REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
38
Vilniaus „Žalgirio“ treniruotė prieš Čempionų lygos atrankos rungtynes su Razgrado „Ludogorets“ (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Vilniaus „Žalgiris“ jau trečiadienį laikys pirmąjį UEFA Čempionų lygos atrankos egzaminą. Namuose sostinės ekipa susikaus su Razgrado „Ludogorets“ komanda.

38

Vilniaus „Žalgiris“ jau trečiadienį laikys pirmąjį UEFA Čempionų lygos atrankos egzaminą. Namuose sostinės ekipa susikaus su Razgrado „Ludogorets“ komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bulgarijos čempionai praėjusiame sezone žaidė Čempionų lygoje ir pateko į vieną grupę su „Paris Saint-Germain“, Londono „Arsenal“ ir „Basel“ klubais. Skaudžiausią pralaimėjimą tada „Ludogorets“ patyrė Londone, kur pralaimėjo net 6:0, tačiau Paryžiuje sugebėjo sužaisti 2:2.

REKLAMA

Grupių etapo neperžengęs Razgrado klubas perėjo į Europos lygą, kur šešioliktfinalyje krito prieš „FC Copenhagen“.

„Mes pripratę verkti apsikabinę kaip čia mus daužys. Prieš Malmę verkėm, prieš Astaną verkėm, o tada, kai sužaidėm gerai, tada jau varžovai – lavonai. Neabejoju, kad panašiai bus ir šį kartą“, – visada prieš tokio kalibro rungtynes girdimus komentarus vaizdžiai apibūdino Valdas Dambrauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris pasakojo, kad būsimas varžovas mėgsta žaisti chaotišką futbolą, panašiai kaip amerikietiškame futbole, kur viena grandis koncentruojasi į puolimą, kita – į ataką.

„Bet kuris gali žaist krašte, bet kuris – po puolėjais, bet kuris – smaigaly“, – apie nenuspėjamą varžovą kalbėjo strategas.

Paklaustas, ar toks oponentų braižas yra palankus „Žalgiriui“, V. Dambrauskas atsakė neigiamai. Trenerio teigimu, kiekvienai komandai yra patogiau, kai varžovas – nuspėjamas, kai žinai, ko gali iš jo tikėtis.

„Astana“, „Malmo“. Jie gal aukštesnio lygio žaidėjai, bet juos buvo galima geriau prognozuoti. „Ludogorets“ futbolininkai, ypač brazilai, yra individualistai. Prieš tokius yra daug sunkiau. Jie daro tai, ko tu mažiausiai tikiesi“, – kalbėjo V. Dambrauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau treneris akcentuoja ir tai, kad varžovai mėgsta pulti didelėmis pajėgomis, o tada natūraliai atsiveria erdvės gynyboje, kurias reikės išnaudoti.

Kalbėdamas apie galimybes strategas pažymėjo kitų A lygos komandų pasirodymą Europos taurės atrankoje, ten į kitą etapą žengė „Trakai“ ir „Sūduva“.

„Ko lietuviškam futbolui trūksta, tai žmonių, fanų, kurie rinktųsi į stadionus. Lazda turi du galus. Mes norim futbolo, bet neverčiam tų žaidėjų temptis, tobulėti. To, ką jie daro treniruotėse – nepakanka.

Norisi, kad stadionas būtų pilnas, kad užkrėstų mus savo nuotaika, kad atiduotų energiją. Tai yra vienas pagrindinių dalykų, kuris mūsų futbolui padėtų eiti į priekį“, – sirgaliams žinutę pasiuntė V. Dambrauskas.

REKLAMA

Kaip pavyzdį jis paminėjo Lietuvos rinktinę, kurios sudėtyje žaidžia 5-6 A lygos futbolininkai. „Pilnos tribūnos. Prieš Maltą – išparduoti visi bilietai, grįžti į vietinį čempionatą – 300 žiūrovų“, – lygino treneris.

Treneriui antrino ir Darvydas Šernas, kuris akcentavo fanų užnugarį ir palaikymą visų rungtynių metu.

„Futbolas yra žaidžiamas ne sau, o žiūrovams. Šventė, kai laimi, būna ne tik mums, bet ir visiems fanams. Trečiadienį, tikiuosi, kad už nugarų stovės armija sirgalių“, – optimistiškai nusiteikęs buvo puolėjas.

REKLAMA

Jis taip pat akcentavo, kad visa komanda yra nusiteikusi ne tik gintis, bet ir pulti.

Paklaustas, ar faktas, kad pirmosios tarpusavio rungtynės yra žaidžiamos namuose, turi kažkokios įtakos, D. Šernas to nesureikšmino: „Sunkus klausimas. Padarysim gerą rezultatą ir bus lengviau išvykoje. Gal net į naudą, kad pradėsim namie.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų