlieka dominuojančia jėga Europoje ir pagrindiniais kandidatais laimėti čempionatą.

REKLAMA

„Betsafe“ lažybininkų duomenimis, ispanų galimybės triumfuoti Senojo žemyno pirmenybėse vertinamos 41,6 proc. Neabejotinais favoritais ispanai laikomi ir mače su Lietuva. Lietuvių šansus nugalėti varžovus „Betsafe“ vertina 37,8 proc.

„Ispanai vieni kitus labai gerai pažįsta, jie seniai žaidžia kartu. Daug improvizuoja, tačiau žino savo stipriąsias ir silpnąsias puses“, – sakė Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Mindaugas Brazys.

REKLAMA
REKLAMA

Būsimi Lietuvos varžovai – išskirtinė komanda ir dar vienu aspektu. Net dvi brolių poros, Willy ir Juancho Hernangomezai bei Pau ir Marcas Gasoliai, ves rinktinę į priekį. Būtent pastarieji kelia didžiausią siaubą bet kuriems varžovams. Tačiau nuvertinti nereikia ir kitų itin aukšto lygio ispanų žaidėjų.

„Jie turi gerus žaidėjus visose pozicijose. Kai broliai Gasoliai žaidžia kartu, net sunku suprasti, kuris iš jų yra vidurio puolėjo, o kuris – sunkiojo krašto pozicijoje. Ispanai visuomet turi ir gerus metikus bei įžaidėjus“, – varžovų stiprybes vardijo M. Brazys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ispanijos ir Lietuvos tarpusavio rungtynių istorija rodo, kad ta komanda, kuri laimi draugiškuose mačuose, dažniausiai būna silpnesnė oficialiame turnyre. Pavyzdžiui, besiruošdama Rio de Žaneiro olimpiadai mūsų šalies komanda du kartus nugalėjo Ispaniją, tačiau olimpinėse žaidynėse patyrė triuškinantį pralaimėjimą 109:59.

2011 m., prieš Europos čempionatą Lietuvoje, abi ekipos pasidalijo po pergalę, tačiau turnyre ispanai pamokė lietuvius. 2010 metais, prieš pasaulio čempionatą, ispanai sutriuškino lietuvius, tačiau pasaulio čempionate buvo priversti pripažinti Lietuvos pranašumą. 2009-aisiais lietuviai pasiruošimo etapą užbaigė pergale prieš ispanus, tačiau Europos čempionate nusileido ne tik jiems, o ir apskritai užėmė 9–12 vietas.

REKLAMA

Varžovų pranašumą mūsiškiams teko pripažinti ir praėjusio Europos čempionato finale.

Pasak rinktinėje debiutuosiančio E. Bendžiaus, svarbiausia gerinti savo žaidimą, o ne ieškoti spragų varžovų komandoje. „Žinome kiekvieną žaidėją,, ką jis sugeba. Tačiau svarbiausia koncentruotis į save ir atlikti tas užduotis, kurias mums iškelia treneris“, – sakė krepšininkas.

Komandos naujokas tvirtino, kad taisytinų dalykų dar tikrai yra. „Kaip ir treneris yra pastebėjęs po rungtynių, mums trūksta koncentracijos, susikaupimo. Ne visada pavyksta išpildyti tai, ko mūsų paprašo“, – aiškino E. Bendžius.

Europos čempionatą lietuviai pradės rugpjūčio 31 dieną rungtynėse su Gruzija. B grupėje taip pat rungtyniaus Italijos, Vokietijos, Izraelio ir Ukrainos ekipos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų