REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Algimantas Ercius – vienas ilgiausiai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) dirbančių žmonių. Jis – ilgametis Klaipėdos „Neptūno“ atstovas spaudai, o šiemet tapo klubo direktoriumi. A. Ercius tv3.lt itin atvirai papasakojo apie praėjusį sezoną, laukiančius iššūkius, vykstančius teisinius procesus, finansines klubo problemas ir trenerio Dainiaus Adomaičio ateitį.

Algimantas Ercius – vienas ilgiausiai Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) dirbančių žmonių. Jis – ilgametis Klaipėdos „Neptūno“ atstovas spaudai, o šiemet tapo klubo direktoriumi. A. Ercius tv3.lt itin atvirai papasakojo apie praėjusį sezoną, laukiančius iššūkius, vykstančius teisinius procesus, finansines klubo problemas ir trenerio Dainiaus Adomaičio ateitį.

REKLAMA

Kalbasi su visais buvusios komandos nariais

– Direktoriau, Klaipėdos „Neptūnas“ šiemet LKL užėmė ketvirtąją vietą. Turbūt ne tai, ko tikėjotės?

– Tikslai prieš sezoną buvo kiti. Galiu priminti – medaliai LKL’e, Karaliaus Mindaugo taurėje ir kitas etapas FIBA Čempionų lygoje. Vienintelis siekis, kurį įgyvendinome – pastarasis. FIBA Čempionų lygoje žaidėme tikrai gerai, viskas buvo puiku. Negalima sakyti, kad tai – antraeilis ar kažkoks trečiaeilis turnyras. Rungtyniavo tikrai pajėgios komandos, mūsų grupėje vyko įnirtinga kova, žaidė beveik vienodo lygio ekipos. Esame patenkinti ne tik komandos žaidimu, bet ir pačia Čempionų lyga. Su ja viskas gerai, ji gali tobulėti ir tą daro.

Kalbant apie sezono pabaigą, žinoma, visada liūdna likti su mediniu medaliuku. Tačiau viskas turi tęsinį. Toks rezultatas motyvuoja siekti ir stengtis, kad kitą sezoną ar po dvejų trejų metų būtų sugrįžimas, šuolis.

REKLAMA
REKLAMA

Pabrėšiu – šiemet LKL labai sustiprėjo. Ji kiekvieną sezoną vis pajėgesnė.

– Kurie žaidėjai turi galiojančias sutartis?

– Gal bpaprasčiau būtų pasakyti, kieno sutartys baigėsi – trijų amerikiečių ir tiek pat lietuvių. Pastarieji – Martynas Mažeika, Vytautas Šarakauskas bei Arvydas Šikšnius. Visi likę lietuviai turi sutartis su klubu. Kalbu apie Arną Butkevičių, Mindaugą Kačiną, Mindaugą Girdžiūną, Lauryną Beliauską, Aidą Einikį, Matą Juciką ir Arūną Mikalauską.

REKLAMA

Artėjančio sezono planavimas vyksta jau seniai. Žiūrėsim, kas išeis. Laukia tikrai įdomi vasara. Manau, iš kiekvieno klubo tikimasi naujų dalykų, veidų, žvaigždžių, talentingų žaidėjų atradimo. Tai – kaip loterija. O, žinoma, nuo komplektacijos labai priklauso žaidimas kitame sezone. Reikia kruopščiai ir nuodugniai kompektuoti komandą, kad loterijoje kuo mažiau pralaimėtume.

– Ką darysite su tais krešpininkais, su kuriais sutartys baigėsi? Derybos vyksta?

– Pirmiausia, gerbiame vietinius žaidėjus. Tokia buvo mūsų komandos vizija ir tada, kai žaidėme Eurolygoje. Visi buvo nustebę, kad toje ekipoje buvo beveik vien klaipėdiečiai. Tik vienas amerikietis ir vienas ne Klaipėdos regiono krepšininkas – V. Šarakauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmumą visada teikiame Klaipėdos regione išaugintiems krepšininkams. Tačiau pirmasis uždavinys – trenerio pozicija, nes visam štabui sutartys baigėsi. Apsispręsime su šitais postais ir tada, atsižvelgiant į trenerio pageidavimus, bus komplektuojama komanda.

– Bet ar buvo kalbėta su M. Mažeika, V. Šarakausku, A. Šikšniumi ir legionieriais?

– Su visais kalbėjomės. Yra ne vienas pageidavimas likti ar kitam sezonui grįžti į „Neptūną“. Kalbant apie amerikiečius, niekada negali sakyti ne, nes visada gali įvykti taip, kaip pernai. Norėjome Danielio Ewingo ir jis grįžo. Tiesa, ne sezono pradžioje, o jo viduryje. Sprendžiant pagal rezultatus, galima sakyti, kad norėjosi daugiau. Tačiau viskas suprantama – yra įvairių priežasčių. Viena jų – amžius, lemiantis kai kuriuos sprendimus, fizines kondicijas. Gal būtų geriau, kad Danielis būtų žaidęs nuo sezono pradžios. Tada jis būtų visai kitokios fizinės kondicijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Pernai D. Adomaitis atvedė „Neptūną“ į LKL finalą. Šiemet komanda liko ketvirta. Kokia vyriausiojo trenerio ateitis?

– Pasikartosiu – nėra jokių nusistatymų ar kažkokių neigiamų dalykų. Galbūt net šią savaitę vyks normalus, darbinis pokalbis. Natūralu, kad po sezono reikia pasikalbėti, išsiaiškinti trenerio nuomonę ir sužinoti visas problemas, kad jų būtų išvengtume ateityje. Reikės pasikalbėti su treneriu apie jo viziją – ką jis gali, kaip mato ir įsivaizduoja darbą „Neptūne“. Taip pat ir Lietuvos rinktinėje. Automatiškai – ar mes galime pateisinti jo lūkesčius. Žiūrėsime, ar rasime kompromisą. Manau, kiekviena sutartis turi patenkinti abi puses. Tai reikės padaryti ir nuo to priklausys tolimesni sprendimai.

REKLAMA

– Ar esate numatę kitų kandidatų, jei nepavyks susitarti su D. Adomaičiu?

– Sezono metu net su Dainiumi nekalbėjome – sakėme, kad pasibaigs sezonas, sėsime prie stalo ir šnekėsime, kaip dirbsime toliau. Kitų kandidatų mūsų mintyse taip pat nebuvo. Dabar kalbėsimės su Dainiumi ir tada klubo vadovybė priims sprendimus. Komandą tikrai pradėsime komplektuoti nuo trenerio pozicijos – sutarties pratęsimo ar naujo kandidato svarstymo.

Biudžetas – pusantro milijono eurų

– „Neptūnui“ metai buvo sunkūs. Keitėsi ne tik legionieriai, o ir vadovai. Sezono viduryje direktoriumi laikinai tapote jūs. Liksite juo?

– Kaip buvo skelbta oficialiai – tikrai taip. Klubo vadovybė išreiškė pasitikėjimą, buvo pasiūlyta tęsti darbą, kadangi klube esu jau 26-ą sezoną. Žinau, ko reikia ir ko ne.

REKLAMA

Sezonas buvo permainingas, bet kartais reikia pokyčių, net sukrėtimų. Vadovybė tokį sprendimą priėmė, jiems buvo geriau matyti.

– Buvęs klubo direktorius Osvaldas Kurauskas padavė „Neptūną“ į teismą dėl neva neteisėto atleidimo iš pareigų. Kaip vyksta teisiniai procesai?

– Gyvename teisinėje valstybėje ir kiekviena pusė gali ten kreiptis. Procesai vyksta, ateitis parodys, kas teisus, o kas – ne.

Mes orientuojamės į komandą ir problemas sprendžiame jos viduje. Tačiau kartais esame priversti reaguoti ir atlikti tam tikrus veiksmus.

– Po paskutiniųjų LKL rungtynių D. Adomaitis kalbėjo, kad „Neptūne“ vėluoja atlyginimai. Kokia klubo finansinė padėtis?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Situaciją pavyko suvaldyti. Galima sakyti, kad žaidėjams atlyginimai nevėluoja. Tačiau pasikartosiu – tokia situacija nėra naujiena, o gan dažnas reiškinys. Ypač sezonų pabaigose. Daugelis klubų finišuoja su įsiskolinimais ar vėlavimais. Ir ne tik krepšinyje, bet ir kitose komandinėse sporto šakose. Aišku, geriau viso to nebūtų. Stengsimės, kad taip įvyktų kuo rečiau.

– Koks klubo biudžetas bus kitąmet?

– Dar nėra priimtas galutinis sprendimas. Pasiruošimo ir komandos komplektavimo perioduose bus aiškesnė situacija, kuriuo keliu einame.

– O koks buvo šiemet?

– Ne paslaptis – apie pusantro milijono eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų